FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
  Wpadki kulinarne
Wersja do druku
Paweł Płeć:Mężczyzna

Status: offline
PostWysłany: 22-04-2010, 12:56   

Cytat:
Burżuazja, pieski francuskie! Kiełbasa, słonina i ziemniaki! To prawdziwa dieta! I nie ma czego popsuć!

Bogactwo składników odżywczych, że ho ho.
moshi_moshi napisał/a:
Jak się zapatrujecie na gotowe sosy/dania w słoiczkach czy torebkach? Jecie, nie możecie na to patrzeć czy może macie swoje sposoby na ulepszenie tych wynalzaków?

W przypadku spaghetti zazwyczaj kupuję słoik + torebkę. Sam słoik bywa zbyt mdły natomiast torebek nie trawię - są słone, kwaśne i w ogóle tak sztucznie smakują. Chociaż i tak to potem doprawiam, jakieś oregano czy inne zioła prowansalskie (mam bizka na punkcie różnych przypraw, tzn. dodaje na oko i sprawdzam jak zmienia się smak potrawy).
Cytat:
chyba że pomidorowo-serowy do spaghetti - ten lubię

Uch och, nie cierpię go. W całym domu śmierdzi potem niemiłosiernie :P

Sosy pomidorowe, koperkowe czy inne pochodne wolę zrobić samemu (zazwyczaj na zasmażce), chociaż wiadomo, że wiele zależy od czasu i chęci.

W temacie sosów przypomniały mi się dwa faile: W tamte wakacje byliśmy ze znajomymi na campingu we Francji. Jedzenie niby było w cenie, ale nie zawsze nas satysfakcjonowało więc własne zapasy też mieliśmy. Pierwsza wtopa: sos słodko-kwaśny z torebki, ale nie gotowany, a zalany wrzątkiem - do kuskusa. Nie dosyć, że toto pływało to jeszcze te wredne twarde warzywa suszone, bleeeh. Wtopa nr 2 - kuskus z kisielem instant (tak, brakowało nam pomysłów, natomiast zupek przeróżnych Ci u nas był dostatek), ogólnie NIE POLECAM.
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Eire Płeć:Kobieta
Jeż płci żeńskiej

Grupy:
AntyWiP
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 22-04-2010, 12:59   

A ja od dłuższego czasu obiecuję sobie, że zbiorę moje torebkowe wrażenia w recenzję dla fastfoodeaters:)
Obecnie żywię się serem ze szczypiorkiem i pomidorem, ale zimę przetrwałam dzięki torebkom- gulasz, zupki knorr z makaronem, sosy do makaronów. W lecie pewnie sięgnę po biedronkowe gotowe sosy do sałatek- IMHO równie dobre jak firmowe, ale nieco tańsze.

Numer Gadu-Gadu
1018596

Numer ICQ
Hisayo Płeć:Kobieta
Mniumniu! ♫

PostWysłany: 24-04-2010, 22:04   

Fail taty z wczesnej młodości: jeśli macie korzeń chrzanu i chcecie go utrzeć, to proszę - NIE wrzucajcie go do sokowirówki.
Istna broń masowej zagłady.

Numer Gadu-Gadu
1909381
Strona 4 z 4 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Odpowiedz do tematu