Ciekawostki przeróżne |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 24-10-2008, 09:29
|
|
|
Pomysł jest stary jak C64, ale napędy 3,5" nadają się lepiej do tej roli, ładniej brzmią. O co chodzi? O to, że Imperium kontratakuje za pomocą starej technologii! |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
Gustavus
mechalistkoholik
|
|
|
|
|
kic
Nieporozumienie.
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 27-10-2008, 16:03
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Aresztowana za zabójstwo w grze |
Nie widziałem, że ta bzdura nawet tutaj udzieliła się. Ehh... nadinterpretacja ludzi tworzy tylko dwuznaczne sytuacje. Jakie to zabójstwo? Usunięcie postaci, to nie jej uśmiercanie, o ile w ogóle możemy mówić o pozbawianiu życia wirtualnej postaci. |
_________________ "Zaczynałem jako zwykły zegarmistrz, ale zawsze pragnąłem osiągnąć coś więcej." - Lin Thorvald
Melior Absque Chrisma
Pierwszy Epizod MACu |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 27-10-2008, 16:10
|
|
|
Kic, a weź ty doczytaj artykuł... Wystarczy pierwszy akapit. Serio. Żeby było prościej, wytłuszczę:
Cytat: | A 43-year-old Japanese woman whose sudden divorce in a virtual game world made her so angry that she killed her online husband's digital persona has been arrested on suspicion of hacking |
Ergo: paniusia nie została skazana za zabicie postaci, tylko za włam na konto w celu zabicia tejże postaci. Subtelna różnica, ale dość istotna. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 27-10-2008, 17:13
|
|
|
Mam wrażenie, że Kic czepia się zastosowania sformułowania "zabójstwo" czy w artykule "kill" kiedy chodzi o skasowanie... Zastanawiam się, czy takie czepianie się słówek daje wiele radości? No chyba, że faktycznie nie przeczytał o co chodzi i czepia się tak dla zasady, też możliwe ^^ |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 27-10-2008, 17:32
|
|
|
Vodh napisał/a: | Mam wrażenie, że Kic czepia się zastosowania sformułowania "zabójstwo" czy w artykule "kill" kiedy chodzi o skasowanie... |
Z tego co ja zrozumiałem nie chodzi o skasowanie postaci, a jej zabicie. W świecie wirtualnym oczywiście. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-10-2008, 17:45
|
|
|
Kolejna wpadka Sony - po coraz dłuższej liście utraty wyłączności na określone gry z konsol nowej generacji teraz to...Wyraźnie Sony się nie wiedzie. |
|
|
|
|
|
kic
Nieporozumienie.
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 27-10-2008, 21:30
|
|
|
"Mai_chan", a no przeczytałem i zaznajomiłem się z nim i to tak już z tydzień minął od tamtej chwili. A tu patrzę i nagle na gry-online poruszają ten temat w sposób dwuznaczny, jakby to był następny dowód na zły wpływ komputera, internetu, gier typu MMO i społeczności wirtualnej. Zwykły przerost formy nad treścią. A teraz tutaj widzę "Aresztowana za zabójstwo w grze". Trochę za mocne słowo jak na tytuł artykułu o usunięciu postaci z gry.
"Vodh", nie chcę Ci zło wróżyć, ale czasami nie myśl o karierze detektywa. ;) |
_________________ "Zaczynałem jako zwykły zegarmistrz, ale zawsze pragnąłem osiągnąć coś więcej." - Lin Thorvald
Melior Absque Chrisma
Pierwszy Epizod MACu |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|