Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bardzo kulturalna rozmowa o polityce - Kraj |
Masowe manifestacje polityczne to: |
Zły znak (Dowód politycznego kryzysu i eskalacji konfliktu) |
|
7% |
[ 1 ] |
Dobry znak (świadczą o obywatelskim przebudzeniu) |
|
21% |
[ 3 ] |
Obie odpowiedzi są prawidłowe |
|
71% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 14 |
Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
Wersja do druku |
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 02-08-2011, 21:36
|
|
|
Niektórzy nie wiedzą kiedy przestać... oczywiście wiadomo którzy — mentalny ZChN zawsze żywy.
Ysengrinn napisał/a: |
Dobra, może wykażę się ignorancją, ale... Kto to jest Rymkiewicz? Wiem o nim tyle, że nie lubi Michnika, ale nie na tyle, by nie brać od niego pieniędzy. I chyba pisze, o zgrozo wierszem.
Naprawdę jest takim autorytetem, że aż trzeba go pozywać do sądu za gadanie od rzeczy? |
(Podobno dość utalentowanym) pisarzem, poetą klasycystycznym, profesorem, teoretykiem literatury, krytykiem literackim. A, i działaczem opozycji w latach osiemdziesiątych - ale generalnie przede wszystkim literatem, a nie Autorytetem ze Szlachetną Biografią™. A Michnik od dłuższego czasu pozywa już prawie każdego, kto na niego w jakikolwiek sposób wjedzie... i jego prawo w sumie. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 03-08-2011, 10:38
|
|
|
Morg napisał/a: | Niektórzy nie wiedzą kiedy przestać... oczywiście wiadomo którzy — mentalny ZChN zawsze żywy. |
Bronek i Antek w swoim żywiole... A swoją droga to już mi się rzygać chce na te raporty i pseudo raporty. Robi się to już coraz bardziej nudne i nieciekawe. No i już nie wiele brakuje do tego by jakiś kabaret swój raport zechciał napisać. Bo do tego to teraz wszystko zmierza
Morg napisał/a: | A Michnik od dłuższego czasu pozywa już prawie każdego, kto na niego w jakikolwiek sposób wjedzie... i jego prawo w sumie |
No i ja mu się nie dziwie. Rymkiewicz napisał, że ludzie GW są "duchowymi spadkobiercami Komunistycznej Partii Polski" i "pragną, żeby Polacy wreszcie przestali być Polakami".
Jest to obrzydliwe. |
Ostatnio zmieniony przez Tabris dnia 03-08-2011, 13:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 03-08-2011, 12:36
|
|
|
Tabris napisał/a: | No i ja mu się dziwie. Rymkiewicz napisał, że ludzie GW są "duchowymi spadkobiercami Komunistycznej Partii Polski" i "pragną, żeby Polacy wreszcie przestali być Polakami".
Jest to obrzydliwe. |
To się w końcu dziwisz, czy nie? ;P
A Michnik jest osobą publiczną i powinien mieć twardszą skórę. IMHO skazywanie ludzi za ostre zabiegi erystyczne to jakaś paranoja. No, chyba że założymy, że ta wolność słowa to tylko na pokaz jest. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 03-08-2011, 13:23
|
|
|
Dzięki poprawione. |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 03-08-2011, 17:40
|
|
|
Cytat: | No i ja mu się nie dziwie. |
A ja się dziwię. Rymkiewicz bełkoce jakby kilkadziesiąt lat przeżył w pustelni w środku lasu, a informacje o świecie czerpał od dokarmiającej go babuleńki. Nikt normalny nie brałby tego na serio, toteż podając go do sądu nadali tylko nadali mu rangę liczącej się krytyki. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 04-08-2011, 22:17
|
|
|
Cytat: | A Michnik jest osobą publiczną i powinien mieć twardszą skórę. IMHO skazywanie ludzi za ostre zabiegi erystyczne to jakaś paranoja. No, chyba że założymy, że ta wolność słowa to tylko na pokaz jest. |
Tylko ten "sympatyczny" człowiek przywalił nie tylko Michnikowi, ale także jego bliskim i pracownikom. Wrzucił wszystkich do jednego wora i odarł z Polskości. Michnik najwidoczniej poczuwa się do obowiązku bronienia swojego środowiska. W tym przypadku ja go mogę jakoś jeszcze zrozumieć. Choć niewątpliwe byłoby lepiej jakby to wszystko zignorował. |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 05-08-2011, 05:03
|
|
|
... nie tylko fejsbukowy, ale i fejspalmowy.
I jestem ciekawy czy mają licencję... choć jak znam życie, to pewnie nie. |
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 05-08-2011, 11:52
|
|
|
Morg napisał/a: | I jestem ciekawy czy mają licencję... choć jak znam życie, to pewnie nie. | Hehe, wystarczy zgłosić Lucasowi i ten ich pozwie na trylion dolarów. Jedna partia darmozjadów mniej ;) Szczerze mówiąc miałem zamysł sprawdzenia zgody posiadaczy praw autorskich już w przypadku konwencji PiS gdzie rozbrzmiewało "We Will Rock You". Ot, tak dla draki. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 05-08-2011, 12:59
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Fejsbukowy plakat wyborczy PSL. Tak, autentyczny. |
Pawlak and Yoda... Ciekawe kto czyim będzie padawanem? |
|
|
vries
|
Wysłany: 05-08-2011, 13:16
|
|
|
A ja myślałem, że to SLD i Napieralski mają marne pomysły... |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 06-08-2011, 18:45
|
|
|
Cytat: | Andrzej Lepper nie żyje - prawdopodobnie popełnił samobójstwo.
Ok, tego się NIE spodziewałem... | Ja też nie, ale z drugiej strony, jeśli weźmiesz pod uwagę o kim mówimy, to nabiera sensu.
Ten gość zrobił karierę na niszczeniu cudzego majątku (zboża...) i braniu kredytów z banków, nie spłacaniu ich, i wzywaniu innych by też nie płacili. I był nietykalny bo został posłem i miał immunitet.
Ostatnie 4 lata mógł się łudzić, że to "wypadek przy pracy", że "on jeszcze pokaże" itd. Ale początek kampanii wyborczej jest z reguły bezlitosny. Samoobrona jest politycznym trupem. Podejrzewam że "dołów partyjnych" już nie ma, że wiedzą że nie ma kim i nie ma za co przygotować się do wyborów. A jeżeli nie da się zgłosić listy krajowej, to mandatów nie będzie, nawet jeśli z tych owsików w okręgach uzbierałby się próg. Który się NIE uzbiera, bo prezydenckie to był dobry sondaż, a Lepper dostał ciut ponad 1%...
Do tego za tym gościem ciągnęło się gruuubo ponad 130 procesów, a on już miał wyroki "w zawiasach". Polskie sądy są powolne, i sądzę że właśnie tak jakoś teraz, po "odmrożeniu" w związku z utratą immunitetu w 2007, zaczęłyby się sypać wyroki. A z nimi, poza nowymi karami, także odwieszenie wcześniejszych.
Oczywiście, same poselskie apanaże za 2 kadencje to około miliona złotych (zaokrąglam trochę w górę z racji na bonusy, limit na wydatki i biuro, darmowe podróże lotem i koleją...), a on pełnił sporo innych, lepiej płatnych funkcji, więc kto wie - mógł finansowo wyjść na plus. Ale jeśli wyszedł na farmie bizonów tak, jak co poniektórzy na fermach strusi, to...
Podsumowując:
+ kto wie czy banki mu się do 4 liter nie zaczęły dobierać
+ jako polityk był skończony
+ partia jest trupem bez żadnego realnego znaczenia
+ widmo kolejnych wyroków i paru lat w więzieniu
Można zrozumieć, ale ja raczej oczekiwałem że prędzej pójdzie siedzieć robiąc za "ofiarę systemu", wyjdzie za dobre sprawowanie, i dokona żywota w spokoju siedząc na tej swojej stadninie/farmie bizonów o której było głośno swego czasu, korzystając z tego, co udało się zachować z poselskich i ministerialnych apanaży. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 10-08-2011, 17:03
|
|
|
Ekhu ekhy ekhu Henlein miał jednak rację ekhu ekhu...
Notabene - w pierwszej chwili myślałem, że Jollyjack dialog napisał dla jaj, ale... (idzie zaopatrzeć się w taniego kałacha i wiadro naboi). |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|