Ciekawostki przeróżne |
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 17-06-2009, 12:11
|
|
|
... Rozpisali się w artykuliku, nie powiem. Ale kij z tym, grunt, że wreszcie ktoś się wziął za nowelizację ustawy sprzed 20 paru lat. W sejmie i senacie jeszcze się wiele może zmienić, a przynajmniej jest szansa, że w końcu będzie prawo prasowe uwzględniające stan faktyczny. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 17-06-2009, 13:15
|
|
|
Może wreszcie coś zrobią z tym kuriozalnym zapisem o dźwięku (o innych kwiatkach nie mówiąc). |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 17-06-2009, 14:14
|
|
|
A ja powiem tyle - nie rozumiem czemu nikt nie bierze najoczywistszego sposobu oddzielenia co jest prasą od tego co nie jest - stałej średniej (np. mierzonej w okresach rocznych co najmniej 2 lata) cyrkulacji.
Jeżeli coś ma cyrkulację >X, bez względu czy są to egzemplarze fizyczne, sprzedane czy rozdane, czy odsłony - to mamy czasopismo, rejestrujemy i wymagamy jeszcze uzyskania ISSN/ISDN.
Jeżeli nie ma - spadać na drzewo, nie prasa.
A kilkuletni cykl obserwacji cyrkulacji i sensowny próg pozwoliłyby wyeliminować przedsięwzięcia okresowe czy jednorazowe skoki popularności, np. jakiegoś blogu.
Hah... ale oczywiście zastosowanie LOGICZNEGO MYŚLENIA przez biurokratów, to byłby cud równy stworzeniu świata.
Cóż. Zobaczymy. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 17-06-2009, 22:27
|
|
|
Będzie można wtłuc Kotori? Mieczem? *___* |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Akira1980
Kolekcjoner.
|
Wysłany: 18-06-2009, 14:19
|
|
|
Grisznak napisał/a: | http://www.myspace.com/buka666 - pogańsko ambientowy zespół Buka 666 (polecam kawałek pt. "Buka"). |
Czy mi się zdaje czy TA Buka jest podobna do tej z Muminków? |
_________________ "Życie to sen wariata, a jak się przyprawi, to zmienia się w kolorowy telewizor."
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 20-06-2009, 23:28
|
|
|
IKa, wow :3 |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Akira1980
Kolekcjoner.
|
Wysłany: 20-06-2009, 23:47
|
|
|
Najśmieszniejsze z tego jest zaś to, że jeśli jesteś w takiej drużynie na studiach. To nie musisz się uczyć, wystarczy że będzie taka dziewczyna wraz z zespołem dopingować miejscowych sportowców i zdadzą :/ Aha to samo tyczy się sportowców wystarczy że wygrywają :/
Tak poza tym niezłe. Co prawda widziałem kiedyś lepsze, ale i tak podziwiam ile pracy w synchronizację musieli w to włożyć. Dziesiątki godzin... |
_________________ "Życie to sen wariata, a jak się przyprawi, to zmienia się w kolorowy telewizor."
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 21-06-2009, 10:41
|
|
|
Ogień + Woda
Ok, wiedziałem, że to niebezpieczne i może źle się skończyć, ale nie wiedziałem, że aż tak. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 21-06-2009, 11:55
|
|
|
Cytat: | Najśmieszniejsze z tego jest zaś to, że jeśli jesteś w takiej drużynie na studiach. To nie musisz się uczyć, wystarczy że będzie taka dziewczyna wraz z zespołem dopingować miejscowych sportowców i zdadzą :/ Aha to samo tyczy się sportowców wystarczy że wygrywają :/ |
Bo Hamerykanie są czasem mądrzejsi i wiedzą, że nie każdy musi wyedukowany. Przecież jeśli ktoś jest świetnym zawodnikiem to i tak ukierunkuje swoją karierę na sport zawodowy, a jeżeli chce być przy tym ciołkiem... Jego sprawa? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 22-06-2009, 13:05
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Ogień + Woda
Ok, wiedziałem, że to niebezpieczne i może źle się skończyć, ale nie wiedziałem, że aż tak. |
Ałaaaa.... "Never ever ever dipfry a frozen turkey" pierwsze przykazanie pracownika fast-fooda |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 24-06-2009, 10:57
|
|
|
Najważniejszym elementem jest jednak sam Tim Burton, który zebrał tych aktorów i który nada ten swój specyficzny klimat. Aaa, doczekać się nie mogę! Czekam już od ok. roku na ten film.
Więcej tutaj: http://geektyrant.com/2009/06/alice-in-wonderland7/
Przy okazji - malowanie piaskiem. Bo ładne i oryginalne. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|