Bardzo kulturalna rozmowa o polityce - Kraj |
Masowe manifestacje polityczne to: |
Zły znak (Dowód politycznego kryzysu i eskalacji konfliktu) |
|
7% |
[ 1 ] |
Dobry znak (świadczą o obywatelskim przebudzeniu) |
|
21% |
[ 3 ] |
Obie odpowiedzi są prawidłowe |
|
71% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 14 |
Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
Wersja do druku |
Tyu
Gość
|
Wysłany: 05-01-2016, 19:12
|
|
|
Slova napisał/a: | Tak to będzie w AKAPIE! |
Slova, czytasz Akapedie? :) |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 05-01-2016, 23:53
|
|
|
Nie. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 17-01-2016, 23:23
|
|
|
Zamienił stryjek...
Czarzasty zasadniczo od Millera różni się tym, że nosi swetry, mogli sobie darować te wybory :P. Nie to, żeby Wenderlich i Jaś Faso... Gawkowski znaczy byli lepsi. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 16-02-2016, 21:44
|
|
|
ja w listopadzie napisał/a: | Kiszczak nie żyje. Teraz się może dowiemy czy faktycznie wszystkie papiery poniszczył... |
No więc nie poniszczył. |
|
|
|
|
|
qwerty
Gość
|
Wysłany: 18-02-2016, 12:22
|
|
|
Tak o to upada legenda i mit Lecha Wałęsy... |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 18-02-2016, 13:56
|
|
|
Aj, żonka schrzaniła, mogła sprzedać akta dla Stonogi, byłoby zabawnie. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 18-02-2016, 17:33
|
|
|
W przypadku samego Wałęsy to akurat żadna nowość. Pytanie brzmi raczej czy wypłyną smakowite kąski na temat jeszcze innych i ile aureol pospada. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
qwerty
Gość
|
Wysłany: 18-02-2016, 19:41
|
|
|
Nie wiem czemu, ale trochę szkoda mi Wałęsy... :( |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 20-02-2016, 10:57
|
|
|
Też, choć może w tej sprawie winić tylko siebie i swoich fałszywych przyjaciół.
To dość zabawne, że znowu wsiedli na polską prawicę, choć akurat tym razem jako żywo nie miała nic wspólnego z całą aferą. |
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 20-02-2016, 23:34
|
|
|
To chyba nie jest oskarżenie o podrzucanie fałszywych papierów do domu Kiszczaka, a o nagłówki gazet i wypowiedzi polibrytów. Więc wspólnego prawica ma tyle, że kłapie paszczą po swojemu (choć dla mnie to żaden zarzut, każdy front ma swoją retorykę ^^ łajdak-wałęsa to nieodzowny element naszej prawicy).
Ale przysięgłym tłumaczem z niemieckiego nie jestem, więc FAZ mógł mieć zupełnie co innego na myśli. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 20-02-2016, 23:36
|
|
|
Po tysiącu lat Szkopy powinni się już przyzwyczaić, że każdy Polak zna się na wszystkim i musi się wypowiedzieć na każdy temat... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 20-02-2016, 23:37
|
|
|
Oni mają dziurę w świadomości po drugiej wojnie... 1000 lat doświadczeń polityczno-kulturowych poszło w pizdu. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 22-02-2016, 13:57
|
|
|
Faktem jest, że wyraźnie cała sprawa idzie w Wałęsę. "Teczki Kiszczaka" z tego co wiemy dotyczyły znacznie większej ilości osób, a jakoś mówi się tylko o jednej. W pozostałych przypadkach IPN mówi, że nie może się wypowiadać przed dogłębnym zapoznaniem się z materiałem i zweryfikowaniem wszystkiego, by nie ferować pochopnych wyroków. Jest to z wszech stron chwalebne... ale jakoś nie powstrzymało ich to przed wypowiedziami w kwestii dokumentów dotyczących Wałęsy. W szczególności, już następnego dnia ogłosili, że wszystkie dokumenty są autentyczne. Nie bym akurat w to wątpił, ale jeśli ktoś wierzy, że zdążyli to tak szybko sprawdzić, to mam kilka mostów do sprzedania.
Dodatkowo, nadal przecież nie wiemy co właściwie w tych dokumentach jest. Mimo tego cała prawica już zdążyła na ich podstawie nie tylko wydać wyroki, ale i zbudować cały stos spiskowych teorii (najbardziej podoba mi się ta, z której wynika, że największym bohaterem opozycji, ponoszącym całą chwałę za obalenie systemu, był sam Kiszczak. Nie jestem tylko pewny czy prawica w pełni przemyślała wynikające z tego konsekwencje).
Mówienie, że prawica z całą aferą nie ma nic wspólnego dość daleko mija się z prawdą - gdyby nie prawica, afery jak na razie by nie było. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 22-02-2016, 16:19
|
|
|
Cytat: | z tego co wiemy dotyczyły znacznie większej ilości osób, a jakoś mówi się tylko o jednej. |
No niezupełnie tak - mówi się o jednej bo akta tej jednej właśnie Kiszczakowa chciała spylić IPNowi. Dopiero po przeszukaniu domostwa znaleziono większą ilość papierów, ale po prawdzie nie wiadomo o nich nic - można się tylko domyślać, że to kwity na innych "solidaruchów". Jeśli jednak nawet, to nie wiadomo na jakich.
Cytat: | (najbardziej podoba mi się ta, z której wynika, że największym bohaterem opozycji, ponoszącym całą chwałę za obalenie systemu, był sam Kiszczak. Nie jestem tylko pewny czy prawica w pełni przemyślała wynikające z tego konsekwencje) |
Oczywiście, że przemyślała - przecież ulubiona melodia prawicy to ta, że III RP to PRL-bis, Okrągły Stół to była zdrada/spisek, a gruba kreska pozwoliła się uwłaszczyć esbecji i nomenklaturze, zatem teraz muszą wkroczyć prawdziwi patrioci i naprawdę obalić komunę. Nie wiem gdzie widzisz problem :P. |
|
|
|
|
|
|