Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
W tym szaleństwie jest metoda, czyli otaku nacierają na AXN! |
Wyślesz maila do AXN z prośbą o wyemitowanie GITS? |
tak! |
|
46% |
[ 6 ] |
nie! |
|
53% |
[ 7 ] |
|
Głosowań: 13 |
Wszystkich Głosów: 13 |
|
|
|
Wersja do druku |
Martita
uparta ślicznotka
|
Wysłany: 09-02-2007, 22:02 W tym szaleństwie jest metoda, czyli otaku nacierają na AXN!
|
|
|
Wysłałam maila do AXN z zapytaniem, czy nie zechcą wyemitować seiralu .... Ghost In The Shell SAC!
wiem, jestem szalona, wysłałam i odpowiedż mnie zwaliła...
potrktowali mnie poważnie. Jest cień nadziei...
ludzie, jeżeli jeden ludek naciera, co będzie, jeżeli cała masa otaku zacznie walić drzwiami i oknami do AXN skandując: "Chcemy GITSa?" ^__________^
spróbujecie, i wyślecie do nich maila?? Nic nam nie zaszkodzi, ba! Nawet wspomoże nasz zastygły rynek anime!
I co z tego, że anime GITS zostało wydane na dvd! Jest wielu ludzi zwłaszcza w naszym kraju, co to twierdzą, że bajki są dla dzieci! Jest wielu, którzy nie wiedzą co to manga i anime!
Moim zdaniem wyemitowanie tego serialu byłiby hitem!
co wy na to? |
_________________ be a fan...
...love
...and kiss...
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 09-02-2007, 22:40
|
|
|
Moim zdaniem pomysł sam w sobie nie jest taki zły ;) Ale wolałbym jakiś inny tytuł (tak, zaczyna się polskie marudzenie ^^)
Zobaczymy co z tego wyjdzie :D |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Martita
uparta ślicznotka
|
Wysłany: 09-02-2007, 22:47
|
|
|
Vodh napisał/a: | Moim zdaniem pomysł sam w sobie nie jest taki zły ;) Ale wolałbym jakiś inny tytuł (tak, zaczyna się polskie marudzenie ^^)
Zobaczymy co z tego wyjdzie :D |
ale jaki, jaki?! Podaj Vodh, nie bój się!
Możemy na nich nacierać także z propozycjami innym anime!^^
Nie bójmy się i próbujmy:D |
...love
...and kiss...
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 09-02-2007, 22:51
|
|
|
Martita napisał/a: |
Moim zdaniem wyemitowanie tego serialu byłiby hitem!
co wy na to? |
Tia, w ogólnodostępnej telewizji może i tak. A czy AXN jest chociaż tak popularny, że wszyscy wiedzą, czy w ogóle go mają? |
|
|
|
|
|
Momoko
wiosna jest miau
Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 09-02-2007, 22:55
|
|
|
Ja jestem bardzo za. Jeśli możemy coś zrobic, to czemu nie? |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 10-02-2007, 00:38
|
|
|
Powiem od siebie że wszystko jest lepsze od tego co puszczają teraz. Oczywiście nie mówię o Samurai 7 [po co było tytuł tłumaczyc? No po co?] tylko o... Legendzie Duo? To jest tak... złe i brzydkie i Y i wogule fuj że brak słów. Acz statycznosc animacji jest chyba najgorsza... i Usta tego Duo... One mi się snią po nocach.
Acz przyłączam sie do polskiego marudzenia: Nie SACa... I wogule nie Ghosta. Acz Ergo Proxy pewnie nie przejdzie... Za nowe, za dobre zbyt... Mua.
Podpiszę się pod dowolnym zamówieniem które będzie je zawierało i nie obchodzi mnie co poza tym. |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 10-02-2007, 00:42
|
|
|
Martita napisał/a: | ale jaki, jaki?! Podaj Vodh, nie bój się!
Możemy na nich nacierać także z propozycjami innym anime!^^
Nie bójmy się i próbujmy:D |
Generalnie to i tak nie mam AXN, a z tych starszych trochę i już przetłumaczonych to dużo nie znam... Poza komediami, ktróre niekoniecznie muszą okazać się hitem na takim AXN to rzeczywiście GITS jest niezłym pomysłem. Bo Black Lagoon za nowe. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
achiever -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 10-02-2007, 12:29
|
|
|
Osobiście mi to jest bez różnicy. Ale jako że komuś się przyda to czemu nie, oddać głos na "tak" zawsze mogę.
Vodh:
Cytat: | tak, zaczyna się polskie marudzenie ^^ |
Uwaga: dekonfiguracja zbędnego skryptu. Polak nie marudzi tylko wie czego chce. A jak nie może mieć tego czego chce, to przynajmniej wyrazi swoje zdanie. Wtedy kiedy chce. A kiedy marudzi to wtedy i tylko wtedy i tak samo jak każdy by marudził (tyle że doda do tego jeszcze swoje zdanie).
EDIT/
Tylko Martita - zamieść email, czy adres gdzie to mogę wysłać i co napisać to tak zrobię. Każdemu też będzie łatwiej. |
|
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 10-02-2007, 13:25
|
|
|
Nie, bo SAC mi się nie podobało i w ogóle bym tego nie oglądała. Wolałabym coś innego. |
|
|
|
|
|
LookOUT
The Hitgirl
|
Wysłany: 10-02-2007, 13:37
|
|
|
Jak dle mnie GITS moze byc...aczkolwiek niekoniecznie :/ ,ale...
ka_tka napisał/a: | Tia, w ogólnodostępnej telewizji może i tak. A czy AXN jest chociaż tak popularny, że wszyscy wiedzą, czy w ogóle go mają? |
No wlasnie-jesli juz to mozemy wyslac petycje do TVP ^^!Pewno i tak oleja,ale warto sprobowac.W koncu nie kazdy ma AXN.:( |
_________________ Choice for you, is the view to a kill ,
Between the shades, assination standing still...
-Hey, ARE YOU TALKING TO ME?! |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 10-02-2007, 22:35
|
|
|
babcia mówiła mi że lepszy rydz niż nic, więc zagłosowałem na tak, jak wypali to będą inne anime, jak axn odniesie sukces to polsat i tvp, tvn, też zakupią prawa do jakiś tam anime. wystarczy popatrzeć ostatnio nasyp seriali typu lost, gotowe na wszystko, prison brick, archiwum x, 4400 itd. to tyle z mojej strony. rozłaczam się i nagle nastała cisza, której trudno będzie się pozbyć. |
|
|
|
|
|
Martita
uparta ślicznotka
|
Wysłany: 11-02-2007, 12:40
|
|
|
oto ich mail :
axn@hbo.pl
proszę!
rozumiem, że jeżeli nie GITS, to może podacie inne tytuły?
tvp? sory, oni raczej tę prośbę oleją. Przecież od kilku lat www.petycje.pl jest petycja animaniaków, którzy proszę o anime;/
axn sci fi mają wszyscy, którzy mają N(włącz ciekawość ;)
Dobra, skoro jesteście chętni do wysłania
a)jeżeli nie chcecie GTSa podajcie inny tytuł. Najlepiej dobry, bez echi i innych bzdur;/
b) jeżeli wybierzemy anime, wysysłajmy na poważszy adres!
zerknę do tanuka i sprawdzę, jakie science - cyberpunkowe anime będą dobre do tego kanału:0 |
...love
...and kiss...
|
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 11-02-2007, 15:10
|
|
|
To chodzi w końcu o AXN czy o axn sci fi? Jeśli już wysyłać jakieś maile to wydaje mi się że lepiej na sam AXN, który jest nieco bardziej popularny (w mojej kablówce multimedia axn sci fi nie ma, a przynajmniej ja nic o tym nie wiem ~_~ .)
A tytuły cóż jeśli już musi być coś z science fiction (czy można też podawać tytuły z innych gatunków) to może:
Texhnolyze |
|
|
|
|
|
Nezumi
Wieczny i Nieskończony
|
Wysłany: 11-02-2007, 15:11
|
|
|
pomysł mi się podoba. niech wreszcie pokażą dobre anime w Polsce. aczkolwiek mailować nie będę bo, ponieważ wszystkie dobre seriale (np. Andromeda) albo nie zostały pokazane w całości, albo na emisję nowych serii trzeba długo czekać albo są cały czas powtarzane, zrezygnowałem z tego kanału. z resztą, tak samo jak wszystkie inne kanały, AXN najprawdopodobniej ma petycje gdzieś |
|
|
|
|
|
Martita
uparta ślicznotka
|
Wysłany: 11-02-2007, 18:06
|
|
|
Nezumi napisał/a: | pomysł mi się podoba. niech wreszcie pokażą dobre anime w Polsce. aczkolwiek mailować nie będę bo, ponieważ wszystkie dobre seriale (np. Andromeda) albo nie zostały pokazane w całości, albo na emisję nowych serii trzeba długo czekać albo są cały czas powtarzane, zrezygnowałem z tego kanału. z resztą, tak samo jak wszystkie inne kanały, AXN najprawdopodobniej ma petycje gdzieś |
po pierwsze: jest duże prawdopodobieństwo, że po zakupie GITSa zyskałoby sporą rzeszę widzów. A jeżeli seiral będzie popularny, to zakupią resztę odcinków.
zauważ, że GITS ma zaledwie 26 odcinków. A Samuai7 - ma się podobnie.
krecą w kółko te same odcinki, jeżeli nie ma popytu. Ale w moim mniemaniu będzie najazd na GITSa, jezeli go wyświetlą.
ekhem,, nezumi... spójrz jak odpowiedzieli na mojego maila z prośbą o wyemitowanie GITSa:
Cytat: | Witamy,
serdecznie dziękujemy za rekomendację i za przesłanie propozycji, zostanie ona przekazana do naszego działu programowego, który sprawdzi możliwość ewentualnego zakupienia tego serialu i jego emisji.
Dziękujemy za wiadomość
Zespół AXN |
Lain - wszystko jedno, mail trafia do zespołu axn, który skupia w sobie dwa kanały tematyczne: sci fi i crime i "zwykłe" AXN. podałam mail do nich, a więc piszcie.
PS: co to za anime, Lain? |
...love
...and kiss...
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|