Bardzo kulturalna rozmowa o polityce - Kraj |
Masowe manifestacje polityczne to: |
Zły znak (Dowód politycznego kryzysu i eskalacji konfliktu) |
|
7% |
[ 1 ] |
Dobry znak (świadczą o obywatelskim przebudzeniu) |
|
21% |
[ 3 ] |
Obie odpowiedzi są prawidłowe |
|
71% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 14 |
Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
Wersja do druku |
słoneczko 
|
Wysłany: 14-03-2012, 09:51
|
|
|
A ja czytałam ciekawy artykuł na temat stażu myślę że w tym kiedrunku nic się w polsce nie zmienia, a takie artykuły są co jakiś czas szkoda tylko że Urzędy Pracy mają to w pompie.stażysta czy niewolnik |
|
|
|
|
 |
BOReK 

|
Wysłany: 14-03-2012, 10:03
|
|
|
Kto to pisał? "Pożądki", "staż absolwendzki", "studenów"?
Takie artykuły niczego nie wnoszą. To zupełnie jak z poprzednimi "atakami" na mango i animę - ktoś napisze artykuł, nakręci reportaż, parę osób się podnieci i koniec akcji. Trzeba czegoś, co zrobi taki bajzel jak ten ostatni mail "psycholoszek" do dyrektora szkoły. >D |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
 |
|
|
|
 |
Urawa 
Keszysta

|
|
|
|
 |
Morg 

Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 15-03-2012, 14:35
|
|
|
Rząd: trzy promile podatku dla Kościoła. Mnie tam się pomysł podoba. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
 |
Ysengrinn 
Alan Tudyk Droid

Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 15-03-2012, 18:44
|
|
|
... To zaczyna przypominać średniowieczny spór o dziesięcinę;P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
 |
|
|
|
 |
Urawa 
Keszysta

|
|
|
|
 |
Morg 

|
Wysłany: 16-03-2012, 16:32
|
|
|
Jak ktoś słusznie zauważył w komentarzach, można oddać 1% na Caritas, więc nie bardzo widzę w czym problem.
Poza tym...
Cytat: | 3. Wierni, mniej świadomi ekonomicznie, uznają, że skoro płacą „podatek kościelny” z PIT, nie muszą już składać ofiar na tacę i innych dobrowolnych datków. Istnieje zatem niebezpieczeństwo, że spadnie ogólna suma pieniędzy dawanych przez Polaków na utrzymanie Kościoła. |
No pewnie, że nie muszą, bo żadnego przymusu nie ma i nigdy nie było. Sam wielokrotnie na tacę nie dawałem i nic się z tego tytułu nie działo. Ba, chodziłem z tacą i jakoś nie patrzyłem krzywo na ludzi, którzy nie dają. Jeśli ktoś nie daje, to jego sprawa i próba wywierania nań nacisku jest zwyczajnie naganna. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
 |
Urawa 
Keszysta

|
|
|
|
 |
Ysengrinn 
Alan Tudyk Droid

|
Wysłany: 16-03-2012, 21:42
|
|
|
Cóż. Z postkomuchów byliby świetni konserwatyści, gdyby posiadali jakikolwiek kręgosłup. Na przykład moralny. |
 |
|
|
|
 |
Urawa 
Keszysta

|
Wysłany: 17-03-2012, 11:39
|
|
|
Palikot zapowiada na 1 maja manifestację, Kwach mógłby w niej pójść jako przedstawiciel uciskanych i okradanych przez rząd Tuska emerytów. Pasował będzie jak znalazł do będącego biczem na chciwych kapitalistów Palikota i geja Biedronia, członka partii, której szef wydawał pismo z okładką "Zakaz Pedałowania". |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
 |
|
|
|
 |
Ysengrinn 
Alan Tudyk Droid

|
|
|
|
 |
wa-totem 
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 18-03-2012, 20:17
|
|
|
Ysen, ja to odbieram inaczej.
Poprawność polityczna zakazuje sygnatariuszom odesłać nawiedzone cioty rewolucji do garów... więc zrobiono coś, żeby można było powiedzieć "no przecież zrobiliśmy...", a jednocześnie coś, co pan minister zabierze do toalety, podrze na paski i powiesi jako materiał zastępczy, a w najlepszym wypadku wrzuci do głębokiej szuflady i zapomni.
Ot, cała tajemnica.
Zresztą, czego się spodziewasz po parlamencie, do którego z obu stron trafiają "mierni, bierni, ale wierni"?
...a tak wogóle, to jak oni sobie wyobrażają ściganie z urzędu BEZ zgłoszenia od ofiary? Że co, puszczą na ulice patrole policji waginalnej, żeby w wyrywkowych kontrolach szukała ofiar? Nie zawsze ofiara jest na tyle poturbowana, by musiała zgłosić się do lekarza który może czegoś się domyślić i donieść... a co, jeśli podejrzana o bycie ofiarą gwałtu zdecydowanie odmówi współpracy? Będą pobierać próbki siłą, czy zamykać za utrudnianie śledztwa? A co jeśli ofiara zbędzie wszystko "przesadnym zaangażowaniem w zabawę, poniosło mnie" z chłopakiem? Normalnie... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
 |
|
|
|
 |
Urawa 
Keszysta

|
Wysłany: 18-03-2012, 20:26
|
|
|
Cytat: | ...a tak wogóle, to jak oni sobie wyobrażają ściganie z urzędu BEZ zgłoszenia od ofiary? Że co, puszczą na ulice patrole policji waginalnej, żeby w wyrywkowych kontrolach szukała ofiar? Nie zawsze ofiara jest na tyle poturbowana, by musiała zgłosić się do lekarza który może czegoś się domyślić i donieść... a co, jeśli podejrzana o bycie ofiarą gwałtu zdecydowanie odmówi współpracy? Będą pobierać próbki siłą, czy zamykać za utrudnianie śledztwa? A co jeśli ofiara zbędzie wszystko "przesadnym zaangażowaniem w zabawę, poniosło mnie" z chłopakiem? Normalnie... |
Są kraje, gdzie seks z nieletni jest z założenia gwałtem (dlatego np. swego czasu panna, która pochwaliła się, że uprawiała seks z Justinem Biberem, miała sprawę o gwałt, bo była już pełnoletnia). Pan od Wikileaks też był ścigany z jakiegoś absurdalnego przepisu, określającego bodaj jako gwałt stosunek seksualny bez antykoncepcji czy czegoś podobnego. Pole do popisu szerokie - uznajmy np. seks poza lub przedmałżeński jako gwałt i policja obyczajowa będzie miała co robić. A ile nowych stanowisk dla urzędasów się znajdzie... |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
 |
|
|
|
 |
Ysengrinn 
Alan Tudyk Droid

|
Wysłany: 18-03-2012, 22:23
|
|
|
Cytat: | Są kraje, gdzie seks z nieletni jest z założenia gwałtem |
Seks z nieletnim (a raczej seks z osobą poniżej 15 roku życia) jest karalny sam z siebie, przynajmniej w Polsce. Tu nie ma zatem problemu. Natomiast w innych przypadkach... Nie widzę tego.
Poza przypadkami gwałtu połączonego z brutalnym pobiciem sprawa jest na tyle śliska, że zmiana wygenerowałaby głównie od cholery fałszywych alarmów, zepsuła mnóstwo reputacji i... I tak nie zmieniłaby karygodnego nastawienia policji do ofiar. Jeśli nie pogorszyłaby. Zacząłbym od zmieniania mentalności służb, nie kodeksu.
... notabene czemu mnie nie dziwi, że był w to zamieszany Kongres Kobiet? |
 |
|
|
|
 |
Morg 

|
Wysłany: 19-03-2012, 13:02
|
|
|
Będę umierał spokojny, czyli wspomnienia pewnego sędziego. A przy okazji rzut okiem z wewnątrz na wymiar sprawiedliwości za komuny i dzisiaj. Końcowe stwierdzenie niestety wyjątkowo prawdziwe:
Cytat: | Są naciski i polityczne gierki. A pamiętać trzeba o jednym, że ludzie na świeczniku zawsze myślą w kategoriach tekstu z „Samych swoich”; sąd sądem, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie. |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|