Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bardzo kulturalna rozmowa o polityce - Kraj |
Masowe manifestacje polityczne to: |
Zły znak (Dowód politycznego kryzysu i eskalacji konfliktu) |
|
7% |
[ 1 ] |
Dobry znak (świadczą o obywatelskim przebudzeniu) |
|
21% |
[ 3 ] |
Obie odpowiedzi są prawidłowe |
|
71% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 14 |
Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
Wersja do druku |
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 14-12-2011, 22:48
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Cóż, Gowin to obok Sikorskiego chyba jedyny polski polityk, który wierzy w słuszność tego co robi, jednocześnie nie będąc idiotą ani oderwanym od rzeczywistości obsesjonatem. |
Cóż, ja go zawsze uważałem za człowieka rozsądnego. A on zaprzeczył temu godząc się objąć urząd Ministra... Sprawiedliwości. No nie mam do niego przekonania, ale oczywiście trzeba dać mu szanse. |
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 14-12-2011, 22:55
|
|
|
Tabris napisał/a: | Ysengrinn napisał/a: | Cóż, Gowin to obok Sikorskiego chyba jedyny polski polityk, który wierzy w słuszność tego co robi, jednocześnie nie będąc idiotą ani oderwanym od rzeczywistości obsesjonatem. |
Cóż, ja go zawsze uważałem za człowieka rozsądnego. A on zaprzeczył temu godząc się objąć urząd Ministra... Sprawiedliwości. No nie mam do niego przekonania, ale oczywiście trzeba dać mu szanse. | Cóż, nie by miał duże wyjście. Tylko takie mu zaproponowano, a odmawianie stanowiska ministerialnego nie wpływa korzystnie na szanse dalszej kariery politycznej. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 15-12-2011, 14:24
|
|
|
To było oczywiste... zmarnowano tylko pieniądze na "ekspertyzy" (w cudzysłowiu, bo do tego żeby to stwierdzić nie trzeba być wybitnym konstytucjonalistą). Jak Palikot chce zdjąć krzyż, to powinien przekonać do tego pozostałych posłów i tyle.
+ Tymczasem Palikot jednak ostro przegiął. I tak, też, eufemizując, nie lubię Ziobry i Kurskiego, ale to nie zmienia faktu.
++ NIK: Arabski nie dopełnił obowiązków – ciekawe czy kontrolerzy mają na myśli niedopełnienie obowiązków w rozumieniu kodeksu karnego i czy w związku z tym trafi zawiadomienie do prokuratury. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 15-12-2011, 17:12
|
|
|
O anachronizmie prawicy - jakkolwiek autor trochę przesadza, bo mogę mu palcem pokazać lewicowców którzy nie oduczyli się drwić z patriotyzmu (i mają światopogląd równie archaiczny jak ci z prawicy), ale generalnie diagnoza bardzo słuszna. Ba, żeby dotyczyła tylko polityków - dokładnie tak samo zakute łby mają prawicowi dziennikarze i intelektualiści.
Lepiej się przyzwyczajaj. Przewiduję, że I Troll Rzeczpospolitej będzie gęsto szafował takimi tekstami, by spowszedniały i by ludziom łatwiej było przełknąć pomysł federacji. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 19-12-2011, 04:46
|
|
|
Kim Jong Il nie żyje. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 19-12-2011, 10:26
|
|
|
Pytanie brzmi, kiedy w rzeczywistości umarł. Jeśli kilka tygodni temu, co wcale prawdopodobnym nie jest, to raczej dobra wiadomość, bo oznacza, że już się tam władza ułożyła i powinien być porządek. Jeśli rzeczywiście zaś zmarł teraz, to może się tam zrobić niezły kociokwik.
A u nas w sejmie przybywa krzyży... |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 19-12-2011, 12:14
|
|
|
Kim Dzong II jest aniołkiem porównaniu z przyszłym następcą. Tylko nie wiem czy to był Kim Dzong Un, czy Kim Dzong Chul.
Moim zdaniem tymi krzyżami powinni walnąć po głowach. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 19-12-2011, 12:20
|
|
|
Caladan napisał/a: | Moim zdaniem tymi krzyżami powinni walnąć po głowach. |
Kogo? |
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 19-12-2011, 12:23
|
|
|
Wszystkich zainteresowanych;) |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 19-12-2011, 17:34
|
|
|
Cytat: | Krzyży w Sejmie nie widziała prawica. – Nie wiem nic o tym, by pojawiały się nowe krzyże – mówi "Rz" Artur Górski, poseł PiS. – Nie zauważyłem takiego zjawiska. Nie ma też z naszej strony mowy o takiej akcji. |
Mta, kiedy płonęły bryki TVN pisowcy też nic nie widzieli, stojąc o rzut nadpalonym beretem.
Natomiast zakładając, że mówi prawdę, to jest to po prostu smutne, że ci którym powinno zależeć krzyża nie zauważają, a widzą go ci, których uwiera. Jeśli więc takie są reakcje, to faktycznie lepiej pościągać symbole religijne, skoro nie ma z nich żadnego pożytku. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 19-12-2011, 18:14
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Cytat: | Krzyży w Sejmie nie widziała prawica. – Nie wiem nic o tym, by pojawiały się nowe krzyże – mówi "Rz" Artur Górski, poseł PiS. – Nie zauważyłem takiego zjawiska. Nie ma też z naszej strony mowy o takiej akcji. |
Mta, kiedy płonęły bryki TVN pisowcy też nic nie widzieli, stojąc o rzut nadpalonym beretem.
Natomiast zakładając, że mówi prawdę, to jest to po prostu smutne, że ci którym powinno zależeć krzyża nie zauważają, a widzą go ci, których uwiera. Jeśli więc takie są reakcje, to faktycznie lepiej pościągać symbole religijne, skoro nie ma z nich żadnego pożytku. |
Szczerze? Nie byłbym zdziwiony, gdyby to był numer paligłupów, chcących kolejnej krzyżowej zadymy, po tym jak ostatnio przegrali swoją antykrucjatę. Inna inszość, że równie dobrze to Antek Macierewicz et tutti quanti mogą się bawić w Naruto i po nocach, bezszelestnie niczym ninja, krzyżować sejm. |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 19-12-2011, 18:15
|
|
|
Tak mnie naszło - to w sejmie nie ma monitoringu, nie można sprawdzić kto się w ninja bawi? |
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 19-12-2011, 18:27
|
|
|
moshi_moshi napisał/a: | Tak mnie naszło - to w sejmie nie ma monitoringu, nie można sprawdzić kto się w ninja bawi? |
Jeśli to prawdziwe, nadwiślańskie ninja z Wioski Ukrytej w Toruniu, to kamera pewnie nic nie uchwyci... Cud, panie! |
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|