Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Wasze nicki... |
Wersja do druku |
Ryuu_Davis
Dołączyła: 12 Kwi 2003 Skąd: A bo ja tam wiem O.o? Status: offline
|
Wysłany: 19-05-2003, 17:46 Wasze nicki...
|
|
|
Ciekawi mnie, skąd się wzięły wasze nicki... Bo niektóre są dosyć zastanawiające, jakies anime, literatura...?
Mojego nie powiem, bo to SMSowy skrót od dwunastu imion i nazwiska :twisted: |
|
|
|
|
|
MrBat
|
Wysłany: 19-05-2003, 17:57
|
|
|
no mój to raczej z zadnej lektury tylko z wyobraźni i mojego charakteru...
1. bat (ang. nietoperz...) bo lubię chłodek i czerń a co za tym idzie kolor czarny
2. a Mr to jakoś tak wyszło bo samo Bat mi nie pasowało ''^^ |
_________________ "- Postanowiłem zająć się czymś porzyteczniejszym dla ludzkości.
- Czym pastorze ?
- Rozszczepianiem atomów." |
|
|
|
|
Xellia
Grupy: WIP
|
Wysłany: 19-05-2003, 18:17
|
|
|
Moj nick pochodzi
a) od imienia Xellosa
b) z mojego fica
c) tak na mnie woła my friendka^_- |
_________________ Teraźniejszość mgłą spowita,
Smutna przeszłosć nadal boli;
Dawna miłość, choć zabita,
W podświadomej wciąż tkwi woli.
Serce, kiedyś już zranione
Nadal z pełną siłą bije
Choć złamane, porzucone
Nadal tęskni, nadal...żyje. |
|
|
|
|
Dąbi
|
Wysłany: 19-05-2003, 18:40
|
|
|
No ja mam parę nicków
Dąbi --> nic skomplikowanego po prostu jest to skrócona i przerobiona wersja nazwiska ma zwiazek z imieniem moim chyba charakterem i posturą też troszkę ^^ ... ( no kto wie jak się nazywa najsłynniejsze drzewo w Polsce? ) nadana przez przyjaciół znających mnie osobiście ponoć idealnie mnie opisuje ( cokolwiek to znaczy)
DaBi --> wariacja nicka Dąbi uzywana w grach fpp z prozaicznego pododu że po prostu nie ma tam nigdzie ą
Łowca czarownic --> nick czatowy mający wiele znaczeń min. moje aktualne zajęcie, zainteresowania (rpg fantasy -> Warhammer), poszukiwanie swojej własnej czarownicy ^^ oraz po prostu brzmiacy originalnie i wzbudzajacy ciekawość ludzi
WitcHunter --> nick gierkowy (RTCW) używany od jakiegoś czasu najpierw podczas meczy zagranicą zastępując skutecznie DaBiego a teraz już powrzechnie. Pisany jest przez jedno wspólne H po po dodania taga klanowego i kolorków nie mieści mi się cała nazwa
Nathaniel lub po prostu Nat --> to znowuż imię tegoż łowcy i pochodzi od ulubionej postaci z rpg ( Nat to miano nadane jemu przez WiPki) pozatym oznacza ono ponoć po hebrajsku Bartłomiej a to po zdrobnieniu daje Bartek a moje własne imie po zdrobnieniu też Bartek da |
_________________ Ludzie i narody będą działać racjonalnie, kiedy wyczerpią wszystkie inne możliwości. ^^
Ostatnio zmieniony przez Dąbi dnia 20-05-2003, 08:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 19-05-2003, 18:58
|
|
|
Mój jest nickiem po małej zmianie, a było to tak:
1. Krak - na początku podstawówki miałem kiedyś problem z wymową "r", później (chyba w 6 klasie) jakiś chłopak przypomniał to moim kolesiom i tak powstał Krak (odgłos wydawany przez wronę :))
2. Crack - "zangielszczone" Krak - wymawia się tak samo. Powstało wskutek dostarczania kolegom cracków do gier i mojej dobrej znajomości angielskiego |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Ewa_1982
|
Wysłany: 19-05-2003, 22:11
|
|
|
Akurat z moim nickiem to żadna filozofia.
Ewa to moje imię, przynajmniej nie muszę odpowiadać jak mam na imię, bo każdy wie.
A 1982 to mój rocznik 8)
No i powstało Ewa_1982 |
_________________ Jeste¶my tylko aktorami w grze jak± jest życie.
Hm... jak co¶ wymy¶lę to dopiszę |
|
|
|
|
g_v_s
|
Wysłany: 20-05-2003, 06:48
|
|
|
OK. postaram się to jakoś przystępnie wyjaśnić.
To było jakieś 7-5 lat temu. Czytałem sobie takie pisemko o RPG - Magia i Miecz, tam był taki dział "Kraina Goblinów" poświęcony humorowi. I tam właśnie przeczytałem taką ksywę jakiegoś gracza: Baron Glut von Smark. Całkiem mi isę spodobała, a że wtedy ostro grywałem w Starcrafta i tylko Zergami to zacząłem jej używać.
A teraz używam skrótu po jestem leniwy... ;) |
_________________ Multiworld Project |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 20-05-2003, 07:08
|
|
|
U mnie jak nie wiadomo, o co chodzi, to na pewno o rośliny (niewyczerpane źródło imion). Avellana to nazwa gatunkowa mojego ulubionego krzola, z którym czuję się związana także charakterem. Nazwy rodzajowej tegoż krzola, Corylus, też używam, ale rzadziej, bo za często muszę tłumaczyć, że jednakowoż jestem rodzaj żeński. A co to Corylus avellana, to już bardzo łatwo sprawdzić. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 20-05-2003, 09:30
|
|
|
Mój nick pochodzi z dwóch źródeł:
1) od smoczycy z opowiadania LeGuin (wtedy jeszcze nie było o niej powieści, więc nie była zbyt popularna);
2)Jest taka śliczna wyspa, która nazywa się Nowa Gwinea - myślę, że każdy kojarzy. Otóż jej zachodnia część należy do Indonezji, która w ichnim języku nazywa się Irian. Cała nazwa tej części to Irian Barat (lubię grzebać po encyklopediach ^_^).
Z kolei po japońsku Bara znaczy róża, a tai - ślad. W całości daje to ładne imię Irian Baratai - czyli Irian Ślad Róży.
P.S.
Jest jeszcze Irian z książki o kotołaku (z dopiskiem - Różanooka), ale jeszcze tego nie czytałam. |
|
|
|
|
|
Seymour
|
Wysłany: 20-05-2003, 09:40
|
|
|
Kiedys pisalem ficka o mojej klasie, gdzie glownym bohaterem byl wlasnie Judash. Kumple czytali, podobalo sie im i z biegiem czasu zaczeli mnie tak nazywac. Ot proste. Na szczescie dzis nikt nie ma tych kopi przy sobie i ciesze sie, bo czytajac to nie moge uwierzyc jakie bzdury tam wypisywalem
Jeszcze wczesniej podpisywalem sie jako Lord Skarpeta grajac w Heroesow 2. Kumpel byl Sir Sikawa :twisted:
Najczesciej kumple mowia do mnie po prostu Pit. Taka wariacja angielskiego Pete. Od imienia |
|
|
|
|
Gola_s
|
Wysłany: 20-05-2003, 10:57
|
|
|
Moja wzięła sie od nazwoska Gola.
Z początku mi przeszkadzała, ale teraz nie używam innych. ( a ja stefan co? dop. Stefan) No chyba że ty. Al skąd ty tu??? |
_________________ milosc... tak a zalamanie jescze gorsze... juz 2 razy w ciagu roku... ale sie nie poddam i dalej przez zycie bede parl do przodu...
Zapraszam na: www.fantasy-center.prv.pl |
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 20-05-2003, 12:15
|
|
|
U mnie sprawa jest niezwykle prozaiczna - Yumegari to Łowca Snów, chamsko zerżnięte z CLAMPowskiej nowelki (główna bohaterka, Tatsumi, też jest Yumegari^^)
Używam także skrótu Yumi (przez co pewna część mówi do mnie Yumi-chan) Yum(egar)i. Później CLAMP nadał takie imię bohaterce Chobitsów, która, o dziwo, jest troszkę do mnie podobna^^
Na chacie Kawaii znana byłam też przez jakiś czas jako Anioł Sennej Gwiazdy. Bierze się to z mjego zainteresowania Oh! My Goddess, gdzie boginki miły swoje anioły. Ponieważ też chiałam mieć swojego, i że jestem Yumegari (łowca snów), musiałam mieć anioła związanego ze snami. A że przepadam za gwiazdami, wyszedł Anioł Sennej Gwizady^^
Niekiedy używam Aphrodith, ale rzadko. Ten nick to po prostu Afrodyta^^. Nie wiem sama, dlaczego ją wybrałam...^^" |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 20-05-2003, 13:29
|
|
|
Dobra, to może teraz ja...
Historia jest dosyć zawiła:
W zaszełem wakacje miałam takie Xellosowskie włoski - do podbórdka i z grzywką. Zafarboiwałąm jesaszetką na fiolet i pokazałąm sie kumpeli - ina krzyczy "Wyglądadsz jak Hotaru". Czyli Saturn z Sailorow. Ten nick przyjelam na SGA, a potem go zmodyfikowałam do Hotaryuu. Aa Ryjek, khm, Ryuu to skrót od tego... A davis to jedno z moich dwoch nazwisk, wykonawców Cobain (Nirvana) von Davis (KoRn) ^_^"". Czyli Ryuu Davis to ya :/ |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 20-05-2003, 13:40
|
|
|
Ysengrinn to po pierwsze wilk z francuskich średniowiecznych bajek czy czegoś w tym stylu, "Powieść o Lisie". Z charakteru to raczej Dilgear^^. Inteligencji zresztą też^^.
Oprócz tego imię zapożyczyło dwóch pisarzy: Tolkien dla jakiegoś Hobbita i Sapkowski, dla Elfa Isengrima Faoiltiarny, którego cechą szczególną była wielka szrama na pysku^^. Ogólnie istnieją trzy wersje imienia, ja wybrałem jedną i przez przypadek dowaliłem jedno niepotrzebne "n" na końcu. Stąd morał by czytać uważnie^^. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 25-05-2003, 00:14, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Ryuu_Davis
Dołączyła: 12 Kwi 2003 Skąd: A bo ja tam wiem O.o? Status: offline
|
Wysłany: 20-05-2003, 13:48
|
|
|
Awww, nie zalogowałam sie... tam nad Ysengrinnem to bylam ja ^^''' ta infa :evil: , zawsze zapomne sie lognąć ><" |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|