Wiek "mentalny" |
Na ile lat się czujesz? |
Jestem młoda/y duchem! |
|
50% |
[ 29 ] |
Na tyle ile mam |
|
35% |
[ 20 ] |
Daj mi spokój, ja niedługo umrę... |
|
14% |
[ 8 ] |
|
Głosowań: 57 |
Wszystkich Głosów: 57 |
|
|
|
Wersja do druku |
Nokachiki
|
Wysłany: 23-07-2011, 14:50
|
|
|
Powiem szczerze, że tak to jest w necie.
Gadasz z ludźmi, myślisz że maja po 17-16 lat a okazuje się, że sa niespełna 14 czy 15.
Taka jest prawda. Nie mam na celu tu się chwalić, czy wywyższać, ale mi np. często na forum filozoficznym dawali 18. W rzeczywistości mam 14. Zależy od tego, czym się człowiek interesuje i jakie ma cele. Jeśli już dajmy na to w 6kl pods. wiesz na pewno ja jakie studia idziesz, to jest to w pewnym stopniu oznaka twojej dojrzałości. Jakoś zawsze odstawałam od dziewczynek w moim wieku, które latały za piłka. Czuję się starsza xD.
Ostatnio nawet jakoś nudzi mnie ciagłe plotkowanie o chłopakach i tym podobne ._.
Ale to już dłuższa historia, bez obawy skończyłam przynudzanie :3. |
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 23-07-2011, 20:10
|
|
|
Przekonanie w 6 klasie na jakie studia się chce iść jest bardzo złudne, bo gimnazjum to liceum to wystarczająco dużo czasu, żeby człowiek trzy razy zmienił zdanie.
Cytat: | Ostatnio nawet jakoś nudzi mnie ciagłe plotkowanie o chłopakach i tym podobne ._. |
Mam 24 lata i dalej lubię plotkować, z tego co zaobserwowałem tendencja ta nie ma absolutnie żadnego związku z wiekiem. :) |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 24-07-2011, 10:52
|
|
|
Keii napisał/a: | Mam 24 lata i dalej lubię plotkować, z tego co zaobserwowałem tendencja ta nie ma absolutnie żadnego związku z wiekiem. :) |
Też plotkujesz o chłopakach? Keii, o czymś nie wiemy? :D |
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 24-07-2011, 11:04
|
|
|
Plotkuję o wszystkim co się rusza ;d |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Koranona
Morning Glory
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 25-07-2011, 00:10
|
|
|
Keii napisał/a: | Plotkuję o wszystkim co się rusza ;d |
"Zaiste komiczny styl przemieszczania się ma ten ślimak. Hoho!" (o bosz, musiałam)
Nokachiki napisał/a: | Ostatnio nawet jakoś nudzi mnie ciagłe plotkowanie o chłopakach i tym podobne ._. |
A to jest normalne (tzn, generalnie nudzenie się rzeczami, które wśród rówieśników/generalnie otoczenia powodują ohy i ahy) dla osób umiejących na pewne rzeczy patrzeć z dystansem. Hm, tak, to może być oznaka dojrzałości. Zresztą co ja tam wiem:D |
_________________ "I like my men like I like my tea - weak and green."
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 25-07-2011, 00:13
|
|
|
Koranona napisał/a: |
Keii napisał/a:
Plotkuję o wszystkim co się rusza ;d
"Zaiste komiczny styl przemieszczania się ma ten ślimak. Hoho!" (o bosz, musiałam)
|
O słonko, a zdziwiłabyś się o czym on potrafił plotkować xDD
Pomiot napisał/a: |
A to jest normalne (tzn, generalnie nudzenie się rzeczami, które wśród rówieśników/generalnie otoczenia powodują ohy i ahy) dla osób umiejących na pewne rzeczy patrzeć z dystansem. Hm, tak, to może być oznaka dojrzałości. Zresztą co ja tam wiem:D |
Tak właściwie to można znaleźć rówieśników o tych samych zainteresowaniach, należy tylko poszukać i pogrzebać w osobach więcej. Też umiem i lubię prowadzić idiotyczne, nic nie znaczące rozmowy, potrafią być fajne. Warto o człowieku wiedzieć jak najwięcej. |
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 25-07-2011, 01:12
|
|
|
Koranona napisał/a: | Hm, tak, to może być oznaka dojrzałości. |
Albo bycia drętwym. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Koranona
Morning Glory
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 25-07-2011, 10:25
|
|
|
Też racja. Reguły nie ma ;D |
_________________ "I like my men like I like my tea - weak and green."
|
|
|
|
|
Silla
małe i wredne
|
Wysłany: 01-07-2012, 18:34
|
|
|
Nie dość, że wyglądam na 16-17 lat, chociaż mam już trochę po dwudziestce, to jeszcze mentalnie też jestem gdzieś w tym wieku, albo i młodszym o.O" Nie można mnie wpuszczać do sklepu z zabawkami, bo kwiczę z uciechy na widok pluszaków, najchętniej pomykałabym sobie w trampkach i kolorowych t-shirtach i w ogóle jakoś tak niedorośle się czuję :< Zdecydowanie za szybko mi się urosło. |
_________________ Dziwactwo rzecz względna.
|
|
|
|
|
Cepelia
|
Wysłany: 01-07-2012, 19:28
|
|
|
Heh. Też tak miałam zaraz po dwudziestce.
Do 27 nie przeszło i nie rokuje na przyszłość, więc się z tym stanem rzeczy pogodziłam i mnie to już nie martwi.
Choć trochę przerażające jest to, że moja matka jest jeszcze bardziej infantylna. To się pewnie pogarsza z wiekiem :D |
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 01-07-2012, 21:20
|
|
|
Cepelia napisał/a: | To się pewnie pogarsza z wiekiem :D |
Tak właśnie jest.
Ja zawsze wolałam osoby, które pogodziły się ze swoim własnym, dziecinnym i infantylnym ja i się tego nie wstydzą :) warto czerpać radość z życia, nieważne w jaki sposób. Oczywiście są sytuacje, które wymagają trzeźwego i 'dorosłego' podejścia, ale w momencie, w którym niektórzy wyrzekają się przyjemności (które nikomu tak naprawdę nie wadzą) tylko i wyłącznie dlatego, że "w pewnym wieku już nie wypada" i "łojezu co ludzie powiedzą", to... tylko mi takich ludzi żal. :) |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
szwagier
Kitsune
Dołączył: 21 Maj 2012 Skąd: Ostrów Wielkopolski Status: offline
|
Wysłany: 01-07-2012, 23:43
|
|
|
To dość skomplikowane, jeszcze jakiś rok temu mentalnie czułem się stary, tak jakby mnie już nic nie mogło zaskoczyć na tym świecie. Aktualnie się to zmieniło i czuje się jakbym miał z 17 lat, optymistyczny, niepoważny i skory do wygłupów wszelkiej maści xP |
_________________ People die if they are killed.
|
|
|
|
|
Soverign
Twój pan i władca.
|
Wysłany: 30-07-2012, 11:31
|
|
|
Mam 26 lat lecz czuje się jakbym miał ponad 2600. To ciało porusza się mimo tego że duchem jestem taki stary. To niewątpliwie cud. |
|
|
zielona
|
Wysłany: 07-09-2012, 23:43
|
|
|
hmm, jeśli jestem najedzona i wyspana, to czuję się na swój wiek. niestety w większości przypadków trochę starzej. wszystko budzik, który nie podziela mojej miłości do łóżka. |
|
|
|
|
|
VeParadox
|
|
|
|
|
|