Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Szukam dziewczyny z pociagu SKM |
Wersja do druku |
kic
Nieporozumienie.
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 23-01-2009, 22:12
|
|
|
Ja zgłaszam swoją rolę jako główny antagonista: kusiciel i mąciciel. |
_________________ "Zaczynałem jako zwykły zegarmistrz, ale zawsze pragnąłem osiągnąć coś więcej." - Lin Thorvald
Melior Absque Chrisma
Pierwszy Epizod MACu |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 23-01-2009, 22:15
|
|
|
Shoujo jak najbardziej, dramacik też, ale niekoniecznie z hikikomori w roli głównej :D A o to mi chodziło, kiedy nawiązywałem do NHK czy Chaos;Head :D
A co do głównej roli, to ja myślałem, że jest już obsadzona :D nie czuję się alter-ego Shirodane :D
Edit: Kic, będziesz kusił głównego bohatera? No w sumie czemu nie, wątki yaoi są ostatnio popularne... ale w takim razie tym bardziej odmawiam wystąpienia w roli głównej :D:D:D |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Paweł
|
Wysłany: 23-01-2009, 22:17
|
|
|
Będziesz postacią drugoplanową, bizoniasty stalker-san, który był tam wtedy, wszystko widzi i knuję intrygi. Za późno - nie masz już wyjścia :D |
Ostatnio zmieniony przez Paweł dnia 23-01-2009, 22:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
kic
Nieporozumienie.
|
Wysłany: 23-01-2009, 22:26
|
|
|
Vodh, źle mnie zrozumiałeś (bądź w ogóle nie chciałeś zrozumieć).
Miałem zamiar kusić bohaterkę, by zdradzała biednego Shirodana z Tobą, bizonie...
No cóż skoro odpadasz, to znajdą się inne cele... |
_________________ "Zaczynałem jako zwykły zegarmistrz, ale zawsze pragnąłem osiągnąć coś więcej." - Lin Thorvald
Melior Absque Chrisma
Pierwszy Epizod MACu |
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 23-01-2009, 22:30
|
|
|
Nie, kic. Na pewno jeden z głównych bohaterów dołączy do Redakcji, a drugi do MAC. I będzie wspaniała, tragiczna miłość. A Ty będziesz kusił, żeby MAC był ważniejszy od miłości ;) |
|
|
Azag
Shade Reaver
|
Wysłany: 23-01-2009, 22:47
|
|
|
Nie bardzo rozumiem rolę kica kusiciela w tej historii - jak zamierzasz kusić główną bohaterkę, żeby zdradziła Shirodana z bizonem Vodhem - "psem na kobiety" skoro "Cyjanowe Dziewczę" nie zna jeszcze ani Vodha, ani Shirodane?!?! - jak wogóle da się kusić dziewczynę, żeby zdradziła chłopaka z innym (ewentualnie jakbyś ją kusił żeby zdradziła go z tobą to jeszcze mógłbym to jako tako zrozumieć)
W każdym razie my się zagalopowaliśmy, a historia musi toczyć się dalej...
"Cyjanowe Dziewczę" jest rezolutną młodą panną, która studiuje japonistykę (a nie fililogię chińską). Shirodane na pewno chciał do niej zagadać, ale drzwi trójmiejskiej kolejki zatrzasnęły się za wychodzącą dziewczyną, właśnie wtedy, gdy zdecydował się do niej odezwać. Shirodane rozpuścił więc wici po wszystkich znanych sobie forach - między innymi na tanukach...
Tu pojawia się moja rola :), jako regurlarnego użytkownika tego forum. Ja bowiem też chcę wziąść udział w tej historii. Otóż moja postać zna tą dziewczynę doskonale i dobrze wie gdzie się uczy się "Cyjanowe Dziewczę" i jak wskazać ją Shirodane - kłopot jednak w tym, że moja postać też jest zauroczona cyjankowym sweterkiem i nie koniecznie zechce sie podzielić tymi informacjami z potencjalnym konkurentem Shirodane.
Shirodane nie poprzestaje na poszukiwaniach w internecie - tchnięty wspomnieniem dziewczyny zaczyna jej szukać w jedynej w Trójmieście szkole, która uczy japońskiego...
Macie dalszy ciąg fabuły ;) |
_________________ "Doprawdy, najpewniejszą drogą do piekła jest droga stopniowa - łagodna, miękko usłana, bez nagłych zakrętów, bez kamieni milowych, bez drogowskazów" |
|
|
|
|
kic
Nieporozumienie.
|
Wysłany: 24-01-2009, 01:56
|
|
|
No cóż, ja jedynie zarezerwowałem sobie wcześniej odpowiednią rolę. Natomiast moje pierwsze wystąpienie w historii szacuję na mniej więcej połowę wątku. Dopiero wtedy jak akcja się rozwinie i bohaterów trochę przybędzie. |
Melior Absque Chrisma
Pierwszy Epizod MACu |
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 24-01-2009, 10:30
|
|
|
Nie mam pojęcia jaką role Kic chce odegrać - ale jako czarny charakter na pewno będzie pasować co by nie robił ;p |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 24-01-2009, 10:40
|
|
|
Cicho. Na razie to Shirodane musi odnaleźć swoją dziewczynę ;)
A moja rola wygląda tak - jak tylko Azag pomoże bohaterowi odnaleźć dziewczynę, pojawię się ja - stary przyjaciel (znaczy się, poznany przed 5+ minutami wtedy ;) ). I uświadomi mu, że bardziej kocha Azaga, który tak mu pomógł :P
Aczkolwiek jako czarny charakter i mąciciel będę drugorzędny - me intrygi zostaną szybko przejrzane i zniszczone... Tylko po to, aby na scenę wkroczył kic ;) |
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 24-01-2009, 10:52
|
|
|
Ale wiecie, że jak ten nieszczęsny Shirodane zajrzy tutaj kiedyś i zobaczy, co zrobiliście z jego wątkiem, to zejdzie na zawał?
(a /me się poczuwa do mącicielstwa po Jasnej Stronie Mocy... Aczkolwiek w tym przypadku to się chyba po prostu swatka nazywa ;P
Vodh, strzeż się! Tylko spróbuj robić za tajemniczego bizona podrywjącego główną bohaterkę, to znajdę *pewną panią*, która poszczuje Cię jamnikiem. Kica i Azaga pewnie też z rozpędu :>) |
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 24-01-2009, 11:28
|
|
|
Azag napisał/a: | Shirodane nie poprzestaje na poszukiwaniach w internecie - tchnięty wspomnieniem dziewczyny zaczyna jej szukać w jedynej w Trójmieście szkole, która uczy japońskiego... |
Okazało się, że dziewczyna tchnięta przeczuciem odwróciła się w tym pociągu w momencie, gdy ruszał i ujrzała owego pana rozpłaszczonego na szybie i oczywiście zakochała się. Od tamtego momentu (rok temu) więc z tej wielkiej miłoźci postanowiła nie ściągać swojego Cyjanowego Sweterka by a nuż spotkała tego pana i mógł ją rozpoznać. Pan przypezł na wydział japonistyki w środku sesji i wtem w tłumie ujrzał swój Cyjanowy Sweterek, ona go też poznała, dała parę razy po pysku z okrzykiem "Co tak długo ci zajęło?!" i żyli dłuuugo i szczesliwie i mieli gromadke dzieci. Koniec bajki :3 |
|
|
Sola
ryba
|
Wysłany: 24-01-2009, 11:37
|
|
|
Oh oh mogę być przyjaciółką z dzieciństwa?! Mogę?!
Azag napisał/a: | Shirodane nie poprzestaje na poszukiwaniach w internecie - tchnięty wspomnieniem dziewczyny zaczyna jej szukać w jedynej w Trójmieście szkole, która uczy japońskiego...
|
Ha i tu zaczyna się robić coraz bardziej dramatycznie, bo w trójmieście są 3(!) szkoły które uczą japońskiego! Z czego jedna jest właśnie we Wrzeszczu. Uczę się w niej i nie widziałam jak na razie cyjankowych sweterków ale kto wie.....
Serika napisał/a: | Ale wiecie, że jak ten nieszczęsny Shirodane zajrzy tutaj kiedyś i zobaczy, co zrobiliście z jego wątkiem, to zejdzie na zawał? |
Podał swojego mejla wiec zawsze można do niego napisać by zajrzał. Ale to już chyba zadanie dla Mąciciela.... |
|
|
|
|
|
Paweł
|
Wysłany: 24-01-2009, 11:40
|
|
|
Nanami zapomniała o postaciach pobocznych, a przecież dobry bizon nie jest zły, więc...?
Tak w ogóle to fakt, że kolega się nie logował od pięciu dni nic nie znaczy, na forum można wejść niezalogowanym.
No i faktycznie temat trochę się przeobraził, ale kto wie... może faktycznie jakiś scenariusz powstanie ;D |
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 24-01-2009, 12:47
|
|
|
Jakoś nikt nie pomyślał o prawach Murphy'ego...
Ciekawe co z Shirodane zrobi zazdrosny narzeczony "cyjankowego sweterka" (bo przecież czerwonym kapturkiem jej nie nazwiemy ;3) |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 24-01-2009, 14:00
|
|
|
Prawdopodobnie wyzwie go na honorowy pojedynek na tle zachodzącego słońca i malowniczych ruin.
I nie wiem jak wam, ale mi 'cyjankowy sweterek' kojarzy się z nie całkiem niewinną femme fatale :D Ten cyjanek... |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|