Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Gry w uniwersum Warhammer 40 000 |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 08-09-2006, 09:27
|
|
|
Cytat: | Kogo obchodza Eldarowie? Osobiście, mnie :P
Poza Chaosem jedyna grywalna rasa... :> |
Ani Chaosem, ani Eldarami sobie w ogóle nie radzę.
Chaos jest jedynie bladym odbiciem Space Marines bez siły ognia, bez skutecznego wsparcia pancernego, bez broni przeciwpancernej.
Eldarzy natomiast jacyś tacy dziwni są... W sumie, to chyba gwardia i orkowie sobie najgorzej z nimi radzą. Obie siły do momentu wprowadzenia do gry Leman Rusów.
No, chyba, że ty wiesz coś, czego ja nie wiem. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 08-09-2006, 09:49
|
|
|
Ciekawe, jak Ci pójdzie z Tau. Ludzie psioczą na vespidy, ale jeśli te paskudniki bedą potrafiły skakać jak posiadacze jetpacka, to może wreszcie taktyka "hit&run" będzie dawała jakieś sensowne efekty. W demie brakowało mi wsparcia pożądnej, skocznej piechoty. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 08-09-2006, 10:11
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Ciekawe, jak Ci pójdzie z Tau. Ludzie psioczą na vespidy, ale jeśli te paskudniki bedą potrafiły skakać jak posiadacze jetpacka, to może wreszcie taktyka "hit&run" będzie dawała jakieś sensowne efekty. |
Daje sensowne efekty... Przy Landa Speederach walczących z niedużą grupą wrogów. Ba... Nawet, jeśli walczą z dużą ilością czegoś, co nie jest Space Marines / Gwardią to działa świetnie.
Space Marines (nawet Chaośniccy) są troche za twardzi, żeby Landy ich same wystrzelały. Gwardia stoi i strzela, więc skakanie nie ma sensu. Ponadto gwardziści i tak są za mięccy dla Land.
Assault Marines / Raptorzy / Storm Boys bardzo dobrze radzą sobie z Gwardią dopuki ta nie wejdzie na 3 poziom techniczny. Poza oficerami gwardia kiepsko radzi sobie w walce wręcz, a Melta Bombs bardzo często wystarczają do zniszczenia ich pojazdów.
A jak mi pójdzie z Tau? Zobaczymy... Narazie - z tego, co czytałem - zapowiada się krzyżówka Gwardii z Eldarami. Może być ciekawie. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 08-09-2006, 10:40
|
|
|
Ja powiem tylko, że gdy atakowali mnie assault marines, to fire warriors większość byli w stanie wystrzelać, nim dolecieli. Na piechotę te gostki są naprawdę niezłe, tyle, że robią za ruchome wieżyczki, bo cały oddział musi się zatrzymać i odczekać, nim zacznie strzelać. Za właściwą piechotę uderzeniową robią krooty, specjalnie rewelacyjni jednak nie są. |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 10-09-2006, 21:08
|
|
|
Bo ja wiem? Grałem mało u kolegi :-D
Za co lubię eldarów? Świetnie mi sie nimi broni (m.in. ukrycie budynków), a defensywa to jedna z moich ulubiontch taktyk :-D |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 11-09-2006, 12:55
|
|
|
Więc broń się, tak długo jak będziesz w stanie, pathetic, cowardly alien. Koniec końców na ruinach twych koralowych domków i nad trupami twych żołnierzy załopoczą dumne, imperialne sztandary! |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 11-09-2006, 23:48
|
|
|
Pomijajac fakt, ze zaraz po obronie robimy wjazd do obolałego przeciwnika...
I chyba wiem w sumie (skojarzyło mi się) czemu lubię Eldarów - po krótkiej grze przypominają mi moją taktykę Protosami :> |
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-09-2006, 12:40
|
|
|
Cytat: | Jest już do ściągnięcia demo dodatku ;) | Przyznaję, dałem się skusić i ściągnąłem. Podchodziłem do DoW z pewnymi oporami..i co?
Właśnie kupiłem == Poczekam sobie tydzień niż fracht mi przyniesie, ale co tam.
Tau są słodcy. Fire warriors genialnie sprawdzają się jako trzon zasadzek na durnych boltogłowych. A hit&run w wykonaniu krootów tyż pozwala na odniesienie sukcesu. Plus ta satysfakcja z morza trupów przed lufami... >]
I animacje! Bogowie! Animacje jednostek! Moje figurki ożyły *__* |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 01-10-2006, 23:24
|
|
|
Jakby się komuś baaardzo nudziło...
Chyba kupię sobie kanarka i nazwę Belchscreech Suckhammer... |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 11-10-2006, 14:47
|
|
|
Dla zainteresowanych - dziś na Gamespocie pojawiła się recenzja nowego dodatku. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 10-11-2006, 10:54
|
|
|
Dziś do sprzedaży miała trafić Mroczna Krucjata... Jak wrócę z głosowania, to pewnie się sfrustruje. Kurcze... Trzeba było kupić grę, nie buty! |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 10-11-2006, 11:24
|
|
|
Cud nad Wisłą
Czy tylko mi to cudo wydaje się nieco warhammerowe? |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 22-11-2006, 16:39
|
|
|
Zeg - czy w lubelskich Empikach są do kupienia DoW, WA i Dark Crusade? Wypadałoby się zaopatrzyć:>. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 22-11-2006, 19:21
|
|
|
DC jest na pewno. DoW w serii za 19 złotych, WA powinno być, jeśli nie osobno, to z DoW w pudełku. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|