FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
  W tym szaleństwie jest metoda, czyli otaku nacierają na AXN!

Wyślesz maila do AXN z prośbą o wyemitowanie GITS?
tak!
46%
 46%  [ 6 ]
nie!
53%
 53%  [ 7 ]
Głosowań: 13
Wszystkich Głosów: 13

Wersja do druku
Martita Płeć:Kobieta
uparta ślicznotka

Status: offline
PostWysłany: 09-02-2007, 22:02   W tym szaleństwie jest metoda, czyli otaku nacierają na AXN!

Wysłałam maila do AXN z zapytaniem, czy nie zechcą wyemitować seiralu .... Ghost In The Shell SAC!
wiem, jestem szalona, wysłałam i odpowiedż mnie zwaliła...
potrktowali mnie poważnie. Jest cień nadziei...
ludzie, jeżeli jeden ludek naciera, co będzie, jeżeli cała masa otaku zacznie walić drzwiami i oknami do AXN skandując: "Chcemy GITSa?" ^__________^
spróbujecie, i wyślecie do nich maila?? Nic nam nie zaszkodzi, ba! Nawet wspomoże nasz zastygły rynek anime!
I co z tego, że anime GITS zostało wydane na dvd! Jest wielu ludzi zwłaszcza w naszym kraju, co to twierdzą, że bajki są dla dzieci! Jest wielu, którzy nie wiedzą co to manga i anime!
Moim zdaniem wyemitowanie tego serialu byłiby hitem!
co wy na to?

Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Vodh Płeć:Mężczyzna
Mistrz Sztuk Tajemnych.

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 09-02-2007, 22:40   

Moim zdaniem pomysł sam w sobie nie jest taki zły ;) Ale wolałbym jakiś inny tytuł (tak, zaczyna się polskie marudzenie ^^)

Zobaczymy co z tego wyjdzie :D

uparta ślicznotka

PostWysłany: 09-02-2007, 22:47   

Vodh napisał/a:
Moim zdaniem pomysł sam w sobie nie jest taki zły ;) Ale wolałbym jakiś inny tytuł (tak, zaczyna się polskie marudzenie ^^)

Zobaczymy co z tego wyjdzie :D

ale jaki, jaki?! Podaj Vodh, nie bój się!
Możemy na nich nacierać także z propozycjami innym anime!^^
Nie bójmy się i próbujmy:D

Powrót do góry Zobacz profil autora
ka_tka Płeć:Kobieta

PostWysłany: 09-02-2007, 22:51   

Martita napisał/a:

Moim zdaniem wyemitowanie tego serialu byłiby hitem!
co wy na to?

Tia, w ogólnodostępnej telewizji może i tak. A czy AXN jest chociaż tak popularny, że wszyscy wiedzą, czy w ogóle go mają?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2203707
Momoko Płeć:Kobieta
wiosna jest miau

Grupy:
House of Joy
Lisia Federacja
WIP
PostWysłany: 09-02-2007, 22:55   

Ja jestem bardzo za. Jeśli możemy coś zrobic, to czemu nie?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
IT. Płeć:Kobieta
Ukochana żona orka

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 10-02-2007, 00:38   

Powiem od siebie że wszystko jest lepsze od tego co puszczają teraz. Oczywiście nie mówię o Samurai 7 [po co było tytuł tłumaczyc? No po co?] tylko o... Legendzie Duo? To jest tak... złe i brzydkie i Y i wogule fuj że brak słów. Acz statycznosc animacji jest chyba najgorsza... i Usta tego Duo... One mi się snią po nocach.
Acz przyłączam sie do polskiego marudzenia: Nie SACa... I wogule nie Ghosta. Acz Ergo Proxy pewnie nie przejdzie... Za nowe, za dobre zbyt... Mua.
Podpiszę się pod dowolnym zamówieniem które będzie je zawierało i nie obchodzi mnie co poza tym.

Te Im ilne ke aono

Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.

Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
9838391
Vodh Płeć:Mężczyzna
Mistrz Sztuk Tajemnych.

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 10-02-2007, 00:42   

Martita napisał/a:
ale jaki, jaki?! Podaj Vodh, nie bój się!
Możemy na nich nacierać także z propozycjami innym anime!^^
Nie bójmy się i próbujmy:D

Generalnie to i tak nie mam AXN, a z tych starszych trochę i już przetłumaczonych to dużo nie znam... Poza komediami, ktróre niekoniecznie muszą okazać się hitem na takim AXN to rzeczywiście GITS jest niezłym pomysłem. Bo Black Lagoon za nowe.

achiever
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 10-02-2007, 12:29   

Osobiście mi to jest bez różnicy. Ale jako że komuś się przyda to czemu nie, oddać głos na "tak" zawsze mogę.

Vodh:

Cytat:
tak, zaczyna się polskie marudzenie ^^

Uwaga: dekonfiguracja zbędnego skryptu. Polak nie marudzi tylko wie czego chce. A jak nie może mieć tego czego chce, to przynajmniej wyrazi swoje zdanie. Wtedy kiedy chce. A kiedy marudzi to wtedy i tylko wtedy i tak samo jak każdy by marudził (tyle że doda do tego jeszcze swoje zdanie).

EDIT/

Tylko Martita - zamieść email, czy adres gdzie to mogę wysłać i co napisać to tak zrobię. Każdemu też będzie łatwiej.
Powrót do góry
Lain Płeć:Kobieta

PostWysłany: 10-02-2007, 13:25   

Nie, bo SAC mi się nie podobało i w ogóle bym tego nie oglądała. Wolałabym coś innego.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
LookOUT Płeć:Kobieta
The Hitgirl

PostWysłany: 10-02-2007, 13:37   

Jak dle mnie GITS moze byc...aczkolwiek niekoniecznie :/ ,ale...
ka_tka napisał/a:
Tia, w ogólnodostępnej telewizji może i tak. A czy AXN jest chociaż tak popularny, że wszyscy wiedzą, czy w ogóle go mają?

No wlasnie-jesli juz to mozemy wyslac petycje do TVP ^^!Pewno i tak oleja,ale warto sprobowac.W koncu nie kazdy ma AXN.:(

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Caladan Płeć:Mężczyzna
Chaos is Behind you

Grupy:
Melior Absque Chrisma
Omertà
Syndykat
WOM
PostWysłany: 10-02-2007, 22:35   

babcia mówiła mi że lepszy rydz niż nic, więc zagłosowałem na tak, jak wypali to będą inne anime, jak axn odniesie sukces to polsat i tvp, tvn, też zakupią prawa do jakiś tam anime. wystarczy popatrzeć ostatnio nasyp seriali typu lost, gotowe na wszystko, prison brick, archiwum x, 4400 itd. to tyle z mojej strony. rozłaczam się i nagle nastała cisza, której trudno będzie się pozbyć.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
4934952
uparta ślicznotka

PostWysłany: 11-02-2007, 12:40   

oto ich mail :
axn@hbo.pl
proszę!
rozumiem, że jeżeli nie GITS, to może podacie inne tytuły?
tvp? sory, oni raczej tę prośbę oleją. Przecież od kilku lat www.petycje.pl jest petycja animaniaków, którzy proszę o anime;/
axn sci fi mają wszyscy, którzy mają N(włącz ciekawość ;)
Dobra, skoro jesteście chętni do wysłania
a)jeżeli nie chcecie GTSa podajcie inny tytuł. Najlepiej dobry, bez echi i innych bzdur;/
b) jeżeli wybierzemy anime, wysysłajmy na poważszy adres!
zerknę do tanuka i sprawdzę, jakie science - cyberpunkowe anime będą dobre do tego kanału:0

Lain Płeć:Kobieta

PostWysłany: 11-02-2007, 15:10   

To chodzi w końcu o AXN czy o axn sci fi? Jeśli już wysyłać jakieś maile to wydaje mi się że lepiej na sam AXN, który jest nieco bardziej popularny (w mojej kablówce multimedia axn sci fi nie ma, a przynajmniej ja nic o tym nie wiem ~_~ .)

A tytuły cóż jeśli już musi być coś z science fiction (czy można też podawać tytuły z innych gatunków) to może:
Texhnolyze
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Nezumi Płeć:Mężczyzna
Wieczny i Nieskończony

PostWysłany: 11-02-2007, 15:11   

pomysł mi się podoba. niech wreszcie pokażą dobre anime w Polsce. aczkolwiek mailować nie będę bo, ponieważ wszystkie dobre seriale (np. Andromeda) albo nie zostały pokazane w całości, albo na emisję nowych serii trzeba długo czekać albo są cały czas powtarzane, zrezygnowałem z tego kanału. z resztą, tak samo jak wszystkie inne kanały, AXN najprawdopodobniej ma petycje gdzieś
Powrót do góry
uparta ślicznotka

PostWysłany: 11-02-2007, 18:06   

Nezumi napisał/a:
pomysł mi się podoba. niech wreszcie pokażą dobre anime w Polsce. aczkolwiek mailować nie będę bo, ponieważ wszystkie dobre seriale (np. Andromeda) albo nie zostały pokazane w całości, albo na emisję nowych serii trzeba długo czekać albo są cały czas powtarzane, zrezygnowałem z tego kanału. z resztą, tak samo jak wszystkie inne kanały, AXN najprawdopodobniej ma petycje gdzieś

po pierwsze: jest duże prawdopodobieństwo, że po zakupie GITSa zyskałoby sporą rzeszę widzów. A jeżeli seiral będzie popularny, to zakupią resztę odcinków.
zauważ, że GITS ma zaledwie 26 odcinków. A Samuai7 - ma się podobnie.
krecą w kółko te same odcinki, jeżeli nie ma popytu. Ale w moim mniemaniu będzie najazd na GITSa, jezeli go wyświetlą.
ekhem,, nezumi... spójrz jak odpowiedzieli na mojego maila z prośbą o wyemitowanie GITSa:

Cytat:
Witamy,
serdecznie dziękujemy za rekomendację i za przesłanie propozycji, zostanie ona przekazana do naszego działu programowego, który sprawdzi możliwość ewentualnego zakupienia tego serialu i jego emisji.

Dziękujemy za wiadomość
Zespół AXN

Lain - wszystko jedno, mail trafia do zespołu axn, który skupia w sobie dwa kanały tematyczne: sci fi i crime i "zwykłe" AXN. podałam mail do nich, a więc piszcie.
PS: co to za anime, Lain?

Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu