Bardzo kulturalna rozmowa o polityce - Kraj |
Masowe manifestacje polityczne to: |
Zły znak (Dowód politycznego kryzysu i eskalacji konfliktu) |
|
7% |
[ 1 ] |
Dobry znak (świadczą o obywatelskim przebudzeniu) |
|
21% |
[ 3 ] |
Obie odpowiedzi są prawidłowe |
|
71% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 14 |
Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
Wersja do druku |
vries
|
Wysłany: 09-06-2012, 12:01
|
|
|
Morg napisał/a: | Nie, nie wie. Może się dowiedzieć, jeśli wystąpi do usługodawcy, z którego komputera nastąpiło wejście. To zupełnie co innego, niż posiadanie, bez konieczności jakiegokolwiek zwracania się, informacji o tym która osoba na daną stronę weszła. |
Fakt, my bad. Wtedy będą musieli zapytać się o to administratora serwisu i dopiero po tym to ustalą.
Ysengrinn napisał/a: | Póki co wygląda na to, że szukaniem rasistów na Euro zajmują się głównie Angole i Holendrzy. Jestem pewien, że to całkowity przypadek i nie ma nic wspólnego z klasycznym podejściem "a u was niegrow bijut" dwóch krajów postkolonialnych, w których polskich emigrantów traktuje się jak wyjątkowo duże i złośliwe szczury. |
Akurat kolonializm właśnie może być powodem ich czepialstwa. Wielorasowość i wielonarodowść zapewne powodują potrzebę choćby pozornego zwiększenia wyczulenia na te sprawy (bo uspokojenie konfliktów na tym tle jest w interesie kraju). |
|
|
|
|
|
Cepelia
|
Wysłany: 09-06-2012, 12:24
|
|
|
shugohakke napisał/a: | Cepelia napisał/a: | selekcjoner reprezentacji Anglii, mówił,stojąc na tle obozowych drutów i wagonu na bocznicy Birkenau, że jest świadom, iż jego zespół przyjechał z kraju z "historią rasizmu" |
^^ |
Matko jedyna. Shugohakke, dzięki :)
Tak to jest jak się czyta artykuły niewyspaną będąc. Zamieniłam se przyimek i dorobiłam teorię spiskową :D Mój błąd.
No to w takim razie pana z Anglii trzeba pogłaskać po główce, a ja się muszę wyspać porządnie. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 10-06-2012, 13:27
|
|
|
Co by nie mówić, copyright do obozów koncentracyjnych posiada właśnie Zjednoczone Królestwo.
Aż mnie coś ściska, kiedy czytam takie teksty. Kiedyś GazPola uwielbiałem czytać, a Lisiewicz był jednym z moich ulubionych publicystów, z wdziękiem wykpiwając absurdy III RP. A tu widzę klasycznie wręcz bolszewickie myślenie, podlane na dodatek obcym do tej pory tej gazecie endeckim bełkotem. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 10-06-2012, 18:42
|
|
|
Urawa napisał/a: | A tu widzę klasycznie wręcz bolszewickie myślenie |
Tia... miałem wrażenie jakbym czytał Prawdę, czy wręcz Der Stürmera... |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 10-06-2012, 19:42
|
|
|
Cepelia napisał/a: | Matko jedyna. Shugohakke, dzięki :)
Tak to jest jak się czyta artykuły niewyspaną będąc. Zamieniłam se przyimek i dorobiłam teorię spiskową :D Mój błąd.
No to w takim razie pana z Anglii trzeba pogłaskać po główce, a ja się muszę wyspać porządnie. |
Ach Cepelio, źle mnie zrozumiałaś ^^
Nie omyliłaś się, twoja interpretacja tego artykułu była słuszna. Chciałem tylko zauważyć, że po zmianie przyimka zdanie pozostaje w mocy nawet bardziej.
Urawa napisał/a: | Aż mnie coś ściska, kiedy czytam takie teksty. |
Przepraszam, ale wymiękłem w pierwszym akapicie. O ile lewackie brednie czyta mi się dość przyjemnie i z dystansem, to nie jestem w stanie pozytywnie podchodzić do artykułów w tym duchu. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 11-06-2012, 16:27
|
|
|
SLD chce zlikwidować IPN.
Biorąc pod uwagę, że IPN już od dłuższego czasu nie zachowuje się jak orwellowski moloch, za to prowadzi sporo pożytecznych badań i programów... Miller liczy chyba na głosy emerytów, którzy po zwycięstwie wyborczym Kaczora wyrzucili telewizor za okno. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 12-06-2012, 14:02
|
|
|
Ciężko mnie to skomentować, bo towarzysz Michnik zdążył usunąć swoją cześć ^^ |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 13-06-2012, 16:35
|
|
|
Urawa napisał/a: | Czyli Hardkorowy Koksu Sakiewicz wygrywa przez nokaut przez Naj-Michnik-manem? |
W idiotyzmie? Zawsze! |
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 13-06-2012, 21:06
|
|
|
Prostytucja jest jak najbardziej legalna. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
alosza
green coat
|
Wysłany: 13-06-2012, 22:42
|
|
|
Najbardziej mnie uderzyło tutaj chyba to, że ktoś cytuje i linkuje bez krępacji Frondę czy Niezalezna.pl. W sumie sam ich czytam, bom prawicowiec, ale nie bez rumieńca na twarzy. Też lubią pojechać hardkorem i stronniczością na miarę krytykowanych przez nich Lisa, Maziarskiego czy Pacewicza. |
|
|
|
|
|
alosza
green coat
|
|
|
|
|