Kto mi powie... - Edycja 2 |
Wersja do druku |
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 30-03-2010, 18:46
|
|
|
Czy ktoś wie w jakim tytule znajdę to ujęcie: Click!.? |
|
|
Koranona
Morning Glory
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 30-03-2010, 18:57
|
|
|
"Rodzinka Robinsonów" |
_________________ "I like my men like I like my tea - weak and green."
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 30-03-2010, 19:00
|
|
|
Dziękuję. |
|
|
Koranona
Morning Glory
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 30-03-2010, 19:04
|
|
|
Voila, sama tego nie oglądałam ale poznałam chłoptasia po prawej :) |
_________________ "I like my men like I like my tea - weak and green."
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 01-04-2010, 02:06
|
|
|
To jest prawda? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Ankur
Mag Czarnych Szat
|
Wysłany: 01-04-2010, 02:50 Co to za film?
|
|
|
Hej,
kilka lat temu oglądałem pewien film i chciałbym go obejrzeć jeszcze raz, ale za nic nie potrafię sobie przypomnieć nazwy. Pamiętam że nazwą było jakieś słowo w języku japońskim.
Akcja działa się w Japonii, film generalnie przypominał trochę połączenie Naruto z filmem Hero - masa walk na miecze i wręcz przy jednoczesnym używaniu różnych mocy. Pamiętam, że główną bohaterką była jakaś ślepa księżniczka. Pamiętam też że gdzieś w środku filmu jeden z głównych bohaterów umarł nad jakimś stawkiem w lesie (zabity przez kogoś).
Film był w miarę nowy kiedy go oglądałem, nie może mieć więc więcej niż kilka lat (powiedzmy 2000+ rok produkcji).
Trochę to chaotyczne, wiem, ale mimo wszystko mam nadzieję że ktoś będzie w stanie mi pomóc. Wiem że film strasznie mi się podobał (jak zresztą sporo innych mało znanych produkcji tego typu) i chętnie bym go jeszcze raz obejrzał :). Z góry wielkie dzięki ! |
_________________ Pozdrawiam,
Ankur :) |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 01-04-2010, 09:38
|
|
|
Scalono do tematu z pytaniami ogólnymi. |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 01-04-2010, 09:40
|
|
|
Jak już to nie ślepa tylko niewidoma. Może "Dom latających sztyletów", ale tam nie było używania "MOCY" raczej. |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Kurt
|
Wysłany: 01-04-2010, 10:03
|
|
|
Ysengrinn
To raczej bzdura ,ewentualnie podkoloryzowana półprawda ;)
-Po pierwsze używanie obcego języka to tylko jeden czynnik (zawsze dodatkowo używa się innych metod szyfrowania ,sam język to tylko zasłona dymna )
-Językiem polskim posługuje się ponad 40 mln ludzi (językami słowiańskimi dziś jakieś 300mln)i nie trudno było ich znaleźć w wielu rejonach świata i to raczej nie predysponuje go do takich zadań (jest wiele innych języków ,mało znanych, hermetycznych, a żydzi to przecież naród niesłychanie kosmopolityczny i niejeden znają język lepszy do takich celów)
-Trudno uwierzyć żeby izraelski wywiad znany na świecie z profesjonalizmu używał tak pospolitego języka jak polski w formie nośnika szyfrów .
Nidy nie spotkałem się z taką informacją, ta raczej jakiś żart ,albo zasłyszane gdzieś tam bajki ;)
P.S. ewentualnie było by to możliwe na szczeblu najniższymi i w niedużej skali do wydawania przez radio poleceń na bieżąco np. pojedynczym plutonom ,zastosowanie tego na większą skalę to raczej samobój . |
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 02-04-2010, 11:31
|
|
|
Mam router firmy Belkin, i sieć LAN łączącą dwa komputery. Sieci sam nie zakładałem, bo się na tym nie znam. Chciałbym sformatować komputer, ale boję się, że stracę wtedy dostęp do internetu. Znajomy powiedział jednak, że dane o sieci są jakoś przechowywane w routerze, więc mogę spokojnie formatować. Jak to jest? |
|
|
|
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 02-04-2010, 12:24
|
|
|
Kurt napisał/a: | Nidy nie spotkałem się z taką informacją, ta raczej jakiś żart ,albo zasłyszane gdzieś tam bajki ;) |
To w takim razie dość wiekowa bajka, bo ja dowiedziałam się tego w czasie jednej z rozmów z dziadkiem... Jakieś 10 (jeśli nie więcej) lat temu. A potem na historii o tym mówiliśmy w charakterze ciekawostki. |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 02-04-2010, 13:23
|
|
|
Asthariel, możesz śmiało formatować. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Ankur
Mag Czarnych Szat
|
Wysłany: 02-04-2010, 22:41
|
|
|
Lila napisał/a: | Jak już to nie ślepa tylko niewidoma. Może "Dom latających sztyletów", ale tam nie było używania "MOCY" raczej. |
Nie chodziło mi o Dom Latających Sztyletów ;). Przypomniała mi się moment temu nazwa, wiedziałem że to jakieś strasznie popularne słowo często używane w anime :D. Film nazywa się Shinobi. Polecam, fajnie się ogląda ;). |
_________________ Pozdrawiam,
Ankur :) |
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 05-04-2010, 18:49
|
|
|
Jaki jest najprostszy sposób sprawdzenia IP osoby z MSNa? Proszę o wytłumaczenie łopatoligiczne, moje umiejętności informatyczne nie wzrosły od mojego ostatniego pytania.
Będę wielce wdzięczny. |
|
|
Przemek00
Gość
|
Wysłany: 07-04-2010, 22:46
|
|
|
Czesc.
Nie wiedzialem gdzie spytac wiec pytanie wyladuje tutaj :)
Znacie moze jakas polska strone z opisem poszczegolnych anime segregowanych wedlug daty? Chodzi o to zebym mogl wybrac np 2010 i zobaczyc co teraz jest nadawane na swiecie ;) Cos w stylu anime-planet. Koniecznie po polsku, bo angielskiego ucze sie dopiero rok i wielu slow nie rozumiem ;)
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
|