Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kto mi powie... - Edycja 2 |
Wersja do druku |
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 11-08-2010, 09:36
|
|
|
Final Fantasy to ogromna seria gier RPG, której pierwsze 6 (numerowanych) części pierwotnie ukazało się na konsole Nintendo, a kolejne (z numerkami) na konsole Sony.
Nie ma jednolitej fabuły, uniwersum jako takiego właściwie też nie - ot, jest X motywów, które przewijają się przez większość gier, dlatego znajomość poprzednich części bynajmniej nie jest potrzebne.
Powiązanie z KH jest takie, że pojawiają się w nim postaci z FFów, tyle.
Do przejrzenia - http://en.wikipedia.org/wiki/Final_fantasy
Jeśli chcesz wiedzieć mniej więcej co działo się w której części i jak seria się rozwijała, polecam cykl filmików na Gametrailers. Profesjonalnie zrobione, ciekawe i niezbyt długie. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 16-08-2010, 23:08
|
|
|
Pytanie kulinarne, nietypowe: czy ktoś miał już okazję spróbować nowych, afrykańskich sosów z Łowicza, warto to kupić? |
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 16-08-2010, 23:29
|
|
|
Próbowałam tego z sezamem, do mięsa mielonego nadaje się średnio, nie wiem jak z kurczakiem. Przede wszystkim sos jest słodki i um, DZIWNY. Nie jest niesmaczny - zdecydowanie inny niż sosy pomidorowe. |
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 02-09-2010, 09:44
|
|
|
jadłam go z samym ryżem - na zimno zdecydowanie lepszy, po podgrzaniu traci sporo wyrazistości i trzeba go doprawić, choć nie bardzo wiadomo czym :) |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 02-09-2010, 09:57
|
|
|
O, to skoro odgrzebaliśmy już ten temat: sos drugi, z pomarańczą, zdecydowanie nadaje się tylko dla wielbicieli ryżu z sosem na słodko, a zastąpienie mielonego kurą robi ogromną różnicę na plus. |
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 06-09-2010, 19:34
|
|
|
Na poziomie dwujęzycznym, czyli zdawany w klasach dwujęzycznych. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 06-09-2010, 19:35
|
|
|
O! Biorą pod uwagę maturę dwujęzyczną, ciekawe kto ich zmusił...
Matura dwujęzyczna to taki specjalny poziom matury, dla klas z danym językiem obcym jako językiem wykładowym. Dla przykładu, ja chodziłam do klasy z niemieckim wykładowym i pisałam maturę dwujęzyczną z tegoż. Różni się od "zwyczajnych" poziomów rodzajem zadań i stopniem znajomości języka, którą trzeba mieć. O ile dobrze pamiętam, matura rozszerzona wymaga znajomości języka na poziomie B2, matura dwujęzyczna zaś - C1 (dalej jest już tylko C2). |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
|
Wysłany: 06-09-2010, 19:38
|
|
|
Hm. Czyli wystarczy, że chodzę do klasy językowej z rozszerzeniem z angielskiego i niemieckiego, ale zdam maturę rozszerzoną z jednego z nich? Dobrze rozumiem? |
|
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 06-09-2010, 19:52
|
|
|
Tak. Oczywiście będzie się to liczyć normalnie jako poziom rozszerzony. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 06-09-2010, 19:52
|
|
|
Tak, zdajesz normalnie jeden język, dwujęzyczną zdawałbyś tylko, gdybyś miał jakieś przedmioty prowadzone przynajmniej w części po niemiecku - matmę, historię, wf... |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
Ostatnio zmieniony przez Mai_chan dnia 06-09-2010, 19:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
nat_mich
jeż
|
Wysłany: 06-09-2010, 19:53
|
|
|
Asthariel, zależy od wymagań kierunkowych, ale raczej rozszerzenie samo w sobie wystarczy. jeśli nie jesteś w szkole dwujęzycznej, to i tak nie zdasz matury dwujęzycznej ;] dwujęzyczni mają po prostu wyższy przelicznik, bo i ich matura jest trudniejsza. [nie wiem jak w klasach niemieckich, we francuskich francuski wygląda jak w oryginale, więc wymaga dużo większej wiedzy, znajomości i biegłości języka niż zwykła rozszerzona.] |
_________________ Without dance life would be a mistake
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
|
Wysłany: 06-09-2010, 20:02
|
|
|
Okej, dzięki za wyjaśnienia. Jakie to szczęście, ze jeszcze rok nie będę musiał się tym przejmować... |
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 09-09-2010, 21:43
|
|
|
Kto mi powie jaka piosenka leci na zakończenie 112 odcinka Dr. House? |
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|