Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bo nie pasowało ani do Życia, ani do Zupy |
Wersja do druku |
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 17-01-2013, 00:38
|
|
|
/me znalazła dobrą mangę.
/me odkryła, że ma ona zostać zekranizowana przez A-1 Pictures.
Wygląda na to, że Denpa Kyoushi dołączy do niesławnego panteonu schrzanionych adaptacji A-1, ale z drugiej strony strasznie dobrze mi się ją czyta... |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 17-01-2013, 00:51
|
|
|
A cóż w niej takiego dobrego? Że tak spytam od niechcenia. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 17-01-2013, 01:09
|
|
|
Jest to urocza komedia, której głównym bohaterem jest połączeniem Keimy i Negiego oraz ma absolutnie uroczy sposób bycia wynikający z faktu, że jest niepoprawnym geekiem. Poza tym jego sposoby rozwiązywania problemów są zawsze tak komediowo-epickie przesadzone. Ogólnie humor jest bardzo TWGOKowy - dużo nawiązań do otakizmu (w tym trauma wywołana przez komentarze na nico nico), starć charakterów i nieprzesadzonego fanserwisu.
Bonusowe punkty, za wcale-nie-Gilgamesha (i jego pairing) oraz trapa który dostał bardzo fajnie zrealizowany wątek. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 17-01-2013, 08:47
|
|
|
Grazie bella. |
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 17-01-2013, 09:40
|
|
|
I MC jest szalony. Onizuka się przypomina.
Edit: nie przypomina. MC zachowuje się jak syn Onizuki. Nawet wiek się zgadza.. |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 20-01-2013, 13:48
|
|
|
Po zerknięciu z bliska mogę stwierdzić, że to jest zdecydowanie zbyt absurdalne, jak na moją głowę (a może bardziej "zbyt zotakizowane" ^^). Żeby protagonista był jeszcze "genialnym" biologiem, historykiem czy literatem jakimś, ale musiał być fizykiem... Czoło mnie boli od walenia w blat biurka, gdy widzę te zwały laickiej ignorancji (ale to już mój pech).
Ja wiem, że to ma być komedia i, że wszystko jest straszliwie przerysowane i schematyczne świadomie (or I hope so), ale gdy rezygnuje się z logiki i zasad (nawet tych naciąganych w obrębie danego settingu), na rzecz żartu, czy innej żaluzji to ja mówię dziękuję. |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 20-01-2013, 14:21
|
|
|
Robienie De Volaie'ów okazało się trochę większą filozofią, niż wydawało się w książce lub na filmikach na Youtube, ale all in all okazały się całkiem niezłe. Kolejny skill do listy umiejętności mogę dopisać. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Koranona
Morning Glory
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 21-01-2013, 15:41
|
|
|
Tak bardzo nie ogarnęłam dzisiaj. Pojechałam sobie do mediamarktu w celu kupienia bratu (jak to dobra siostra) gry na xboxa. Poszperałam, znalazłam cuś fajnego, poszłam do kasy. Podaje pani kasjerce grę i słysze "A 18 lat skończone?". W tym momencie mój mózg się bardzo zawiesił, bezmyślnie powiedziałam, że nie po czym spojrzałam, z pani mi wskazuje wspaniały czerwony kwadracik z pegi18 i mówi, ze w takim razie nei moze mi sprzedać. I odłożyła grę. A ja dalej nie kontaktujac do końca po prostu wyszłam ze sklepu. dopiero potem mnie naszło, że "zaraz zaraz, ale pegi chyba nei jest wyznacznikiem tego, czy mozna mi grę sprzedać czy nie". I się upewniłam. Po fakcie.
Z jednej strony nie dziwie się pani kasjerce, bo jakbym sama nie była pewna, to wolałabym nie sprzedać towaru, który można sprzedać niż sprzedać towar, którego nie można. ale z drugiej strony kto powinien wiedzieć, ja czy ona? Jak ją jutro spotkam znowu to ją uprzejmie i z wielką przyjemnością poedukuje w tym zakresie. Podróże na drugi koniec miasta przy takim mrozie bardzo dobrze rozwijają pozytywne stosunki społeczne.
Natomiast znalazłam idealny materiał. I odkryłam, że pod największe sklepy na drugim końcu miasta jedzie autobus, ktory wyjeżdża jak dla mnie niemal spod domu~ |
_________________ "I like my men like I like my tea - weak and green."
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 21-01-2013, 22:43
|
|
|
Po takich dyżurach jak dzisiejszy przypominam sobie, za co właściwie mi płacą tę całą kasę. I z jednej strony mam sporą satysfakcję, ale z drugiej strony MÓÓÓÓÓÓZG. @____@
<umiera w kąciku z kubkiem czekolady> |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 23-01-2013, 09:56
|
|
|
Już wiem, czemu w Warszawie są zapchane ulice i czemu teraz będą jeszcze bardziej!
Po ostatniej podwyżce bilety ZTM zdrożały na tyle, że (zwłaszcza w obliczu wszechobecnej grypy) jazda samochodem do prawie że centrum opłaca się tak samo albo i bardziej, niż jazda komunikacją miejską (chwilowo na normalnej stawce i zwykłych biletach czasowych). Przypominam, że mój samochód nie jest oszczędny.
Epic fail. Już rozumiem te głosy, że od teraz komunikacja warszawska stanie się luksusem. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 23-01-2013, 19:04
|
|
|
Kay... ja rozumiem, że my jesteśmy "poza" i w ogóle hipsterska-postmoderna... ale na innych wydziałach podobno nie trzeba czekać trzech godzin na "autograf" w indeksie.
Ale za to mam książeczkę do kandzi, o! |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 28-01-2013, 22:50
|
|
|
Stołeczne sklepy muzyczne mają bardzo skąpy wybór gitarowych tulejek, więc pomimo objechania miasta pozostaje zakup w internetach.
Z drugiej zaś strony zamówienie nowego odblasku do samochodu nie stanowiło żadnego problemu, a cena jak na ASO jest śmiesznie niska. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 04-02-2013, 18:22
|
|
|
Bo nowe słuchawki nie są tak dobre jak stare i działają tylko w obrębie mojego pokoju.
Ale za to jak siedzę w pokoju to nie szumią w przeciwieństwie do tego failu Manty, jaki dostałam, który szumiał nawet jak nic nie grało, bo łapał fale stacji radiowych. I w zasadzie łapał wszystko z radiem Maryja włącznie tylko nie częstotliwość na której miał się łączyć z laptopem. >.> |
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 04-02-2013, 22:18
|
|
|
A jakie były te stare? Bo moje czasem działają nie za dobrze (pomijając fakt, że jestem z nich regularnie okradany) i chyba będę potrzbował nowych.
A swoją drogą odkryłem, że lodówki mają kółka... normalnie czad! |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 04-02-2013, 22:23
|
|
|
Philips HC 8440/00. Problem w tym, że na ich stronie tych słuchawek nie było, więc mam podejrzenia że już ich nie produkują. Ale takie bezproblemowe to one też nie były, bo z jednej strony śrubka się odkręcała i co jakiś czas trzeba było ją przykręcać. Serio, nie przypuszczałam, że okażą się one być najlepszymi słuchawkami bezprzewodowymi w moim życiu i że tak ciężko będzie znaleźć godnego następce. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|