Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Zachowanie na konwentach a opinia publiczna |
Wersja do druku |
Dembol
|
Wysłany: 26-02-2012, 11:59
|
|
|
W krakowskim dodatku do Wyborczej było na papierze.
Lepiej, żeby pojawiło się na ACPie. Wybuch gniewu co bardziej krewkich gimbusów zostałby zatrzymany wewnątrz fandomu (gdzie, nikogo by to za bardzo nie obeszło i byłoby wspominane za 20 lat razem z Uwagą o Dragon Ballu), a jak dzieciaki odnajdą forum wyborczej to tylko narobią nam wszystkim fatalnej reklamy.
Nie zmienia to faktu, że cała sytuacja bawi mnie niezmiernie. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
Karel
Latveria Ruler
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 26-02-2012, 13:21
|
|
|
Cytat: | Nie zmienia to faktu, że cała sytuacja bawi mnie niezmiernie.
|
Do czasu jak skończymy jak Will Smith w wczoraj emitowanym "Wrogu Publicznym".
"Łapać go! Oglądał Naonhę!" Brrr... oby to zostało tylko w dowcipach bo albo trzeba zejść do podziemia lub pryskać do Szwajcarii (I tak. Wyolbrzymiam bardzo ale myśl jest wyjątkowo niepokojąca).
A tak bardziej na serio...jeśli sprawa rozniesie się bardziej to trzeba będzie przeczekać do czasu aż medialny Cerber znajdzie sobie nową zabawkę do obgryzania. Paradoksalnie również może to wyjść na dobre bo za konwenty zabiorą się ludzie z głową którzy chcąc uniknąć wpadki co pozwoli uniknąć takich porażek jak pierwszy Mokon. |
_________________ "So come forth, Avenger. It is time to put our lingering dispute... to an end!"
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 26-02-2012, 14:03
|
|
|
Bez jaj. Przerabialiśmy to już kilka razy w dziejach i zawsze mangowcy z uwielbieniem podkreślali, jak to się ich strasznie dyskryminuje. A jechały po nas większe media niż jakiś tam przewodnik czy poradnik katolicki, bo i TVN (Uwaga) i Polsat (Rika i Yuki), krytyczne teksty o mango były w Naszym Dzienniku czy Polityce albo i Wprost. Serio, nie ma z czego robić histerii.
Oczywiście, małolaty nie wiedzą (albo nie rozumieją), że w takich sytuacjach najlepszy jest spokój, bo wdawanie się w polemikę czy dyskusję napędza takie osoby do dalszej działalności - wszak czują wtedy, że ktoś się przejmuje tym, co robią. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 26-02-2012, 14:28
|
|
|
Cytat: | Paweł Musiałowski, dziennikarz, pisarz, propagator mangi i anime w Polsce, osoba, która zapoczątkowała popkulturę w naszym kraju: - [...] Najgorsze, co można zrobić, to odbierać zupełnie obcą kulturę przez pryzmat swojej. W takim kontekście nigdy jej nie zrozumiemy. |
Obawiam się, że w kontekście tego, co wyczyniają polskie gówniarze na terenie polskiej szkoły to jest przytyk głównie do tychże gówniarzy, nie dziennikarki, która pracę domową odrobiła - nie zauważyłem, by krytykowała samych Japońców.
I tak, wiem, że to standardowy egzorcyzm, którym mangowcy odganiają się od wszystkich krytyków, moralistów i innych sił nieczystych. Zupełnie nie zastanawiając się czy jest adekwatny, czy nie.
Slova napisał/a: | Tak samo sprawa - filmiki to nie dowód, nawet nie można mieć pewności, że były kręcone na konwencie, na jakim konwencie i kto na nich występuje. |
Ale można stwierdzić w jakiej szkole, bo zakładam, że dyrektor jednak wie jak wyglądają jego klasy. Nie współpracuje też raczej z całą masą konwentów. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 27-02-2012, 19:52
|
|
|
Dafuq? |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 27-02-2012, 20:07
|
|
|
Przeszukałem Googla pod kątem tej "Lakirii", ale najbliższe co znalazłem, to odniesienia do tegoż programu.
Jestem zawiedziony. |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 27-02-2012, 20:51
|
|
|
Xeniph napisał/a: | Przeszukałem Googla pod kątem tej "Lakirii", ale najbliższe co znalazłem, to odniesienia do tegoż programu.
Jestem zawiedziony. |
Toć przecież z "Riką i Yuki" było tak samo. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
NiBl
Seeker of Truth
|
Wysłany: 27-02-2012, 21:20
|
|
|
A czy to istniało, czy po prostu autor scenariusza "dał się porwać" samo-tworząc coś na poczekaniu przerabiając nazwę, która kiedyś się zasłyszało... |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 08-03-2012, 00:55
|
|
|
Fandom kontratakuje - nieudolnie. |
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 08-03-2012, 00:58
|
|
|
Joemu chyba bardzo brakuje tekstów... |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 08-03-2012, 08:12
|
|
|
Całkiem zabawny felieton... choćby niezamierzenie. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 09-03-2012, 16:26
|
|
|
Hurrrrrrrrrrrrrrrrr
Będzie flejmous mangu na 100%. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|