Kto mi powie... - Edycja 2 |
Wersja do druku |
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 17-03-2010, 22:15
|
|
|
Kto mi powie jak ustawić głośniki 5.1 na Windows 7? Kiedyś to zrobiłem, ale nie pamiętam jak. Problem jest taki, że z tyłu mam tylko 3 wejścia i system widzi tylko "zielone". Przez to, pomimo podłączenia wszystkich głośników, do wyboru mam tylko opcję 2.1
Anime które są nagrane w 5.1, badziewnie brzmią na stereo. |
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 17-03-2010, 22:23
|
|
|
Na pewno masz dobrze zainstalowane sterowniki do karty dźwiękowej? Jeśli tak, to wszystko powinieneś być w stanie ustawić w opcjach dźwięku w panelu sterowania. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 18-03-2010, 07:52
|
|
|
Hmm po reinstalu windowsa nie miałem żadnych "Żłółtych wykrzykników". Sam byłem zdziwiony, ale wywnioskowałem, iż dalsza instalacja sterowników nie jest konieczna. Widać myliłem się. Zrobię jak podpowiadasz Keii. Dzięki. |
|
|
CookieMonster
|
Wysłany: 19-03-2010, 00:21
|
|
|
Witam!
Czy zna ktoś Polski sklep internetowy,gdzie mógłbym kupić książkę "Metro 2033" w języku angielskim ? (oczywiście za rozsądną cenę) Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam ! |
_________________ Nom Nom Nom Nom ! |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 19-03-2010, 00:35
|
|
|
Polecam zapytać w Empiku ile kosztowałoby sprowadzenie jej, a jeśli to nie wypali to zostają chyba sklepy w stylu Amazona.
Inna sprawa, że książka jest w oryginale po rosyjsku, więc wersja angielska również jest tłumaczeniem (nie wiem, czy ma to jakiekolwiek znaczenie).
Edit: Plus, z tego co widzę, angielska wersja miała premierę dopiero wczoraj - nie dziwota, że nie ma jej jeszcze w polskich sklepach. |
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 20-03-2010, 19:56
|
|
|
Widzę, że jest wiele na forum osób słuchających j-popu. Mam do nich pytanie. Jest możliwe znalezienie gdzieś w CIACH? (wystarczy odpowiedź: tak/nie) Za japońskim popem nie przepadam, ale ona jest po prostu genialna! Przy okazji chciałem powspominać ten koncercik (byłem razem ze znajomym bodajże przy czwartym stoliku). ^____^
Inna sprawa. Poza ekipą TV Biznes, która nagrała parę pierwszych kawałków i się zmyła, cały występ był kręcony dużo bardziej profesjonalnie przez taką małą, drobną japonkę. Ktoś wie, w jakim celu to robiła?
Usunięto zapytanie o nielegalne źródło.
IKa
|
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 21-03-2010, 17:26
|
|
|
Właśnie wiszę na Merlinie na zakupach, m.in. z zamiarem kupna W7, z opcją XP-podobności (Oczywiście OEM). Sever (Asus F5M) ma 2GB RAM, Turion64 i GeForce Go 6100.
Pytania:
1) lepiej Home Premium, Professional czy Ultimate?
2) Co znaczą te liczby i cyferki przy nazwie: GFC-00577, FQC-00743, GLC-00714?
3) co znaczy N http://windows.microsoft.com/pl-PL/windows7/products/compare?T1=tab20
4) Wizard MS twierdzi, że Fallout na W7 nie pójdzie == > czy ktoś coś na ten temat wie? |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 21-03-2010, 19:01
|
|
|
1) HP najtaniej, chyba że naprawdę potrzebujesz czegoś z wyższej edycji.
2) Pewnie kod produktu
3) Windows bez Windows Media Playera - http://crave.cnet.co.uk/software/0,39029471,49303415,00.htm
4) Nie wiem... nie ma nigdzie żadnych patchów? Np. na GOG.com jest Fallout działający na Viście, który na 7 na pewno też pójdzie. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them
Ostatnio zmieniony przez Crack dnia 21-03-2010, 19:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 21-03-2010, 19:08
|
|
|
IKa:
1) Tu masz tabelkę porównawczą. Moim zdaniem HP spokojnie wystarczy.
4) Z tego co przed chwilą znalazłem wynika, że patch rozwiązuje problemy z 7. |
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 21-03-2010, 19:11
|
|
|
Dziękuję :) |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 21-03-2010, 20:30
|
|
|
To chyba patch do F3 - Ice raczej chodziło o starego? |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 21-03-2010, 20:32
|
|
|
O starego patcha chodziło - do F1 i F2 |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 21-03-2010, 20:39
|
|
|
Zawsze można je uruchomić na wirtualnej maszynie XP :) |
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 22-03-2010, 17:27
|
|
|
Ewentualnie pytanie: czy można jakoś uruchomić na wirtualnej maszynie tę kopię XP którą aktualnie mam zainstalowaną na lapciu, PO tym, jak zainstaluję W7? Płytki widzieliście... |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 22-03-2010, 18:33
|
|
|
Jest z tym trochę zabawy, ale się da, np. za pomocą VMWare vCenter Convertera (http://www.vmware.com/products/converter/), a następnie maszynę wirtualną utworzoną w tym programie możesz odpalić pod VMWare Playerem albo VMWare Serverem. Chyba jest to dobrze opisane w artykule na HowtoForge - http://www.howtoforge.com/vmware_converter_windows_linux . Pierwszy etap (konwersja pod Windowsem) wygląda jak w tutorialu, później na nowym systemie musisz zainstalować VMWare Playera, otwarcie starego systemu sprowadzi się do Plik > Otwórz > Włącz. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
|