Ciekawostki przeróżne |
Wersja do druku |
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 25-08-2013, 00:31
|
|
|
Cytat: | Although she could have stayed in the UK and become a barrister, she now plans to work as a lawyer in the fashion industry |
Tytuły tytułami, prawo prawem, a osiemnastolatka i tak myśli głównie o modzie ^^ |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 31-08-2013, 12:47
|
|
|
Co w tym dziwnego? |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 31-08-2013, 13:05
|
|
|
Mandat za zbieranie gatunków chronionych, rozjeżdżanie ścieżek samochodem i dewastację ściółki? No faktycznie, wielki skandal. Jeśli się już bulwersować, to raczej o to, że za rzadko wlepiają takie kary... Mamy jako jeden z nielicznych krajów Unii lasy publiczne, ogólnodostępne, można w nich nawet jeździć na rowerze, nie mówiąc już o zwykłym spacerowaniu i nazbieraniu słoika jagód czy koszyka grzybów, wypadałoby więc o nie zadbać, a jak wygląda rzeczywistość każdy się może przekonać na własne oczy. |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 31-08-2013, 15:13
|
|
|
... i tu wychodzi moje zakręcenie, gdy czytając "art. 161 KW" zastanawiam się, co ma moc silnika do grzywny za wjazd do lasu... |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 01-09-2013, 11:28
|
|
|
Urawa napisał/a: | 5000 zł za grzyby... A to Polska właśnie... |
Trzeba będzie jakoś koszyki z grzybkami maskować ;p |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 01-09-2013, 15:17
|
|
|
Urawa napisał/a: | ... i tu wychodzi moje zakręcenie, gdy czytając "art. 161 KW" zastanawiam się, co ma moc silnika do grzywny za wjazd do lasu... |
Jest to nieliniowy wskaźnik zatrucia powietrza i ilości spalin. Kwestia oczywiście dyskusyjna, ale samochód terenowy o mocy 200km wytworzy stanowczo więcej spalin niż maluch. niezależnie od tego, które bardziej trujące. Do tego im większa moc, tym szersze opony i cięższy pojazd generalnie.
Sam artykuł w sumie sensowny. Bo kto nie zna ludzi, którzy niejadalne grzyby traktują butem, kijem pokrzywy lub zostawiają pamiątki po swoich wizytach. Trzeba tym tłumokom to uświadomić albo lepiej kontrolować. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 04-09-2013, 06:03
|
|
|
Kiedyś wykładowca uwalający studentów architektury na PŁ z matematyki stwierdził - "a skąd ja wiem, czy kiedyś nie zawali się pode mną most, który oni zaprojektowali?". Niestety wykładał (i wykłada) jedynie na PŁ, a zachodni architekci się u niego nie uczą, co skutkuje niebezpiecznymi budynkami.
A tutaj przykład tego, jak głośno potrafi wyć wieżowiec na wietrze. Ten konkretny już chyba uciszono. :D
A ja myślałem, że to w mojej branży projektanci są oderwani od rzeczywistości... |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 09-09-2013, 05:12
|
|
|
Relikwie świętych. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 10-09-2013, 22:58
|
|
|
Zapomniani władcy Polski - 1, 2. |
|
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 10-09-2013, 23:28
|
|
|
Koszulki z Che Guevarą znikną z C&A. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 11-09-2013, 05:28
|
|
|
Szkoda, że jest tylu "odważnych" naprawiających świat przez niszczenie niesłusznego dobrego wizerunku, a nie ma nikogo działającego odwrotnie - przez przywracanie dobrego wizerunku. W ten sposób w świecie zachodnim nigdy nie przywróci się np. oryginalnego znaczenia swastyki.
Co dalej? Będą ganiać po ulicach wszystkich noszących Che na koszulce? Chcę to zobaczyć. :D |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 11-09-2013, 05:46
|
|
|
Niewidzialna ręka rynku nabija kapitalistom rozumu do łbów;p.
Cytat: | Tymczasem miłośnicy koszulek z Che Guevarą założyli fanpage "Tak dla Che w sklepach C&A", ale poparło go tylko 160 osób. "Żądamy koszulek z wybitnym argentyńskim lekarzem, bohaterem narodowo-wyzwoleńczym i rewolucjonistą" - pisali. |
Cała prawda o polskiej lewicy?
Zapomnieli dodać, że ze swymi poglądami i "zasługami" idealnie nadawałby się na twarz akcji "zakaz pedałowania". |
|
|
|
|
|
|