FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
  Nawyki
Wersja do druku
Sasayaki Płeć:Kobieta
Dżabbersmok

Status: offline

Grupy:
Melior Absque Chrisma
WOM
PostWysłany: 16-08-2010, 12:17   

A ja z kolei mogę spać nawet z odkurzaczem na chodzie :P Za to nie zasnę za Chiny Ludowe jeśli jest za dużo światła.
Cytat:
- Lubię odrywać skórki przy paznokciach
- Gdy nie mam co robić w domu przynajmniej parę razy zaglądam do lodówki, tylko żeby popatrzeć co tam jest.
- Jak wychodzę z domu to po drodze ciągle zastanawiam się czy zamknęłam drzwi i często się wracam by to sprawdzić (i zawsze są zamknięte).

Seconded.[/quote]
I jeszcze raz: Seconded! Skórki do krwi, lodówka pięć razy dziennie!

Ostatnio w nawyk mi weszło składanie origami z serwetek. Cóż, zawsze to lepsze niż darcie je na konfetti...

Sapgulcząc poprzez mrok!

Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
9349483
Slova Płeć:Mężczyzna
Panzer Panzer~

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 16-08-2010, 16:24   

Kaltresos napisał/a:
Kiedy oglądam filmy i bohater robi coś bardzo idiotycznego, co go pogrąża w oczach innych, odwracam wzrok. Między innymi przez to nigdy nie znosiłem oglądania "Hotelu Zacisze".

Mam tak przy czytaniu 90% mang i oglądaniu 99% anime.

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
anulka406 Płeć:Kobieta
Unfabulos :)

PostWysłany: 16-08-2010, 19:40   

Kaltresos napisał/a:
Kiedy oglądam filmy i bohater robi coś bardzo idiotycznego, co go pogrąża w oczach innych, odwracam wzrok. Między innymi przez to nigdy nie znosiłem oglądania "Hotelu Zacisze".

Ja mam to samo. A kiedy sobie przypominam jak sama kiedyś zrobiłam coś głupiego, to chowam głowę w poduszkę O.o

A moje dziwne nawyki to:
- Zawsze jak jem, muszę mieć przy sobie jakąś chusteczkę czy inny papier, na wypadek jakbym się ubrudziła. Bez tego nie zaczynam jeść.
- W moim domu używamy zamiast chusteczek miękkiego papieru toaletowego. Więc w sumie ta moja "chusteczka" to przeważnie kawałek papieru.
- Kiedy zasłaniam rolety, zawsze panicznie obawiam się, że w ciemnym już oknie zobaczę jakąś straszną gębę. Dlatego robię to bardzo szybko i często spadają.
- Zacieram ręce. Robię to kiedy denerwuję się albo zastanawiam nad czymś, a czasem nawet z nudy. Tak jakbym wcierała krem.
- Kiedy zakładam nogę na nogę, stopa u założonej nogi nigdy nie spoczywa swobodnie. Trzymam ją w poziomie. To samoczynny proces.
- Kiedy piszę, mój zeszyt nie leży na wprost mnie. On leży ukosem, pod kątem jakichś 50 stopni. Inaczej nie potrafię.
- Kiedyś miałam nawyk... Miauczenia. Nie mam pojęcia z czego on wynikał, ale był taki czas, że czasem wymsknęło mi się "miał". To jest trochę dziwne, ale prawdziwe.
- Śpię na brzuchu. Zawsze. Inaczej nie zasnę. Czasem obawiam się spać na plecach, aby mnie nie dotknął "paraliż senny" (podobno są wtedy na to większe szanse).
- Pierwsze co robię po przyjściu do domu to herbata. Inaczej nie mogę.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
10892933
lunarna Płeć:Kobieta

PostWysłany: 16-08-2010, 21:05   

- mam to samo z filmami co powyżej- głupia scena, coś wstydliwego dla bohatera- zwijam się, jakbym była na jego miejscu, wolę nie patrzeć (nie mam tego odruchu przy anime, o mangach nie wspominając)
- jak idę z mamą na zakupy do ciucholandów, to wyśmiewam niektóre "genialne" ubrania na głos
- nie ściągam muzyki, nie chce mi się. Szukam jej na youtubie, koniecznie w formie amv'ki(której, swoją drogą, nie oglądam), potem słucham, aż mi się znudzi.
- też strzelam palcami, szyją nie umiem, rekompensuje sobie to strzelaniem z kręgów lędźwiowych
- w tej chwili mam 20 zakładek w przeglądarce, zdarza mi się, że jest ich 40. Często używam kółka na linkach, żeby mi się otworzyło w nowej karcie i zostawiam sobie "na później" (np. funfic'i, których nie chce mi się w tej chwili czytać, komiksy, demoty, yt, galerie etc.)
- nie znoszę mieć zamkniętych okien w domu, bardzo mnie to denerwuje
- obgryzam wargi/język/policzka w środku, czasem z nerwów, czasem z nudów
- obgryzam skórki u rąk i stóp (tak, wiem...), na szczęście udało mi się oduczyć robienia tego "do pierwszej krwi"
- ZAWSZE zdrapuje strupy, nie polecam, bo potem zostają straszne blizny, ogólnie rany dłużej się goją (no ale tak sobie zdrapać ten strupek, mmm...)
- kiedy zasypiam, muszę mieć kołdrę między nogami, żeby jedna wystawała i się "chłodziła", ogólnie to strasznie się rzucam przed snem, w 90% przypadków nie zasnę, jeśli nie mam ręki pod głową
- najgorszym koszmarem dla mnie jest mucha w domu. Mogę dotykać inne robaki, w ogóle mnie nie obrzydzają, ale nic mnie tak nie przeraża jak duża mucha! Kiedy słyszę, jak brzęczy, to mam odruch wymiotny, cały czas mam wrażenie, że po mnie łazi, najczęściej wołam tatę, żeby się jej pozbył.
- nie wiem, czy to "nawyk", może wy też ta macie? Jak dużo siedzę przy tłumaczeniu/angielskich filmach/czytam angielskie strony itp. to zaczynam myśleć po angielsku zamiast po polsku.

Numer Gadu-Gadu
1876100
Athi Płeć:Kobieta
Apple Girl

Grupy:
Omertà
PostWysłany: 16-08-2010, 21:28   

lunarna napisał/a:
- obgryzam wargi/język/policzka w środku, czasem z nerwów, czasem z nudów
- ZAWSZE zdrapuje strupy, nie polecam, bo potem zostają straszne blizny, ogólnie rany dłużej się goją (no ale tak sobie zdrapać ten strupek, mmm...)

O też to mam ^^" Chociaż blizny mi nie zostają w większości przypadków.

Till time went and told me to say hello but wave goodbye

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
3568587
Dżul Płeć:Kobieta
Człowiek Autodemolka

PostWysłany: 24-08-2010, 22:58   

Kiedy byłam młodsza, miałam wiele nawyków, które mnie wykańczały psychicznie, np. przed snem (mimo że nigdy nie byłam szczególnie religijna) musiałam pomodlić o wszystkich bliskich, żeby nie umarli w nocy, wraz z wymienieniem powodu ich śmierci! Jeśli o czymś/kimś zapomniałam, budziłam się zlana potem i musiałam zaczynać od początku... Jeśli rano nie przejechałam palcem po kwiatowym wzorku w łazience, to musiałam wrócić i to zrobić, mimo irytacji rodziców (miałam wtedy jakieś 7 lat i odwozili mnie do szkoły). W ogóle miałam zwyczaj powtarzania jakieś czynności, która mogła uspokoić lęki, nie będę wymieniać, nie za bardzo chcę do tego wracać... Nie wiedziałam, że ze mną jest coś nie tak, dopóki w wieku 11 lat nie przeczytałam książki dla młodzieży "Całując klamki", o dziewczynie cierpiącej na ostra nerwicę natręctw, która musiała mieć psychoterapię. Zauważyłam, że to o mnie, przeraziłam się i zaczęłam w tym walczyć, zmuszać się do niewykonywanie tych uporczywych nawyków... (Choć przejściowo ta lektura pogorszyła moje "nawyki"...) Teraz jest już okej, mam małe przyzwyczajenia , ale staram się, żeby nie zawładnęły moim życiem. Jednak czytając niektóre poprzednie posty, zauważyłam, że niektórzy mogą też z tym mieć problem... Chociaż większość osób pisze o zwyczajnych przyzwyczajeniah, które świadczą o naszej indywidualności.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
5184977
Slova Płeć:Mężczyzna
Panzer Panzer~

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 25-08-2010, 07:42   

Ta, też o takich przypadkach słyszałem, zazwyczaj objawiają się w postaci sprawdzania zamknięcia drzwi dziesiątki razy. Jednak w większości przypadków to albo efekt rozkojarzenia (niektóre czynności robi się bez zbytniego zastanowienia, a potem człowiek nie pamięta, czy coś wykonał), albo zapominalstwa/

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Sasayaki Płeć:Kobieta
Dżabbersmok

Grupy:
Melior Absque Chrisma
WOM
PostWysłany: 25-08-2010, 08:48   

Cytat:
- nie wiem, czy to "nawyk", może wy też ta macie? Jak dużo siedzę przy tłumaczeniu/angielskich filmach/czytam angielskie strony itp. to zaczynam myśleć po angielsku zamiast po polsku

Mi też się to zdarza. To nawet zabawne ^^

Co do zamykania drzwi, ponoć najlepiej powiedzieć sobie wtedy pod nosem "Teraz zamykam drzwi"- wtedy zapamiętasz. Sama jeszcze nie miałam okazji wypróbować bo w czasie wakacji jestem przez większość czasu w domu, a nawet jeśli wychodzę to ktoś w nim zostaje.

Jest też inna odmiana takiej czynności. O dziwo wielu osobom zdarza się zapomnieć czy użyło dezodorantu, mnie samej zdarzyło się to parę razy, zwykle przed kartkówkami i egzaminami. Mało przyjemne przeżycie...

Sapgulcząc poprzez mrok!

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
9349483
Athi Płeć:Kobieta
Apple Girl

Grupy:
Omertà
PostWysłany: 25-08-2010, 12:42   

Sasayaki napisał/a:
Co do zamykania drzwi, ponoć najlepiej powiedzieć sobie wtedy pod nosem "Teraz zamykam drzwi"- wtedy zapamiętasz.

W moim przypadku to nie pomaga ^^" Nawet pytanie się innych osób mi towarzyszących czy na pewno zamknęłam drzwi nie rozwiewa mojego lęku i muszę się wrócić i sama sprawdzić.

Till time went and told me to say hello but wave goodbye

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
3568587
nagat0 Płeć:Mężczyzna
Sadness & Sorrow

PostWysłany: 16-01-2011, 21:23   

- Moim stałym słowem jest 'ano', używam go zawsze i wszędzie, w każdej sytuacji.

- Obgryzam skórki przy paznokciach, do krwi i odczuwalnego bólu. Wygląda to okropnie i boli, ale muszę to robić ;]

- Przygryzam dolną wargę, ale tak leciutko, ponoć 'seksownie'.

- Zawsze zasłaniam firanki / rolety w oknach, wszędzie gdzie jestem musi być ciemno

- Nie usnę, jeśli jest głośno, ale światło mi nie przeszkadza.

Ogólnie to mam ich więcej, ale jakoś nie mogę sobie reszty przypomnieć ;]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora

Numer Gadu-Gadu
3043000
Strona 4 z 4 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Odpowiedz do tematu