Bardzo kulturalna rozmowa o polityce - Kraj |
Masowe manifestacje polityczne to: |
Zły znak (Dowód politycznego kryzysu i eskalacji konfliktu) |
|
7% |
[ 1 ] |
Dobry znak (świadczą o obywatelskim przebudzeniu) |
|
21% |
[ 3 ] |
Obie odpowiedzi są prawidłowe |
|
71% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 14 |
Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
Wersja do druku |
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 11-04-2013, 20:37
|
|
|
Za to mnie w oczy, a propos owej rocznicy, rzuciła się statystyka, jaką zobaczyłem w przelocie zerkając na ekran telewizora, gdzie leciał akurat jakiś kanał informacyjny. Wedle niej co trzeci polak wierzy, że katastrofa w Smoleńsku była tak naprawdę zamachem...
Szkoda, że ankietowanych, którzy wierzą w zamach nie pytano dalej: "kto za tym stał?". To dopiero byłoby źródło ostrej psychozy... |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
alosza
green coat
|
Wysłany: 11-04-2013, 20:44
|
|
|
A w co wg tego sondażu wierzy pozostałe 2/3? |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 12-04-2013, 10:02
|
|
|
alosza napisał/a: | A w co wg tego sondażu wierzy pozostałe 2/3? |
Zapewne w typowo polskie "Jakoś to będzie" (do czego sam się skłaniam). Dość popularna jest także wersja "Ląduj, dziadu" czy też "Jak nie wyląduję, to mnie zabije". |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 12-04-2013, 14:48
|
|
|
alosza napisał/a: | A w co wg tego sondażu wierzy pozostałe 2/3? |
W wypadek. Bez dzielenia na zwolenników przyczyn natury ludzkiej, technicznej, pogodowej czy jakiej tam jeszcze tezy stawiano.
Ja tam sam osobiście odnośnie przyczyn zawsze mówiłem krótko: darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 13-04-2013, 09:51
|
|
|
Ktoś (Siwiec?) rzucił niedawno, że skoro Olkowi udało się pogodzić ukraiński obóz rządzący z opozycją, to z SLD i Europą Plus powinno mu się udać trzy razy bardziej. Otóż obawiam się, że nasze media działają sprawniej niż ukraińskie i olkowa szkoła zażegnywania sporów, nawet jeśli skuteczna, może jednak nie znaleźć społecznego uznania. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 15-04-2013, 17:00
|
|
|
Borze, czy to ja sobie sam wyprałem mózg, czy to Ziemkiewicz zaczął pisać do rzeczy (pun intended)? Podoba mi się jego artykuł w DRz o przyczynach wzrostu poparcia dla Kaczora. Zwłaszcza sensowny wniosek, że skoro Putinowi się opłaca wersja z zamachem, nawet gdyby nie była prawdą, to prawicowcy powinni się poważnie niepokoić o to kim są tak naprawdę tajemnicze źródła Macierewicza.
Z innej beczki - nie podobają mi się najnowsze sondaże, na szczęście bez przedterminowych wyborów są one warte mniej niż przedwyborcze obietnice, a ankietę przeprowadzono przed uderzeniem filipińskiej choroby. Mam nadzieję, że Olkowi szybko zacznie spadać. Z dwojga złego od rządu PO-postkomuna wolę już chyba PiS-PSL, a w europarlamencie ostatnie czego potrzebujemy to reprezentacja zdrajców, przegłosowujących niekorzystne dla nas przepisy "klimatyczne". |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 15-04-2013, 18:14
|
|
|
Cytat: | Z innej beczki - nie podobają mi się najnowsze sondaże, na szczęście bez przedterminowych wyborów są one warte mniej niż przedwyborcze obietnice, a ankietę przeprowadzono przed uderzeniem filipińskiej choroby. |
Cały rok to chyba aż za dużo czasu, aby Palikot z Kwaśniewskim się skompromitowali. Każda partia na starcie ma duże poparcie (SDPL miało bodajże coś ok. 20...), a jak przychodzi co co czego, to ludzie wracają do tego, co znają.
A Ruscy zrobili nam dziś nader efektowne kuku, pokazując chyba aż nazbyt dobitnie Tuskowi, gdzie go mają. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 16-04-2013, 22:04
|
|
|
Cytat: | Prokuratura Okręgowa w Warszawie ustami swego rzecznika prok. Ślepokury stwierdziła, że Grzegorz Braun wzywając do "wyprawienia na tamten świat" dziennikarzy GW i TVN nie nawoływał do popełnienia zbrodni i umorzyła śledztwo. |
Braun może się przestać ukrywać przed policją... |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 17-04-2013, 12:11
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Cytat: | Prokuratura Okręgowa w Warszawie ustami swego rzecznika prok. Ślepokury stwierdziła, że Grzegorz Braun wzywając do "wyprawienia na tamten świat" dziennikarzy GW i TVN nie nawoływał do popełnienia zbrodni i umorzyła śledztwo. |
Braun może się przestać ukrywać przed policją... |
A my możemy już legalnie pisać, że tego czy tamtego należałoby rozstrzelać?
Tymczasem szykuje się nam awantura o harcerstwo? |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
alosza
green coat
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 19-04-2013, 11:53
|
|
|
Ziemkiewicz na interia.pl napisał/a: | a o Piłsudskim, że endek, a więc antysemita i homofob.
|
Pardon? Moja słaba znajomość historii okazała się jeszcze słabsza czy też pan Rafał się przeklawiaturzył? |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
alosza
green coat
|
Wysłany: 19-04-2013, 12:01
|
|
|
to był sarkazm z jego strony, że "endek" |
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 19-04-2013, 12:18
|
|
|
Może tak, ale pozostałe fragmenty wyliczanki podawały "lewackie pomysły" które, co do swojej natury były poprawne. Platon może się kojarzyć z proszkiem do prania, a Mickiewicza dałoby się określić mianem "strasznych nudów" - naturalnie w ramach bycia "lewakiem" ^^
Ale nazwanie Piłsudskiego endekiem to nawet przy ekstremalnym zabawieniu ideologicznym i skrajnej głupocie nijak się ma do pozostałych dwóch przykładów. Zatem postuluję, że, celem utrzymania jedności kompozycyjnej i higieny intelektualnej, powinien się tam znaleźć jego stereotypowy antagonista. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
|