Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bishojo Game/Dating Sim/Visual Novel |
Wersja do druku |
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 14-05-2009, 20:08
|
|
|
Jeśli przez erotykę rozumiesz na przykład pantyshoty, to owszem. Jeśli pokazanie seksu, to nie - na przykład wszystkie chyba wersje eroge na PS2 są tych scen pozbawione. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 14-05-2009, 21:20
|
|
|
W sumie, jedyna gra z jaką miałem doczynienia to Love Hina na GBA, w którą mój dobry znajomy się zagrywał. Patrzyłem na to coś i myślałem przy okazji: "WTF?!"
Jedyna gra "dating sim", z którą chcę się zapoznać od dłuższego czasu to pocycja wydana na z lekka zapomnianą Segę Saturn (takie "all in one" multidodatkowego Genesisa + bonus). Zwie się "Four Days In Ohtori". Tak, jedyna Utenowa gra, jaką wydano, wyprodukowana przez (tu Was zaskoczę) Segę! Jest jeden problem: to prawdziwy biały kruk! Ani na eBay'u nie ma, a na różnych stronach z wszelkiego rodzaju downloadem także poszukiwać można z świeczką w ręku. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
martusia
|
Wysłany: 20-05-2009, 16:32
|
|
|
znacie jakąś gre visual novel /dating sim dla dziewczyn po angielsku? |
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 28-05-2009, 20:52
|
|
|
Witam serdecznie. Chciałbym bliżej zapoznać się z wszelkimi grami Visual novel i eroge. Dlatego chciałbym was prosić abyście polecili mi jakieś dobre według was gry z tego rodzaju. Głównie zależy mi na romansach, ale jakieś mocniejsze historie, jak Phantom of Inferno na przykład też bardzo chętnie wypróbuję.
Chciałbym też, żebyście napisali przy poleconych tytułach czy są one w języku angielskim, lub czy da się je przetłumaczyć, np po przez zamienienie pewnych plików w folderze instalacji lub przy użyciu jakiegoś programu.
Każda gra jest na wagę złota, więc proszę o waszą pomoc
Aha, i jak byście mogli to podajcie jakąś stronę pol lub eng o tematyce visual novel i gier eroge.
Arigato z góry :) |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 28-05-2009, 21:57
|
|
|
Sporą część wydanych legalnie eroge można znaleźć na stronie amerykańskiego dystrybutora, czyli JAST USA. Większa część to niestety chłam, ale da się wygrzebać parę lepszych tytułów. Z romantycznych polecam Crescendo i w mniejszym stopniu Private Nurse. Dodałbym jeszcze Kana ~ Little Sister, ale (sądząc po temacie o depresji) to gra, która mogłaby Cię doprowadzić do samobójstwa, a szkoda tracić recenzenta. Natomiast z gier z wątkami romantycznymi, ale skupiających się na innych (mocniejszych) elementach fabuły to zdecydowanie Ever 17 (które jednak przed prawdziwym zakończeniem ma cały szereg depresyjnych) i Hourglass of Summer.
Natomiast bardziej znane (choćby z ekranizacji) gry, które zostały nieoficjalnie przetłumaczone, to Fate/stay night, Tsukihime, Clannad, Kanon i tytuły które raczej odradzam, czyli Wind -a breath of heart- i ONE ~To the Radiant Season~. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 30-05-2009, 13:25
|
|
|
Dzięki fm, każdy tytuł jest ważny. Dodam tylko, że właśnie przeszedłem visual novel Phantom of Inferno (na podstawie której jest teraz anime) i powiem wam, że polecam, ponieważ fabularnie i klimatycznie to anime miażdży na całej linii, dając 20 godzin takich emocji, że i nocke można zarwać (ja zarwałem :) ). A dzięki możliwości wybrania wielu (chyba 5) możliwych zakończeń, jestem absolutnie zadowolony i broń Boże w depresji. Polecam, i jesli ktoś chce namiar na grę (eng sub) to proszę pisać na PW.
Cytat: | Dodałbym jeszcze Kana ~ Little Sister, ale (sądząc po temacie o depresji) to gra, która mogłaby Cię doprowadzić do samobójstwa, a szkoda tracić recenzenta. |
Aj, zimnie do zabrzmiało, fm, zimnie...hidoi
Nie no, o samobójstwo się nie martw. :) W najgorszym wypadku na jakieś 2-3 dni świat traci dla mnie barwy, ale zawsze wracają i znów można się bawić. Tak to bywa w życiu. A zresztą teraz jest lepiej i już nie jest aż tak źle jak było za pierwszym razem. Ech, za wrażliwy jestem :)
Aha, i jeszcze jedno. Te gry są tylko na PC czy można też w nie grać przy użyciu odtwarzacza DVD by grać na TV? |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 30-05-2009, 13:51
|
|
|
Jest kilka pozycji, w które można grać na DVD, ale wątpię, że są dostępne po angielsku. Jednak szczegółów nie znam. |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 30-05-2009, 14:16
|
|
|
Mitsurugi napisał/a: |
Aha, i jeszcze jedno. Te gry są tylko na PC czy można też w nie grać przy użyciu odtwarzacza DVD by grać na TV? |
Z tych co wymieniłem to tylko Hourglass of Summer (które polecam ze względu na nietypowe podejście do podróży w czasie) jest przeznaczone na odtwarzacze stacjonarne (co nie znaczy oczywiście, że nie można odpalić na komputerze przy pomocy choćby Windows Media Playera). Jeśli szukasz innych to jest przykładowo jeszcze seria Exodus Guilty, ale nie miałem do niej cierpliwości, więc trudno mi stwierdzić, czy warto w to grać. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Alex Ashtray.
*Androgyne Emo*
|
Wysłany: 15-03-2010, 10:34
|
|
|
A ja polecam A Dream Of Summer*
Nie jest to żadna kiepska internetowa podróbka vn, ale najprawdziwsza gra stworzona przez Japońskiego fana o nicku milk cat.
Polecam tą grę szczególnie ze względu na dwie urocze bohaterki oraz klimat bliski KANONOWI.
Ta gra nie jest jednak żadną zrzynką. Ma swój własny urok i własne "serce
*(podaję linka, gdyż jest to gra typu doujin - DARMOWA)
Gralam również we wspomnianą Love Hinę(sympatyczna gierka) oraz Clannada, niestety zdążyłam przejść tylko niecałą ścieżkę Nagisy, a potem rozwalił mi się komputer ;s
Fajne jest także Ar Tonelico II - jRPG z elementami dating sima.
No i mam zamiar sprawdzić Sakura Wars ~So long, my love~ na PS2.
Z ciekawostek : Lista nie-hentajowych nowelek po angielsku (bez fanowskich tłumaczeń) |
|
|
|
|
|
Adzik
Gość
|
Wysłany: 30-10-2010, 00:34 Gryyy xD
|
|
|
Troche, że tak powiem ponowie temat xD
Hejka;) Interesuje się tymi grami ALE.....jestem dziewczyną i bardziej pociągają mnie gry visual novel/dating sim w wersji gdzie to jest jedna dziewczyna a wokół niej wianuszek przystojniaków xD
Szukałam w necie tytułów ale same japońskie xD może ktoś zna jakiś tytuł gry w tym stylu ale po ENG xD byłabym wdzięczna :) |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 30-10-2010, 00:49
|
|
|
Ależ proszę. |
|
|
|
|
|
Adzik
Gość
|
Wysłany: 30-10-2010, 01:36
|
|
|
Dzięki xD ale wiesz jak juz też tak szukałam i przypadł mi do gustu tytuł ,,Love Summit''
Ale nie wiem co dalej ? GDzie ja ta gre dostane , albo ściągne po ENG? |
|
|
|
|
|
Adzik
Gość
|
Wysłany: 30-10-2010, 10:59
|
|
|
JeJ ;xDDDDD Znalazłam grę na PSP i juz w nią pykam ale po JAP -_-
no cóż ale idzie skapnąć co i jak xD a tytuł to ,,Himehibi princess day portable'' |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 30-10-2010, 14:56
|
|
|
Gość napisał/a: | GDzie ja ta gre dostane , albo ściągne po ENG? |
http://www.jlist.com/index.html
Przystępne ceny, i oferują wersje do downloadu przynajmniej dla części produktów. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Shini
Night Angel
|
Wysłany: 15-12-2010, 20:37
|
|
|
Dobra Stronka XD Ja mogę jeszcze polecić jeszcze http://www.mangagamer.com z tym ze tu już przy ciekawszych tytułach trzeba się liczyć ze sporymi cenami.
A tak z ciekawości to przeszedł ktoś Sekien no Inganock? Jestem ciekaw opinii innych bo to dość nie typowa produkcja jak na VN XD |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|