ACTA |
Wersja do druku |
BOReK
|
Wysłany: 26-01-2012, 18:17
|
|
|
House of the Rising Dead...
Morg napisał/a: | w rozwoju społeczeństwa, który wymusza coraz to nowe regulacje. |
Z tym się jednak nie zgadzam w myśl całkiem zdrowej zasady - nie wpychać państwa (i regulacji) tam, gdzie nie jest to niezbędne dla bezpieczeństwa obywateli. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Minarami
Gość
|
Wysłany: 26-01-2012, 19:09
|
|
|
Co do tej cenzury to pewnie maja rozna definicje slowa spam dla jednych 1000x „stop acta” z roznych kont to spam dla innych okaz niezadowolenia, ale fakt ze w gąszczu tych haseł ciężko o czyms dyskutować… ciekaw jestem jakie inne wpisy były usunięte
Za to bardziej mnie smuci co rząd mówił o kontrolowaniu internautów przez dostawców i rzekomym pozbyciu się tego problemu… no właśnie po dzisiejszych informacjach wydaje się że europejski trybunał sprawiedliwości o tym problemie nie słyszał? Dziwne |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 26-01-2012, 19:17
|
|
|
Tuskowi w sumie udało się coś niezwykłego - zjednoczył naród. Solidarnie chcą go wbić na pal ludki, które jeszcze 11 listopada gotowe były się pozabijać. Ba, nawet redaktorom GW i Rzepy zdarza przyznawać sobie rację (choć z oznakami obrzydzenia i cierpienia na twarzy).
I jak tu twierdzić, że internet ma atomizujący wpływ na społeczeństwo? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 26-01-2012, 19:47
|
|
|
70 lat ochrony to za długo. No kidding, ale dobrze, że w końcu ktoś to zauważył... co prawda o tym, żeby skrócić czas ochrony (a już tym bardziej skrócić go do takiej długości na jaką udziela się patentu) możemy pewnie pomarzyć, ale może za ileś lat w końcu uznamy, że jednak poszliśmy za daleko i się cofniemy...
Ysengrinn napisał/a: | Tuskowi w sumie udało się coś niezwykłego - zjednoczył naród. Solidarnie chcą go wbić na pal ludki, które jeszcze 11 listopada gotowe były się pozabijać. Ba, nawet redaktorom GW i Rzepy zdarza przyznawać sobie rację (choć z oznakami obrzydzenia i cierpienia na twarzy).
I jak tu twierdzić, że internet ma atomizujący wpływ na społeczeństwo? |
Zaiste... czytam i aż nie wierzę. A Korwin-Mikke i Anna Grodzka na jednej manifestacji to już w ogóle fenomen. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 26-01-2012, 20:27
|
|
|
Morg napisał/a: | 70 lat ochrony to za długo. No kidding, ale dobrze, że w końcu ktoś to zauważył... |
O takim pomyśle było już przecież nawet w tym temacie :D Ale nieźle, już się zaczyna - teraz przez jakiś miesiąc w każdej gazecie byli eksperci od katastrof lotniczych będą próbowali zabłysnąć genialnymi rozwiązaniami z prawa autorskiego, lol. |
|
|
BOReK
|
Wysłany: 26-01-2012, 20:32
|
|
|
Powiem krótko - o krajowych protestach jest głośno. Radzę przeczytać całe. >] |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 26-01-2012, 20:35
|
|
|
Tak przy okazji praw autorskich, niektórzy już zwariowali. Czyli uważajcie, jak kadrujecie zdjęcie! |
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 26-01-2012, 22:53
|
|
|
Bo to nie jest laptop premiera tylko maszyna urzędowa przechodząca z rąk do rąk? I ma login oraz hasło umieszczone nie dla przypomnienia tylko z wymogu... Nie ma tu nic zabawnego czy głupiego. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
|
Wysłany: 26-01-2012, 23:51
|
|
|
Tak naprawdę moja jedyna obecnie obawa jest taka, że ludziom się niedługo znudzi. Mam szczerą nadzieję, że się mylę i stoimy na skraju rewolucji informacyjnej, ale niestety jak wierzę w Sherlocka Holmesa, tak w mobilizację internautów mniej... |
_________________ ...
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 27-01-2012, 00:05
|
|
|
Jasne, że się znudzi. ACTA to obecnie temat trendy (dwa lata temu nie była) i za miesiąc nikt już nie będzie o niej pamiętał - bo i nie warto. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 27-01-2012, 00:09
|
|
|
Wczoraj miałem okazje porozmawiać z jakimś przemądrzałym ekonomistą, jednak już pal sześć jego charakter, ale chodzi o to co powiedział. Jego największym problemem tego całego acta, jest to że rząd będzie miał prawo deszyfrować firmowe przelewy itp. Innymi słowy, będą mieć całą firmę na widelcu. Tym samym wszelkie tajne dane, np takie które ludzie wysyłają poprzez blackberry nie będą miały sensu, bo i tak wystarczy podejrzenie by legalnie je rozszyfrować.
Wcześniej nie spotkałem się z takim podejściem do sprawy, ktoś coś słyszął już ? |
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
|
Wysłany: 27-01-2012, 00:23
|
|
|
Łap Cesarzu, zrobiłem Ci nowy komplet na forum:
I tak w razie gdyby ktoś nie zaczaił aluzji - sugestia jakoby ACTA miało być narzędziem rządu do prowadzenia szpiegostwa przemysłowego to chyba największa brednia jaką słyszałem od początku ACTOwej paniki - przez takie pogłoski jak ta niektórzy faktycznie mogą postrzegać przeciwników ACTA jako bandę ignorantów wierzących w teorie spiskowe na poziomie bomby próżniowej... |
_________________ ...
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 27-01-2012, 00:57
|
|
|
Ja tylko mówię co słyszałem, a usługa blackberry jest szyfrowana 300 kodami, które każde z osobna trzeba złamać, i teoretycznie po wprowadzeniu acta to będzie jedyny anonimy internet, gdyż transmisja danych leci bezpośrednio przez serwer blackberry znajdujące się w Indiach.
Musi ci się nudzić w domu ;p. |
|
|
|