Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Gry w uniwersum Warhammer 40 000 |
Wersja do druku |
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 13-07-2008, 07:29
|
|
|
Mortimern napisał/a: | A łyzka na to niemozliwe na sieci sa conajmniej trzy działajace mody tyranidów łacznie z teksturami budynków wiec aktualny silnik może i pociagnac tyranidów. |
Jest jeden i tylko jeden, najnowsza wersja ma już wszytskie informacje, ale nie zawiera jednego
TERRAMORFINGU. Tyranidzi podczas inwazji zmieniają planety w suche skały. W modzie tego nie ma i także obecny silnik nie jest w stanie odwzorować tego tak, jakby to chciał Relic. Nie wymyślam tego, to oficjalne stanowisko twórców gry w sprawie tej rasy.
Mortimern napisał/a: | Narazie najlepsze to "Inqisition Demonhunt" Video w którym najbardzij jednak spodobał mi sie oprawa muzyczna która poprostu zmiata z fotela |
Nie
Najlepszy jest "Witch Hunters". DH przy nim wysiada i jest jakąś pomyłką. http://pl.youtube.com/watch?v=IuQuGiBN8aE oraz http://pl.youtube.com/watch?v=TqoVjBdZHEY no i jeszcze http://pl.youtube.com/watch?v=OOhWaMG7jzQ grafika bardzo mangowa, ale o wiele lepsza, niż przy DH, czy nawet od tego, co zrobili twórcy gry!
Drugim najlepszym modem jest "Dawn of Warhammer 40000: Firestorm over Kronus"
Nie wprowadza on nowej rasy, ale całkowicie zmienia rozgrywkę i przybliża grę do wersji stołowej (ale jest dostępne rozszerzenia dodające Black Templars jako osobna nację). Dodaje bardzod uzo jednostek i dzieli ja na HQ, elity, troops itd.
http://pl.youtube.com/watch?v=smuiDNhhj84 a także mój filmik na podstawie owego moda http://pl.youtube.com/watch?v=iuU6nmbxd5w
Ale zapomniałem o NAJLEPSZYM modzie pod DC: DCpro, który balansuje rozgrywkę, wymusza skilla, myślenie i większe micro. Jedyny mod, w którego gra się po sieci i istnieją turnieje, a nawet jest obecny w lidze ESL. http://pl.youtube.com/watch?v=A7zKvYowSRs
proszę. Macie co oglądać i podziwiać skilla moderów DoWa i mozliwości, jakie im ta gra daje. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Mortimern
widzisz emo to zabij
|
Wysłany: 13-07-2008, 22:30
|
|
|
Slova napisał/a: | Mortimern napisał/a: | A łyzka na to niemozliwe na sieci sa conajmniej trzy działajace mody tyranidów łacznie z teksturami budynków wiec aktualny silnik może i pociagnac tyranidów. |
Jest jeden i tylko jeden, najnowsza wersja ma już wszytskie informacje, ale nie zawiera jednego
TERRAMORFINGU. Tyranidzi podczas inwazji zmieniają planety w suche skały. W modzie tego nie ma i także obecny silnik nie jest w stanie odwzorować tego tak, jakby to chciał Relic. Nie wymyślam tego, to oficjalne stanowisko twórców gry w sprawie tej rasy.
| Sa dokładnie 3 3 różnych grup A teraforming to poprostu usprawiedliwienie twórców którym sie nie chce. Generalnie w DOW nie ma wiekszosci żeczy które wystepuja uniwersum Warhammera to szczerze wyżerania planet przez tyranidów tez nie trzebe skoro to ma być przyjemnosc z rozwałki i walki. Poza tym przytocz mi przykład zastosowania tego wyzerania w figórkówce , mój wspólnik który już chyba 10 lat gra nimi w bitewniaka własnie padł ze smiechu.
Generalnie Demon Hunters to zupełnie inne ugrupowanie w stosunku w Witch Hunter Eklezjarhji ( czy jakkolwiek to sie wymawia i pisze )
Po drugie jest to najbardziej technicznie posuniety mod jesli chodzi o grzebanie w silniku gry
Po trzecie dokładnie mod o nazwie "Wich Hunter The dawn of faith " jest pierwszym modem twórców "Demon Hunters" później nie rozwijanym przedewszystkim ze w zgledu na pojawienie sie siostrzyczek oficjalnie.
Po czwarte to co pokazałes na filmiku to skórki przerabiajace Siostrzyczki w soulstormie lub w , obszerniejszej wersji impletujace je do Dark Crusade. Plus jednostki z modu Adeptus Arbitres
A jesli nie to przydaly by sie jakiejs screny z twojej gry linki do strony moda albo chociaż do plików na Filefroncie czy innym serwisie moderskim
Slova napisał/a: | Ale zapomniałem o NAJLEPSZYM modzie pod DC: DCpro, który balansuje rozgrywkę, wymusza skilla, myślenie i większe micro. | Którego wrsja rozwinieta jest "Lights of Warp" Zreszta tesame żabojady za to odpowiadaja
A jedna ważna żecz DOW nie ma być adaptacja systemu z Bitewniaka gdyż naprawde wszelkie utablowanie DOW prowadzi do nudnosci i niepotrzebnych komplikacji w rozrywce. DOW ma jedynie oddawac klimat świata. Co z reszta oddaje nieźle. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 14-07-2008, 07:45
|
|
|
Mortimern napisał/a: | Sa dokładnie 3 3 różnych grup A teraforming to poprostu usprawiedliwienie twórców którym sie nie chce. Generalnie w DOW nie ma wiekszosci żeczy które wystepuja uniwersum Warhammera to szczerze wyżerania planet przez tyranidów tez nie trzebe skoro to ma być przyjemnosc z rozwałki i walki. Poza tym przytocz mi przykład zastosowania tego wyzerania w figórkówce , mój wspólnik który już chyba 10 lat gra nimi w bitewniaka własnie padł ze smiechu.
|
Nie ma. Jest tylko jeden. ostatnio wyszła najnowsza aktualka. I terraforfing jest oficjalnym tłumaczeniem relica co do tyranidów. Ja tego nie wymyślam.
Mortimern napisał/a: | Generalnie Demon Hunters to zupełnie inne ugrupowanie w stosunku w Witch Hunter Eklezjarhji ( czy jakkolwiek to sie wymawia i pisze ) |
A gdzie ja napisałem, że to jedno i to samo? Generalnie to siostrzyczki zajmują se pomoca humanitarną, nie wszytskie zakony są bitewne.
Mortimern napisał/a: | Po trzecie dokładnie mod o nazwie "Wich Hunter The dawn of faith " jest pierwszym modem twórców "Demon Hunters" później nie rozwijanym przedewszystkim ze w zgledu na pojawienie sie siostrzyczek oficjalnie. |
Nie jest. Prace nad Witch Hunters trwają od DoWa, ale dopiero na początku tego roku została wypuszczona oficjalna beta. Co najciekawsze, mod prezentował tak wysoki poziom zaawansowania graficznego, że relic, nie wiadomo dokładnie czemu, zamknął temat moda na swoim forum i zbanował twórców. I TO JEST PRAWDZIWA HISTORIA, Z KTÓREJ ŚMIAŁO SIĘ CAŁE POLSKIE COMMUNITY.
Mortimern napisał/a: | Po czwarte to co pokazałes na filmiku to skórki przerabiajace Siostrzyczki w soulstormie lub w , obszerniejszej wersji impletujace je do Dark Crusade. Plus jednostki z modu Adeptus Arbitres |
O nie trzymajta... Owszem, da się te skórki i tekstury przenieść, ale zobacz daty dodania filmów... wszystkie zostały zamieszczone przed premierą soulstorma!
Mortimern napisał/a: | Plus jednostki z modu Adeptus Arbitres
|
A jest taki mod? Link or didn`t happened.
Screeny potem zarzucę. Linki:
http://www.witch-hunters-mod.com/ oficjalna strona moda.
Mortimern napisał/a: | Którego wrsja rozwinieta jest "Lights of Warp" Zreszta tesame żabojady za to odpowiadaja
|
No to teraz walnąłeś największa gafę w kosmosie... www.dowpro.org
Musiasz wiedzieć, że polskie community jest bardzo związane z modem. Jego twórca wypuścił specjalną wersję z okazji polskiego turnieju Dawn of War Pro (własnie skończyły się eliminacje grupowe) organizowanego przez www.wh40k.gram.pl. Lights of the Warp wprowadza rzeczy, które możemy widzieć w bitewniaku, DOWPRO BALANSUJĘ GRĘ. Jeżeli nie wierzysz, to mogę cię zgadać z Korbahem, twórcą moda.
Wybacz, ale z twoich wypowiedzi jasno wynika, że nie masz pojęcia o czym mówisz... Grałeś w ogóle w Dawn of War? Bo ja mam tyle modów i dodatkowych bajerów, że łącznie ważą więcej, niż sama gra.
Mortimern napisał/a: | A jedna ważna żecz DOW nie ma być adaptacja systemu z Bitewniaka gdyż naprawde wszelkie utablowanie DOW prowadzi do nudnosci i niepotrzebnych komplikacji w rozrywce. |
Wręcz przeciwnie. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 15-07-2008, 13:52
|
|
|
Uwaga, pisze w nowym poscie, gdyż jest to jakby w formie newsa:
http://www.gamespot.com/video/945727/6193807/videoplayerpop
świetne wideo. Bije klimatem
Więc teraz co? Tyranidzi? |
|
|
|
|
|
Mortimern
widzisz emo to zabij
|
Wysłany: 20-07-2008, 22:47
|
|
|
nie nie grałem tak cie tylko wku... chcac poznać no lifa.
DOW lepij wypada jako adaptacja klimatu. Zasady bitewniaka niech zostana na stole bo żaden RTS ich nie odda.
Opisz co nowego w tym modzie WH poza popularnymi skórkami do Soulstorma ?? i czemu ni w cholere nie jest rozwijany ?
Co do balansu lepsze sa zmiany pogłebiajace klimat niż balans rozgrywki do MP. Duzo przyjemniej gra sie kampanie z Lights. A co do Pr jak narazie na jakims Games kconvention prezentacje robili żabojady.
PS
Ile figurek pomalowałes ? |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 21-07-2008, 07:19
|
|
|
Mortimern napisał/a: | nie nie grałem tak cie tylko wku... chcac poznać no lifa. |
To nie poznałeś, bo no lifem nie jestem.
Mortimern napisał/a: | Opisz co nowego w tym modzie WH poza popularnymi skórkami do Soulstorma ?? i czemu ni w cholere nie jest rozwijany ? |
Już ci mówiłem, że on nie dodaje skórek do Soulstorma, tylko osobna rasę do dark Crusade, która prezentuje się lepiej, niż dzieło relica. A mod. Napisałem, że relic zbanował jego twórców, to jest jeden z powodów.
Mortimern napisał/a: | Co do balansu lepsze sa zmiany pogłebiajace klimat niż balans rozgrywki do MP. |
NIE. Co ci z grania w samą kampanię? Pograsz i się znudzi. Tak samo jest z niezbalansowaną grą. Robienie cały czas jednej taktyki albo granie tą samą rasą na multi, bo jest win conditionem to nic ciekawego. A z pogłębiających klimat to i tak najlepszy jest Firestorm, LoW się przy nim chowa.
Mortimern napisał/a: | Ile figurek pomalowałes ? |
Zero. Nie stać mnie na to. I jak już napisałem, nie jestem nolifem.
Mortimern napisał/a: | A co do Pr jak narazie na jakims Games kconvention prezentacje robili żabojady.
|
Nie wiem i niezbyt rozumiem co to Pr. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 21-07-2008, 08:59
|
|
|
Cytat: | nie nie grałem tak cie tylko wku... chcac poznać no lifa. |
Czerwony dostaje osta za obrażanie użytkowników. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Assarin
Art is dead
|
Wysłany: 22-07-2008, 14:09
|
|
|
No nie wiem... dla mnie nolife to nie obelga tylko pochwała :P
@ontopic
Doszedłem do 7 misji, udało mi się przechwycić monument, cel wykonany i nagle komunikat Misja się nie powiodła, czy chcesz ją powtórzyć?
Wkurzyłem się, gram w WC III dopóki mi nie przejdzie złość na DoWa. |
_________________ Nie twórz dzieł sztuki lecz kuj miecze śmierci, w nich artyzm prawdziwy.
Budując, buduj na skale - nie piasku; i nie na dziś czy jutro - buduj na wieczność.
Bądź jak poryw nowego wiatru - niszczący i twórczy zarazem. |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 22-07-2008, 15:58
|
|
|
Hmmm, nie pamiętam tej misji. czy to jest ta, w której Alpha Legion odprawia rytuał, by wydobyć spod ziemi Maeledictum, czy ta wczesniejsza, jeszcze przeciwko eldarom?
Ale po głowie chodzi mi jeszcze "w paszczę lwa" |
|
|
|
|
|
Assarin
Art is dead
|
Wysłany: 22-07-2008, 16:36
|
|
|
Przeciwko Eldarom. Na samym początku trzeba zniszczyć ich Awatara. Czy jeśli w tej misji stracę całą bazę (ale bohaterowie i wojsko zostaje) to przegrywam? |
_________________ Nie twórz dzieł sztuki lecz kuj miecze śmierci, w nich artyzm prawdziwy.
Budując, buduj na skale - nie piasku; i nie na dziś czy jutro - buduj na wieczność.
Bądź jak poryw nowego wiatru - niszczący i twórczy zarazem. |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 22-07-2008, 16:43
|
|
|
No chyba tak. O ile pamiętam, to powinieneś zabić awatara na samym początku, to potem będzie lżej. I relikty przejmij, to terminatorów będziesz mógł wyszkolić. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 22-07-2008, 16:58
|
|
|
To może być bug, ta gra ma ich od cholery.
Co do awatara to dość łatwo zwabić go w stronę wieżyczek, które go poważnie osłabią. Odradzam atakować go piechotą |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 22-07-2008, 19:45
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Odradzam atakować go piechotą |
Micro.
Avatar t powolna jednostka. Blokowanie go bohaterami i ostrzał plazmą to najlepszy sposób.
Co do buga, to pamiętam, że w tej misji w kampanii był bug związany z otwieraniem mostu, ale w następnych wersjach został poprawiony.
Ysengrinn napisał/a: | o może być bug, ta gra ma ich od cholery. |
Podstawka nie miała ich aż tak dużo. DC/SS to bugattack |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 25-07-2008, 17:02
|
|
|
Fakt. Tylko w sumie to co pod koniec zasnuło niebo? Hive Fleet czy jakieś chaosyckie wyziewy?
No i byłoby miło gdyby w kampanii eldarowie TEŻ potrafili się bić. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 25-07-2008, 18:53
|
|
|
Usunięto post Slovy.
IKa
Zua Biurokratka |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|