Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Punkt okołomaturalny (i okołoegzaminowy) |
Wersja do druku |
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 12-05-2005, 19:48
|
|
|
A ja właśnie zaliczyłam ćwiczenia z chemii biofizycznej - opłaciło się siedem godzin sterczenia w instytucie w dzień rektorski (tak, tak, wszyscy normalni ludzie mają juwenalia, a biotechnologia zdaje egzamin. =='). Pisemny przeszedł bez większego problemu, ale do ustnego było prawie osiemdziesiąt luda i dwóch egzaminatorów... Zdawałam pod koniec, nikomu się już nic nie chciało, włącznie z ćwiczeniowcami: zadawali pytania szajbnięte, ale na myślenie, a nie na definicje. Skutek: 5/5. Na pisemnym większość napisałam, jest szansa na piątkę w indeks... *__* |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 15-06-2005, 15:28
|
|
|
Ech, jutro 8.30-15.00 mam pisemną część CPE.
Wish ma luck >_>;;;;;; |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 15-06-2005, 15:52
|
|
|
Bogowie... Czuję się wypalona...
Pisemny, dwa ustne, trzy projekty... To wszystko już za mną. Własnie trzymam w łapach karteczkę z wynikami tych wszystkich popierdółek, a świadectwo odbieram w przyszły poniedziałek (27 czerwca). Jeszcze tylko scenka z historii w piątek i będę wolna... (ach, no i jeszcze wymiana ==')
Generalnie rok szkolny raczej zakończony pozytywnie... Acz mogło być lepiej.
Co nie zmienia faktu, że gorzej mi po usłyszeniu prawdopodobnego planu zajęć na rok przyszły... |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Mizuumi
translator
|
Wysłany: 15-06-2005, 18:18
|
|
|
Ja jeszcze jutro Chemistry SL Written Exam =_=
potem juz tylko deadliny na oddawanie kilku projektow. Ale zadnego zakuwania. Niech mnie ktos przytuli =_= |
Ask yourself Ask your mom Ask DNA |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 15-06-2005, 18:31
|
|
|
*przytula*
eh, w piatek kolejny... "teoria uczenia się i nauczania" (m.in zjawisko NORMY in human behaviour :>) i "gramatyka opisowa" w sobotę... in English of course >*<' |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 17-06-2005, 06:14
|
|
|
No i po strachu ~~
Jeszcze tylko listening i speaking w przyszły weekend i jeśli zdam, będę mógł wieść spokojne, sielskie życie na wsi [jeśli chodzi o angielski XD]
Z ciekawostek warto zauważyć, że łącznie ze mną zdawało 6 osób. W porównaniu do FCE [ponad 300 chyba] liczba wydaje się zastraszająco mała ._. |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 17-06-2005, 14:50
|
|
|
Co się dziwisz, na CPE w porównaniu z FCE to prawdziwy hardkor :)
Jutro mam drugą część FCE: reading, writing i use of english. Rzeczywiście, tłok jest niemały (chyba z 500 osób). |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 17-06-2005, 14:59
|
|
|
Crack - będzie dobrze, zobaczysz :}
Te tłumy są trochę dobijające, ale na prawdę nie ma się czym martwić ^^ |
|
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 17-06-2005, 15:19
|
|
|
Stwerdzam tylko że jest dużo osób, zdaniem samego egzaminu się nie martwię. |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 17-06-2005, 19:08
|
|
|
Dwie koleżanki z klasy też zdają go jutro, pocieszenie było odruchem bezwarunkowym na usłyszenie jego nazwy XD |
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 18-06-2005, 10:49
|
|
|
Łiiii, wakacje prawie mam ^^ Prawie, bo chociaż już nic względem ocen, ilości punktów i innych takich zrobić nie mogę, to póki mi nie powiedzą, czy gdziekolwiek się dostałam, spokoju nie będę miała.
Tak czy inaczej - oceny w miarę. Dół spowodowany nieosiągnięciem 5,0 już przechodziłam. Jak tu nie przechodzić, kiedy brakuje jednej oceny, wszyscy dobrzy uczniowie z klasy mają powyżej, a osoba wierząca, że "satyr to takie zwierzątko" i "ten sznurek to z włosów jednorożca" jest od ciebie o parę setnych jedynie niżej? Ale stwierdziłam, że większość to i tak szóstkami z wuefów i muzyk sobie ponaciągała XD
Egzamin nieźle - 90/100
Z angielskiego (startuję do dwujęzycznej) 14/16 mi dali, ale to jakby nic dziwnego, skoro na ustnym zapomniałam jak jest "do widzenia", nie mogłam wymówić "world war two" bez plątania języka i nawet nie pamiętam, jakich głupot nagadałam XD Tak to jest, jak nie dość, że zestresowana, to jeszcze spóźniona wpadam XD
Ogólnie - cały rok coś robiłam, ale jakoś nic dającego efekty, mam wrażenie ^^'' 29 bodajże powiedzą mi, czy wylądowałam w liceum jak chciałam, czy nie bardzo XD
Crack - FCE? Nie szkoda ci tych 5 stów? Ja tam czekam i patrzę, co koleżanki na nieco niższym poziomie zdziałają w tym roku. Jeśli sporo, zacznę się przygotowywać do CAE XD W ogóle z tego, co widziałam w ich ćwiczeniach przygotowujących wnioskuję, że lepiej zainwestować za dwa czy trzy lata w advanced'a, w końcu do matury żaden mi nie jest specjalnie potrzebny, a po co wydawać na dwa papierki... |
|
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 18-06-2005, 15:51
|
|
|
FCE odbędniony, a egzamin z use of english był śmiesznie łatwy. Przebój dnia: koleżanka zapchała pół listu nieformalnego opisem czegoś co nazwała "kuchnią gotycką" :D
Szkoda czy nie, teraz przynajmniej wiem jak to wygląda w praktyce i nie będę się za półtora / dwa lata mocno denerwował na CAE + wolę zdać FCE na A niż, tak jak moja koleżanka, CAE na C. |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 18-06-2005, 17:19
|
|
|
Moja koleżanka zdała FCE na A, a potem CAE na C, więc to chyba nie do końca tak.
A co do gezaminów, to radziłbym Ci zdawać CPE, zamiast CAE.
Daje większe uprawnienia + jest łatwiejszy w sumie [na CAE podobno dziwnych rzeczy od człowieka wymagają - tak twierdzi mój nauczyciel angielskiego]. |
|
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 18-06-2005, 21:18
|
|
|
Za to ja słyszałem że dziwów wymagają na CPE :) Wiesz może po jakim czasie można się spodziewać wyników? |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 18-06-2005, 22:36
|
|
|
W przypadku sesji czerwcowej, jest to około połowa sierpnia.
A co do wymagań na CPE, to po prostu idiomy z kosmosu i jakieś dziwne sposoby tworzenia zdań. Co to dla nas, dzieci internetu :P |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|