Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bardzo kulturalna rozmowa o polityce - Kraj |
Masowe manifestacje polityczne to: |
Zły znak (Dowód politycznego kryzysu i eskalacji konfliktu) |
|
7% |
[ 1 ] |
Dobry znak (świadczą o obywatelskim przebudzeniu) |
|
21% |
[ 3 ] |
Obie odpowiedzi są prawidłowe |
|
71% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 14 |
Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 18-06-2012, 05:35
|
|
|
Nie no, rozumiem z czego to może wynikać - facet wyraźnie jest empatą i czytuje prasę "opiniotwórczą", która faktycznie robi wszystko by stworzyć taki właśnie obraz permanentnej wojny wewnętrznej. Obrazu permanentnego dziadostwa tworzyć nie muszą, bo on głęboko siedzi w narodzie, ale też z nim w ogóle nie walczą. Efekt? Co bardziej wrażliwym, którzy się tym przejmują, odbija szajba.
Ja już zdążyłem zauważyć, że to bardziej kwestia specyficznie polskiego sposobu dyskusji społecznej, który w specyficzny sposób zafałszowuje obraz rzeczywistości. I dlatego np. najlepsze książki o historii Polski piszą obcokrajowcy bądź Polacy mieszkający na Zachodzie, bo piszą po prostu na temat, a nie jako głos w długoletnim sporze. Niestety historycy i dziennikarze to chyba najbardziej zdogmatyzowane grupy w społeczeństwie, więcej skupione na nieistotnych dyrdymałach niż faktycznych problemach.
Przy okazji Euro to wychodzi na wierzch i macha czułkami - pozwolę sobie zauważyć, że dla większości prawicy to nie jest nic więcej niż propagandowa impreza Tuska, służąca odwróceniu uwagi od złej pracy rządu. I dobrze, że nasi przerżnęli, bo wreszcie nie można się zasłaniać entuzjazmem i wszyscy zobaczą "prawdziwe problemy". A w ogóle to kibice z Zachodu to pewnie nie kibice tylko przebierańcy, których Tusk zatrudnił z państwowych pieniędzy, żeby robili wrażenie, że coś znaczymy na świecie. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Swarga
|
Wysłany: 18-06-2012, 05:48
|
|
|
Hahahaha, a to ciekawe. Nowi, lepsi Polacy narzekają, że Polacy ciągle narzekają i marudzą. Próbują być jakoś bardzo niepolscy, ale polska słoma z butów im dalej wystaje.
A z tymi kibicami-przebierańcami za pieniądze to dość poważny temat. Bo nie wiem, na jakich podstawach opierasz ten swoj pogląd. Ale przyjmijmy, że masz rację i tak faktycznie jest. Irlandczycy są jednak prawdziwi. http://www.youtube.com/watch?v=mmCosY56lRI&feature=related Odkąd stadiony reprezentacji opusztoszały z bandytów i ostali się sami prawdziwi kibice to taki wysiłek byłby już dla tych normalnych kibiców nieosiągalny. Zresztą, im kibicowskiego polotu starczy co najwyżej na okrzyki, że gramy u siebie, w Warszawie, lol. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 18-06-2012, 16:01
|
|
|
Swarga napisał/a: | A z tymi kibicami-przebierańcami za pieniądze to dość poważny temat. Bo nie wiem, na jakich podstawach opierasz ten swoj pogląd. | Na żadnych. Jeśli uważniej przeczytasz post Ysena, to zauważysz że jest to opinia którą on cytuje, a nie którą wyraża. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 18-06-2012, 16:35
|
|
|
I bardzo dobrze. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 18-06-2012, 17:29
|
|
|
Slova napisał/a: | I bardzo dobrze. |
Ditto. Choć pewnie Palikot zaraz ruszy do ataku. Przy okazji, w tekście jest fotka z Korą. Całkiem niedawno oglądałem akurat z rodzicami jakiś program, w którym Kora zapewniała, że nigdy w życiu nie piła alkoholu. Rodzice, którzy mieli okazję ją znać w początkach rockowej kariery, mało nie zeszli ze śmiechu. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 18-06-2012, 19:13
|
|
|
Notabene jeszcze co do Petelickiego - biorąc pod uwagę jak działają samobójcy bardzo możliwe, że "zaraził się" pomysłem od prokuratora Przybyła. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Swarga
|
Wysłany: 18-06-2012, 19:32
|
|
|
No ja znalazłem żadnych przesłanek, które by świadczyły, że to cytat. Z kogo jest ten cytat? Ale skoro tak mówisz, a sam Ysen temu potem nie zaprzeczył, to wam wierzę.
No i ładnie: wyszedłem na diotę 2 razy, najpierw nie zauważyłem, że to cytat a potem dałem się nabrać na oczywisty trolling.
Lol z tłumaczenia Dody, zapewne Kora "prawie umarła" z szoku, jak można było nie uznać tego tłumaczenia. |
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 19-06-2012, 11:07
|
|
|
Czempiński o Petelickim.
Cytat: | Porównując jego wiedzę i moją, moja jest dwu-, trzykrotnie większa. To nie oznacza, że mam bać się żyć w tym kraju. Nie sądzę, żeby wiedza jaką posiadał, tworzyła zagrożenie dla jego życia. |
Może i coś w tym jest, ale niedawno z jakiegoś powodu siedziałeś Pan w areszcie, czyli ktoś do żopy dobrać Ci się chciał... i niewykluczone, że Petelickiemu też. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 19-06-2012, 11:18
|
|
|
Znaleziony ostatnio w necie post:
Cytat: | 1. Chorąży Stefan Zielonka, rok 2009 - szyfrant w kancelarii premiera, Zielonka dysponował wiedzą o tajnikach łączności w NATO oraz miał też dostęp do najściślejszych danych. 2. Prof.Stefan Grocholewski - ekspert od odczytywania nośników cyfrowych, wykrył manipulacje w nagraniach cz. skrzynek z CASY. "Zmarł" 31.03.2010r. 3. Grzegorz Michniewicz - Dyr.Kancelarii Tuska. Powiesił się 23 grudnia 2010 na kablu od odkurzacza, w dniu, w którym z remontu w Samarze wrócił samolot TU-154, który potem rozsypał się w drobny mak na Siewiernym. 4. Mieczysław Cieślar, "zginął w wypadku samochodowym" dokładnie 18.04.2010 r, miał być następcą Adama Pilcha, który zginął w Smoleńsku. Podobno otrzymał telefon ze Smoleńska od A.Plicha po katastrofie. 5. Krzysztof Knyż - operator Faktów, 10 kwietnia 2010 był w Smoleńsku. Zmarł w Moskwie 2 czerwca 2010r. Śmierć całkiem przemilczana. 6. Prof.Marek Dulinicz - szef grupy archeologicznej - zginął 6 czerwca 2010 w wypadku samochodowym w trakcie oczekiwania na wyjazd do Smoleńska. 7. Eugeniusz Wróbel - wykładowca na Politechnice Śląskiej, specjalista od komputerowych systemów sterowania samolotem, poddawał w wątpliwość, że wrak na Siewiernym to TU-154 o nr 101. Pocięty piłą mechaniczną 16.10.2010 r przez swego syna, który zdołał zabić i pociąć swego ojca, usunąć ślady krwi, zawieźć pocięte zwłoki do jeziora, wrócić i zapomnieć wszystko. Złego stanu swego "chorego psychicznie" syna przez ponad 20 lat nie zauważyła matka, która jest psychiatrą. 8. Ryszard Kuciński - prawnik A.Leppera - "zmarł" w maju 2011 r. 9. Wiesław Podgórski - był doradcą A.Leppera, gdy ten by ministrem rolnictwa, znaleziony martwy w biurze Samoobrony pod koniec czerwca 2011r. Jako przyczynę śmierci podano samobójstwo. 10. W 2011 roku samobójstwo przez powieszenie popełnił oficer Służby Kontrwywiadu Wojskowego, służący w Centrum Wsparcia Teleinformatycznego i Dowodzenia Marynarki Wojennej w Wejherowie. Żołnierz posiadał najwyższą klauzulę dostępu do materiałów niejawnych. 11. Róża Żarska - adwokatka Leppera - "zmarła" w lipcu 2011 r. w Moskwie. 12. Dariusz Szpineta - zawodowy pilot i instruktor pilotażu, ekspert i prezes spółki lotniczej, został znaleziony martwy w łazience ośrodka wczasowego w Indiach. Wcześniej parokrotnie wypowiadał się w mediach w sprawie Smoleńska, kwestionując oficjalne ustalenia. |
W zasadzie dorzuciłbym tu jeszcze Blidę i byłby komplet. Wymowne natomiast, że niezależnie od prawdziwych lub domniemanych przyczyn, panuje w polskich mediach zaskakująca (w porównaniu z zachodnimi) wiara w ustalenia policyjne. Nie wiem, kto jeszcze w USA wierzy w to, że Lee Oswald działa sam, a Jackiem Rubym powodowało współczucie do rodziny zamordowanego - mimo że tak ostatecznie stwierdzono po zakończeniu śledztw. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 19-06-2012, 11:38
|
|
|
O więzieniach CIA po raz kolejny... jeśli ktoś faktycznie podsunął Amerykanom do podpisu umowę, to...
...
... dżizas, nie, po prostu brak mi słów. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
vries
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 19-06-2012, 21:35
|
|
|
vries napisał/a: | Ograniczenie umów śmieciowych też może być ok |
Ale to jest pusty slogan. Nie ma czegoś takiego jak umowa śmieciowa... To znaczy zjawisko istnieje, ale nie da się go "ograniczyć" przepisami. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 19-06-2012, 21:41
|
|
|
shugohakke napisał/a: | Ale to jest pusty slogan. Nie ma czegoś takiego jak umowa śmieciowa... To znaczy zjawisko istnieje, ale nie da się go "ograniczyć" przepisami. |
Da się - i jest to teraz ograniczone. Umową wyłączną dla umowy o stosunek pracy jest umowa o pracę. Jeśli ktoś ma inną umowę, to może wystąpić do sądu o ustalenie stosunku pracy. I wtedy sąd wyrokiem zamienia taką umowę zlecenia, czy umowę o dzieło w umowę o pracę.
Jedyne więcej co możnaby zrobić, to zwiększyć uprawnienia kontrolne PIP - i dać im prawo występowania z takimi powództwami niezależnie od samego pracownika (bo ten jest przecież pod presją szefa – przynajmniej póki pracuje). Cała reszta to tani populizm. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|