ACTA |
Wersja do druku |
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 31-01-2012, 22:47
|
|
|
Ale why? |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 31-01-2012, 22:49
|
|
|
Bo są źli i popierają acta i chcą nam ocenzurować emaile i czytać internet! (albo na odwrót?) |
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 31-01-2012, 22:51
|
|
|
Jak dla mnie to jest powód do intensywnego lovciania... Bo Oni się tak nami interesują i są tacy tsundere, że to nie może być nic innego ^^ |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 01-02-2012, 09:11
|
|
|
Ktoś tam w komentarzach słusznie zasugerował, że jak Amerykanie będą trzymać obcych za swoje podatki, to im więzień nie wystarczy. Niech próbują, w końcu Chiny ich kupią i będzie śmiesznie. :D |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 01-02-2012, 10:02
|
|
|
I ktoś tam zasugerował, że podobno biorą kredyt na takiego więźnia i on sam się utrzymuje (a już na pewno transport do usa), nie sprawdzając nawet czy ma zdolność. Pierwsze słysze o takich operacjach, ale w tym nie siedze ;d... to nie wiem. |
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 03-02-2012, 16:59
|
|
|
Chwała tym, którzy walczyli!!
Tylko dziwi mnie, że zostało "zawieszone" a nie "oddalone" czy coś w tym guście. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 03-02-2012, 17:05
|
|
|
Urawa napisał/a: | Tusco zawiesza ratyfikację ACTY. |
Teraz to se może. Komentarze w gruncie rzeczy prawdziwe. Tzn. ratyfikować będzie UE w ramach swoich kompetencji. My będziemy ratyfikować tylko część dot. sankcji karnych.
I w temacie: A. Rzepliński o ACTA... cóż, to nie pierwsza taka sytuacja, powiem więc tylko, że od sędziego Trybunału Konstytucyjnego, a zwłaszcza jego Prezesa, oczekiwałbym jednak powściągliwości w wyrażaniu opinii na temat spraw, które mogą przed Trybunał trafić. Ale jak widać sędzia Rzepliński mentalnie dalej czuje się przede wszystkim członkiem HFPC i musi wszystko komentować... |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 03-02-2012, 17:28
|
|
|
... Cóż, mam nadzieję, że wyraża się jako osoba prywatna, bo sędziemu TK absolutnie nic do tego.
Cytat: | Ponownie podkreślił, że ACTA nie jest zagrożeniem dla praw konstytucyjnych: „Ta umowa nie stwarza zagrożenia dla praw i wolności, tam dwukrotnie pojawia się klauzula generalna, która będzie w istotny sposób definiowała w praktyce treść tej umowy, a stanowi że ACTA nie może naruszać wolności słowa i prywatności. |
Dla wolności słowa może i nie, ale zasady uczciwego procesu stara się zgwałcić bardzo wyraźnie.
Cytat: | Teraz to se może. Komentarze w gruncie rzeczy prawdziwe. Tzn. ratyfikować będzie UE w ramach swoich kompetencji. My będziemy ratyfikować tylko część dot. sankcji karnych. |
No, teraz ta trudniejsza część - trzeba złapać za jaja europosłów żeby nie odwalili czegoś głupiego;P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 05-02-2012, 12:10
|
|
|
Jak będzie głosowanie i tak to przejdzie, wierzcie lub nie. |
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 05-02-2012, 12:11
|
|
|
Czyli co, kaplica? |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 05-02-2012, 12:36
|
|
|
Czyli nic, bo tyle wynika z ACTA. |
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 05-02-2012, 17:41
|
|
|
mi tu chodzi, że ACTA jednak przejdzie |
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 05-02-2012, 17:44
|
|
|
Wiem o co ci chodzi. Tyle, że nic z tego nie wyniknie. |
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 05-02-2012, 17:56
|
|
|
cesarz vedry napisał/a: | Jak będzie głosowanie i tak to przejdzie, wierzcie lub nie. |
RepliForce napisał/a: | Czyli co, kaplica? |
shugohakke napisał/a: | Czyli nic, bo tyle wynika z ACTA. |
RepliForce napisał/a: | mi tu chodzi, że ACTA jednak przejdzie |
shugohakke napisał/a: | Wiem o co ci chodzi. Tyle, że nic z tego nie wyniknie. |
Zief.
1) To czy przejdzie czy nie przejdzie to się okaże. Wróżenie z łapki wydry jednak niespecjalnie tu pomaga.
2) Co do tego co zmieni, a co nie, to przeczytajcie po prostu ten temat. Było to pierdylion razy tłumaczone... |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
|