Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Czego nie lubicie w grach o PC? |
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 08-03-2008, 19:34
|
|
|
Chyba uznali, że to już byłyby dwa grzybki w barszcz. Swoją drogą - co to są "rewolucyjne elementy fantasy", orkijscy sankiuloci? Stwierdzenie wyszło im rozkosznie bezsensowne... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Korialstrasz
Mature red dragon
|
Wysłany: 08-03-2008, 21:57
|
|
|
Za to m.in. nie lubię Obliviona. Ktoś ładnie napisał:
"(...) całości obrazu dopełniają wyskakujące podpowiedzi idealnie dopasowane do poziomu intelektualnego typowego amerykańskiego nastolatka cierpiącego na chroniczne niedotlenienie mózgu spowodowane zaczopkowanymi bigmacami naczyniami. Dzięki nim gra przypomina interaktywną solucję" |
_________________ Staring through eyes of hate we kill
Are we controlled or is it our own will..? |
|
|
|
|
Ari
Livin' la Vida Loca
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 11-04-2008, 19:34
|
|
|
Najbardziej nie cierpię, że cała para idzie w grafikę, a scenariuszem niewielu sie przejmuje. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 11-04-2008, 20:28
|
|
|
To niestety bolączka większości współczesnych gier, nie tylo PCtowych.
Ludzie nie mając czasu, więc mało robi się długich produkcji, a stawia się raczej na krótkie i błyszczące. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Korialstrasz
Mature red dragon
|
Wysłany: 11-04-2008, 22:20
|
|
|
Ale są chwalebne wyjątki, patrz Wiedźmin :) |
_________________ Staring through eyes of hate we kill
Are we controlled or is it our own will..? |
|
|
|
|
Grethort
|
Wysłany: 12-04-2008, 07:29
|
|
|
Wymagań sprzętowych - bo żebym mógł grać w "obecne gry" musiałbym zrobić upgrade kompa za minimum ~1k złotych. Pieniądze niestety nie rosną na drzewie ... |
|
|
|
|
|
Frantic
Nikt ważny
|
Wysłany: 12-04-2008, 14:23
|
|
|
Dlatego lepiej kupić jakaś konsolę , bo jej nie trzeba co jakiś czas 'ulepszać' :)
A tak na serio to wkurza mnie to , iż twórcy głownie skupiają sie na Grafice a nie na dobrej wciągającej fabule. Kiedyś jak grałem w takie gry jak Starcraft czy Diablo to nie moglem sie oderwać i jak siadałem do gry o 20 i nawet sie nie zorientowałem ze jest 3 w nocy. A teraz to pogram godzine, czasem dwie i muszę zrobić przerwę bo gry nie są już tak wciągające jak kiedyś ;) |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 16-04-2008, 14:16
|
|
|
Grethort napisał/a: | Wymagań sprzętowych - bo żebym mógł grać w "obecne gry" musiałbym zrobić upgrade kompa za minimum ~1k złotych. Pieniądze niestety nie rosną na drzewie ... |
O tak, podpisuje się pod tym wszystkimi łapkami. W sumie z konsolami nie lepiej, nowe wersje wychodza jak grzyby po deszczu. Jeszcze nie dawno był szaraczek, nie zdązyłam sie w "dwójke" wyposażyć, a tu już powoli trójka wychodzi. I też takie najtansze nie jest to hobby. |
|
|
Ari
Livin' la Vida Loca
|
Wysłany: 21-04-2008, 07:38
|
|
|
Nanami, PSX wyszedł w 1995 roku, PS2 w 2000 (4 kwartał), PS3 w 2007
jezeli jeszcze za nimi nie nadążasz, przez odpowiednio 5 i 7 lat to naprawde, nie z wychodzeniem 'za często' (xD) konsol jest coś nie tak. (ogólnie generacje zmieniają się średnio co 5 lat)
lepiej co pół roku PC dopalać :tatatatata:
- mnie ostatnio w PC wnerwia, że stare gry udostepnione jako freeware chodza jak chcą (a te które chcę to wcale nie chodzą). nie fajno :| |
_________________ http://peacegrenade.wordpress.com/ |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 21-04-2008, 09:36
|
|
|
Ari napisał/a: | epiej co pół roku PC dopalać :tatatatata: |
Tak, klasyczny chwyt człowieka, który nic nie wie o PC. Ja swój komputer złożyłem osobiście, wydając na to 3000 zł prawie 5 lat temu. Dopalałem go dwa razy, w obu przypadkach wydając po 200 zł. Raz w nagrywarkę DVD i raz w zwiększoną pamięć RAM (kupując sprzęt musiałem na nim zaoszczędzić). Efekt: Assasin Creed powinien u mnie działać. PS2 mogę sobie emulować (choć na tej konfiguracji średnio warto). Emulacja PSX powinna dawać nawet lepsze efekty, niż na oryginalnej platformie.
Jedyny problem jest taki, że sprzęt pomału zaczyna mi się rozpadać z powodu wieku. Za kilka miesięcy chyba sobie kupie nowy, hi-endowy PC. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Ari
Livin' la Vida Loca
|
Wysłany: 21-04-2008, 18:51
|
|
|
Zeg, ja kupiłem jakieś 6 lat temu PS2 za 1800 i przez te lata grałem we wszystkie gry, bez żadnych zabaw z detalami, do tego było ich iles razy wiecej, iluśtam razy wiecej gatunków :) premierowo bawiąc się hitami pokroju DMC, J&D, Tekkenów, VF4, MGS2 i 3, Okami, Gran Turismo 3 i długo jeszcze wymieniać
A Twoj sprzęcior chociaz Far Cry na najwyższych pociągnął? |
_________________ http://peacegrenade.wordpress.com/ |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 21-04-2008, 20:32
|
|
|
Ari napisał/a: | A Twoj sprzęcior chociaz Far Cry na najwyższych pociągnął? |
Popatrzyłem na wymagania tego czegoś i zebrało mi się na śmiech. Dziwne byłoby, jakby nie pociągnęła. To ma wymagania grubo poniżej mojego sprzętu. Zresztą, czego się spodziewać po grze z 2004 roku?
Ari napisał/a: | Zeg, ja kupiłem jakieś 6 lat temu PS2 za 1800 i przez te lata grałem we wszystkie gry, bez żadnych zabaw z detalami, do tego było ich iles razy wiecej, iluśtam razy wiecej gatunków :) premierowo bawiąc się hitami pokroju DMC, J&D, Tekkenów, VF4, MGS2 i 3, Okami, Gran Turismo 3 i długo jeszcze wymieniać |
Jedyne, co mnie na tej liście pociąga, to tak naprawdę Okami.
Powiem tak: ja też kupiłem kompa bardzo dawno. Grałem we wszystkie gry bez żadnych zabaw z detalami. Do tego emulowałem kilka konsol i stare komputery, oglądałem anime, łaziłem po necie, pisałem w Wordzie i wypalałem płyty. Przez ten czas, jak pisałem modernizowałem kompa dwa razy:
1) Bo na rynku wreszcie pojawiły się sensowne nagrywarki DVD i Avellana mnie namówiła.
2) Bo w wakacje miałem odpał na więcej RAMu.
Zaznaczam, że bez tych modernizacji mój komp nadal spełniałby swoje funkcje i nadawał się do gry we wszystko, co wyszło do końca 2007 roku. Po modernizacji powinien udźwignąć większość gier do końca 2009 (modernizacja wyniosła mnie mniej, niż 200 zł). W praktyce nie wystarczy, bo się sypną zasilacz. Na szczęście ktoś znajomy miał pod ręką nieużywany (jesteś wielka!).
Można założyć więc, że wydaliśmy zbliżone pieniądze (mnie prawie 1000 zł kosztował monitor) otrzymując sprzęt o zbliżonej wydajności do grania. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|