Ciekawostki przeróżne |
Wersja do druku |
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Sebaar
Dołączył: 12 Lip 2012 Skąd: Somewhere in time... Status: offline
|
Wysłany: 02-08-2012, 18:32
|
|
|
Terroryści też mają poczucie humoru |
_________________ ...a poza tym uważam że Toaru Majutsu no Index powinno dostać kolejny sezon.
The goddess of victory is waving her underwear in your faces!
Fritz Josef Bittenfield |
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 02-08-2012, 19:23
|
|
|
Było kilka miesięcy temu. :P |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 02-08-2012, 19:56
|
|
|
Zawsze mnie zastanawiały zasady wyznaczania wysokości tego typu nagród (mowa oczywiście o tym co USA oferuje za informacje dot. lidera Szababu). Na logikę wpływ na to mogą mieć szacowane straty z okazji działalności osobnika i precedensy, ale tak naprawdę liczy się przecież to, czy się ludzie na takie pieniądze skuszą. I tu jestem bardzo ciekaw, czy jest ktoś kto poszedłby na 33, ale za 10m już by się nie zdecydował - zastanawia mnie, jak i czy szacują kuszącość wyznaczanej nagrody... |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 03-08-2012, 20:18
|
|
|
Żona Figurskiego też ma pecha do internautów.
Jak tak dalej pójdzie massmediom skończą się kadry pozbawionych wiedzy i talentu selebrityzów. Straszne. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Muchozol
---
Dołączyła: 06 Lip 2012 Skąd: Szczochowice Jabolskie Status: offline
|
Wysłany: 03-08-2012, 21:15
|
|
|
O maj gad... teraz bezmózgie niewiasty lub jegomoście będą mogli symulować namiastki inteligencji. I weź tu się teraz człowieku rozeznaj ;o. |
_________________ "Miłość jest jak gówno. Czasem wychodzi samo, ale czasami trzeba mu nadać fajne, śliskie pchnięcie." Eric Cartman |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 03-08-2012, 21:21
|
|
|
Aż dziw, że nie powstały jabłkowe perfumy dla maców. >] |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 03-08-2012, 22:51
|
|
|
Muchozol napisał/a: |
O maj gad... teraz bezmózgie niewiasty lub jegomoście będą mogli symulować namiastki inteligencji. I weź tu się teraz człowieku rozeznaj ;o. |
Jako posiadasz kundla mam się czuć urażony? >P |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Muchozol
---
|
Wysłany: 04-08-2012, 02:01
|
|
|
Smk napisał/a: | Muchozol napisał/a: |
Jako posiadasz kundla mam się czuć urażony? >P |
Nie wiem, jeśli pryskasz się perfumami, żeby zalatywać książkami to chyba tak xD.
W zasadzie... jakby spojrzeć na koszt tej "zapachowej kompozycji" to taniej by wyszło iść na hasiok, wyciągnąć jakieś gazety i się ponacierać. |
_________________ "Miłość jest jak gówno. Czasem wychodzi samo, ale czasami trzeba mu nadać fajne, śliskie pchnięcie." Eric Cartman |
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 04-08-2012, 12:21
|
|
|
Ja zrozumiałam że idea tych perfum polega na możliwości wąchania książki podczas czytania z kundla. Nie wyperfumowanie siebie książkami O__O |
|
|
Muchozol
---
|
Wysłany: 04-08-2012, 14:10
|
|
|
Według nich tak, ale ja popuściłam wodze fantazji (xD). Psztykać na czytnik to dla mnie już w ogóle taka abstrakcja, której nie próbuję ogarnąć. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 06-08-2012, 23:28
|
|
|
Magia a filozofia, czyli Jacek Dukaj przykłada logikę do światów fantasy.
Osobiście uwielbiam takie dywagacje i również razi mnie lenistwo umysłowe większości autorów, którym nie chce się zastanowić nad konsekwencjami własnych pomysłów. Na palcach jednej ręki można policzyć takich, którzy uniknęli wymienionych problemów - poza Tolkienem na pewno byłby to G.R.R. Martin. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 07-08-2012, 08:46
|
|
|
Niektórym nie wystarcza, że Youtube blokuje dostęp do pirackich materiałów - otóż robi to niewłaściwie. Ciekawy artykuł zahaczający o odwagę cywilną i odpowiedzialność za swój biznes. >] |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Sebaar
Dołączył: 12 Lip 2012 Skąd: Somewhere in time... Status: offline
|
Wysłany: 07-08-2012, 19:29
|
|
|
"Antki" odchodzą na zasłużoną emeryturę |
_________________ ...a poza tym uważam że Toaru Majutsu no Index powinno dostać kolejny sezon.
The goddess of victory is waving her underwear in your faces!
Fritz Josef Bittenfield |
|
|
|
|
|