ACTA |
Wersja do druku |
Riktiktik
Dobry spaczeń tak tak
|
Wysłany: 27-01-2012, 22:19
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Link o Megaupload nie tutaj, bo znowu się zrobi offtop.
Co do monitoringu z ambasady - cusz, Hamerykańcy już tacy są, subtelni i z wyczuciem jak głowica termojądrowa. A że to głównie oni lobbują za tym gawnem to nie dziwota, bo sami są najmocniej lobbowani przez koncerny. | Amerykaśki kongres nie ratyfikuje ACTA tak BTW |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 28-01-2012, 03:05
|
|
|
Riktiktik napisał/a: | Ysengrinn napisał/a: | Link o Megaupload nie tutaj, bo znowu się zrobi offtop.
Co do monitoringu z ambasady - cusz, Hamerykańcy już tacy są, subtelni i z wyczuciem jak głowica termojądrowa. A że to głównie oni lobbują za tym gawnem to nie dziwota, bo sami są najmocniej lobbowani przez koncerny. | Amerykaśki kongres nie ratyfikuje ACTA tak BTW | Och, to to było oczywiste od początku. Amerykanie nie lubią ratyfikować umów międzynarodowych które ktoś mógłby użyć przeciw nim. Oni chcą, by ACTĘ podpisali wszyscy inni (a oni sobie później spróbują przepchnąć jakieś SOPA 2.0). |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
mith
|
Wysłany: 28-01-2012, 04:45
|
|
|
Ja tam w poniedziałek zamierzam podrzucić koledze na uczelni świstek z podpisem w sprawie referendum. Prawo mamy trochę głupie w tej materii (nie tylko tej) i do referendum nawet przy zebraniu wymaganego pół miliona autografów dojść nie musi, ale jeśli uda się ich zebrać powiedzmy z milion, to naprawdę blado będzie to wyglądało w mediach, jeśli jaśnie nam panujący powiedzą "nie, nie i już!" ;) |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 28-01-2012, 09:52
|
|
|
Riktiktik napisał/a: | Amerykaśki kongres nie ratyfikuje ACTA tak BTW |
Jeśli będzie miał co ratyfikować, bo wciąż nie doszli do porozumienia czy takie umowy wymagają zgody Kongresu czy nie. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 28-01-2012, 13:24
|
|
|
Jednorazowy wpis w tym temacie z mojej strony:
http://paulocoelhoblog.com/
NGGGHHHFPGGGHH! OŁSOM! |
|
|
mith
|
Wysłany: 28-01-2012, 17:23
|
|
|
W sumie ta sama historia była u nich z Protokołem z Kyoto (swoją drogą, moim zdaniem bzdurnym), który podpisali, ale nie ratyfikowali, świetnie w ten sposób utrudniając życie zagranicznej konkurencji przemysłowej limitami na emisję CO2, a sobie nie robiąc z tym problemów. |
|
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 28-01-2012, 17:35
|
|
|
Mamy Baen Books i innych, lecz to jest awesome! |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
mith
|
Wysłany: 28-01-2012, 17:52
|
|
|
No pomysł zacny, szczególnie, że kilka badań pokazało, że tak naprawdę "piractwo" poprawia sprzedaż, bo robi za świetną promocję. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 28-01-2012, 20:45
|
|
|
Smk, tak, bo wrzucę w posta linka bezpośrednio do portalu z jego facjatą na głównej, żeby mi zaraz dziewczyny usunęły. Patrz jaki jesteś jedwabisty. |
|
|
Riktiktik
Dobry spaczeń tak tak
|
Wysłany: 29-01-2012, 16:08
|
|
|
mam pytanie co post dziwnej panienki powyżej wnosi do tematu.
A tak apropo tematu:
dla ludzi z woj śląskiego w piątek w Katowicach kolejna pikieta. Ludzie za na odpowiedzialni na facebooku szukają prawników i literatów do pisania listów otwartych. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 30-01-2012, 16:10
|
|
|
Palikot faktycznie morfuje w socjalistę:
Cytat: | Chcemy aby rzad powołą specjalny fundusz dostępu! Niech państwo płaci za prawa autorskie. Internet za darmo! |
Marks, Engels i Lenin przewracają się w trumnach, widząc, jak ich hasła głosi klasyczny kapitalista... |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 31-01-2012, 16:00
|
|
|
No to macie kolejną nowinkę. I niech mi ktoś spróbuje argumentować, że wydawcy walczą w imieniu twórców i autorów - bo o ich dobro walczą niewątpliwie. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 31-01-2012, 22:44
|
|
|
Takie życie, podpadasz wujowi Samowi to nie ma zmiłuj... |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 31-01-2012, 22:45
|
|
|
Z całym szacunkiem, zawsze nie rozumiałem ludzi którzy byli anty USA... bo to USA, ale po tych ostatnich akcjach z ropą i teraz te traktaty, to jak dla mnie F..CK U USA ! |
|
|
|