Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kto mi powie... - Edycja 2 |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-07-2010, 19:44
|
|
|
Dred napisał/a: | Błagam, powiedzcie mi, co to jest i o czym. Ba ja chyba jakiś za mądry jestem.
/me idzie oglądać Hannę Montanę |
Typowa tanukofaza, zrozumiała tylko dla tych, którzy siedzą na ircu. |
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 21-07-2010, 19:46
|
|
|
Cytat: | Typowa tanukofaza, zrozumiała tylko dla tych, którzy siedzą na ircu. |
Dzięki, skutecznie mnie odstraszyliście od tanuczego IRCa. :] |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 21-07-2010, 19:51
|
|
|
To ja w ramach poprawiania wizerunku napiszę, że poważne rozmowy również, jak najbardziej się tam toczą. :) |
|
|
Fushidara
|
Wysłany: 29-07-2010, 11:20 Prośba
|
|
|
Witam!
Nie jestem pewny, czy jest to odpowiedni dział na tego typu temat, ale odpowiedniejszego nie udało mi się znaleźć, jeśli takowy jest proszę moderatora o przeniesienie. ;)
Jakiś czas temu poprosiłem kolegę, aby powiedział mi jak będzie w kaligrafii japońskiej (kanji?) pewne słowo. Nie chcę powiedzieć jakie, aby nie sugerować nikomu, dam jedynie obrazek z tym słowem i proszę o zapisanie tego w formie alfabetu łacińskiego. Nie to, żebym mu nie ufał po prostu to bardzo ważne, aby to było poprawne. Dziękuję bardzo z góry, poniżej podaję adres obrazka:
http://i30.tinypic.com/33o7abs.png |
|
|
|
|
|
Mononoke
Little Yōkai
Grupy: Alijenoty Lisia Federacja
|
Wysłany: 29-07-2010, 11:46
|
|
|
Napis jest w hiraganie i brzmi kaede. W moim słowniku taki wyraz nie występuje, ale może forumowi japoniści będą wiedzieć lepiej. |
_________________ I love talking about nothing. It's the only thing I know anything about
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 29-07-2010, 12:10
|
|
|
Kaede to klon (w sensie drzewo, nie kopia). |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Fushidara
|
Wysłany: 29-07-2010, 12:14
|
|
|
Dziękuję bardzo, właśnie o to mi chodziło! :)
Przy okazji chodzi o imię, nie żadną konkretną rzecz. :) |
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 01-08-2010, 17:01
|
|
|
Mam pytanie - jako, że nie znam się na grach konsolowych, chciałabym by ktoś mi doradził: dobre, fajne gry dla dwóch graczy na xboxa 360? Chodzi mi, że można by w nie zagrać nie tylko przez internet. |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 01-08-2010, 17:06
|
|
|
... co to są dobre, fajne gry? Ja mogę doradzić Test Drive Unlimited, była opcja wyścigów dla dwójki na jednej konsoli chyba. :D |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 01-08-2010, 17:07
|
|
|
Castle Crashers to bardzo przyjemna chodzona bijatyka.
Poza tym na przykład Marvel Ultimate Alliance 2. Ogólnie polecam tę stronę, gdzie wszystko jest ładnie pogrupowane i każda z gier ma krótki opis :) |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 01-08-2010, 20:29
|
|
|
Keii napisał/a: | Castle Crashers to bardzo przyjemna chodzona bijatyka. |
Polecam również CC, sama mam i nie żałuje ^^ oraz 'Splosion Man to naprawdę przednia zabawa dla 2 lub więcej osób. No oczywiście jeśli chodzi o pełne pełne wersje gier, to jakieś bijatyki: Tekken, Bragonball, Soul Calibur, BlazBlue. Oczywiście gry jak Army of Two, jak sama nazwa wskazuje, są typowo stworzone dla 2 graczy. Polecam też nowego Splintera, bardzo miło się zabija agentów firmy w 2 osoby. |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 02-08-2010, 18:38
|
|
|
Jako fan piłki nożnej muszę polecić PES10, ale to zależy od zainteresowań. |
|
|
anulka406
Unfabulos :)
|
Wysłany: 02-08-2010, 21:46
|
|
|
Mam pytanie trochę nie na obecny temat, ale to chyba odpowiedni dział.
Słuchajcie, wiem, że to może jakaś ignorancja, że nie wiem, ale jakoś tak nie wiem i chciałabym się w końcu dowiedzieć, kim jest ta mała dziewczynka w różowych włosach z Sailor Moon? Coś mi tam świta, że to jest córka tej w kitkach, coś tam o jakiejś odległej planecie i takie śmieci, ale to się nie wiąże, więc nie wiem, a dręczy mnie to niemiłosiernie! Nie oglądałam za wiele odcinków Sailor Moon więc nie mam pojęcia. Może kiedyś to wiedziałam, ale teraz już nie pamiętam. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
|
|
|
|
lunarna
Dołączyła: 22 Lip 2010 Skąd: Częstochowa Sincity Status: offline
|
Wysłany: 11-08-2010, 09:26
|
|
|
Nie wiem, czy dobry temat i czy już nie było podobnego pytania. Tradycyjnie szukałam, nie znalazłam.
To jest pytanie, które dręczy mnie od 1 klasy gimnazjum (z 5 lat?). Powraca do mnie co pewien czas, ale nie mam siły szukać na nie odpowiedzi u wujka google (ze względu na mnogość informacji).
Co to jest Final Fantasy? I jaki ma związek z Kingdom's Heart? Wiem, że:
- jest 13 gier z serii na ps'y
- jest jakiś Cloud, Zack i gość z białymi włosami (Sephiron?), no i jakiś Vince Valentine (??), który swoją drogą przypomina mi Chrno z Chrno Crusade.
- związane kilka filmów (jakich) i anime (Final Fantasy: Wojna dusz jest z tej serii?)
- to jest jakaś jednolita fabuła czy po prostu universum ff? Co kilka gier (filmów) postacie się powtarzają i są jakoś powiązane czy w ogóle części nie mają ze sobą nic wspólnego?
Mam zamiar kupić FF XIII, a nie lubię zaczynać fabuły "od dupy strony". Może ktoś zna sposób, żeby to jakoś ogarnąć? |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|