Diablo III |
Wersja do druku |
Dembol
|
Wysłany: 01-08-2011, 18:05
|
|
|
I dobrze. Na ebayu/allegro jest masa aukcji z przedmiotami, więc Blizzard dobrze robi przejmując nad tym kontrolę. Dzięki temu będzie możliwość wyłapywania np. zbyt popularnych przedmiotów i utrudnianie ich zdobycia w grze. Ja jestem za. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
|
|
|
|
NecroMac
Biri biri!
|
Wysłany: 04-08-2011, 11:20
|
|
|
Kurcze... Ale to nie wszystko -.- Aby grać w Diablo 3 (Single player) będzie trzeba mieć ciągłe połaczenie z interneterm... NA Cho^%$e? Blizzard się w Ubisoft zamienia czy co?! Nie mam neta chce pograć a tu lipa -.- do tego w diablo 3 ma być kategoryczny zakaz modowania... Jednyna moja nadzieja w tym że może jak kupie D3 to uda mi się przynajmniej odzyskać część kosztów związanych z kupnem...
a btw czy wiecie że w tym AH za $$$ będzie łacznie 3 opłaty? jedna za wystawienie przedmiotu(pobierana nawet jeśli przedmiot się nie sprzeda), dodatkowy podatek jeśli ci się przedmiot sprzeda i jeszcze jeśli chcesz przesłać pieniądze z swojego konta b.net na np. paypala to będzie jeszcze jedna opłata. Istna maszynka do robienia forsy, przez blizza. |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 04-08-2011, 20:35
|
|
|
Co do multi, to z jednej strony fakt, trochę głupio że offline sobie człowiek nie pogra. Ale tak całkiem szczerze, mnie to kompletnie nie obchodzi, mimo że raz na jakiś czas owszem korzystam z kompa i gram nie mając netu. Wystarczy spojrzeć na Diablo 2 - tam można było grać w singla i taka postać była przechowywana na komputerze użytkownika, albo przez battle.net z postaciami zapisywanymi na serwerze. Takimi postaciami tak samo jak w D3 nie da się grać offline, stanowi to między innymi sposób zabezpieczenia przed używaniem różnego rodzaju programów do edycji ekwipunku i statystyk. I biorąc pod uwagę to, że w D3 na grę sieciową jest duży nacisk, i gracze będą mieli swoje wylevelowane, wyszykowane i wychuchane postaci na serwerze - spora część braku trybu offline nawet nie zauważy. Może i nie znaczy to, że posunięcie Blizza jest 'w porządku', ale z czysto pragmatycznego punktu widzenia - na moje wrażenia z D3 nie będzie miało wpływu.
A co do AH - Bosz bosz, Blizzard zintegrował z grą rozwiązanie które najprawdopodobniej wyprze udział firm trzecich z handlu w grze za prawdziwą kasę, który na 100% i tak by istniał - wszystko ułatwiając, normalizując i popularyzując, a także zwiększając bezpieczeństwo transakcji, i chce z tego mieć kasę! Niewybaczalne! IMHO opłata za sprzedany przedmiot w wysokości ułamka jego ostatecznej ceny to rzecz całkowicie naturalna, opłata za przelanie kasy z konta battle.net na inne to zwyczajna opłata za przelew więc moim zdaniem nie powinna budzić szczególnych sensacji, a opłata za wystawienie przedmiotu który się *nie* sprzeda to pomysł wręcz dobry - znakomity mechanizm regulujący rynek, skłaniający graczy do wystawiania przedmiotów za ceny za które faktycznie mają szansę się sprzedać - teraz za każdym razem widząc jakiś marny przedmiot wystawiony za cenę dziesięciokrotnie wyższą niż rynkowa (zjawisko w takim WoWie np. całkowicie normalne) można zaśmiać się szyderczo widząc jak autor aukcji traci kasę. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
NecroMac
Biri biri!
|
Wysłany: 05-08-2011, 13:18
|
|
|
hmm czyli nie ma już Single player, a jeden wielki b.net? Tą samą postacią będziesz mógł grać w normalnym b.netcie i na Single? Sądziłem że miało być tak jak było w D2.
Czyli jednak to połączenie i brak modów ma swoje plusy. |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
|
Wysłany: 26-08-2011, 22:31
|
|
|
Yep, zapowiada się na to, że będzie takie D2 bez singla - bo i w D2 jak najbardziej można grać sobie samemu zakładając grę z hasłem na bnecie, więc o ile ma się internet, to i w D3 będzie można pobiegać wiecznie samemu. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Lord87
|
|
|
|
|
So_Dakki
~FOXY LADY~
|
Wysłany: 26-03-2012, 20:30
|
|
|
Lord87 napisał/a: | Diablo 3 Edycja Kolekcjonerska już zamówiona ^_^ |
Ja też już zamówiłam :D Oby tylko nie zrobili mnie w bambuko i nie napisali sorka, ale dla Ciebie już nie starczyło ;P Wolę być przygotowana na każdą ewentualność. |
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
|
Wysłany: 26-03-2012, 23:27
|
|
|
So_Dakki napisał/a: | Ja też już zamówiłam :D Oby tylko nie zrobili mnie w bambuko i nie napisali sorka, ale dla Ciebie już nie starczyło ;P Wolę być przygotowana na każdą ewentualność. |
No, ja uznałem że miałem już okazję pograć w betę więc sam start o północy nie jest aż tak super kuszący jak pewność otrzymania kopii, więc zamówiłem z Amazonu. CE oczywiście. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
NecroMac
Biri biri!
|
Wysłany: 27-03-2012, 01:46
|
|
|
ja tam mam jako dodatek do rocznej edycji wowa, wyszło taniej niż w ultimie, choć pudełka nie mam. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 27-03-2012, 05:01
|
|
|
Ja jak zwykle kluczyk na keye.pl, bo na półkach miejsca na pudełka nie mam, a tu i tak mi go nie przyślą. Plus lokalnej premiery Diabolo chyba nie przewidują. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 27-03-2012, 16:06
|
|
|
Ja tak samo. Ściągnę sobie instalkę bo pudełka nie potrzebuję, a w CE nie ma nic ciekawego. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
So_Dakki
~FOXY LADY~
|
Wysłany: 27-03-2012, 19:35
|
|
|
Jeśli komuś zależy na edycji kolekcjonerskiej, to niech się śpieszy, bo np. na Ultimie limit zamówień został już wyczerpany. |
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 18-04-2012, 12:57
|
|
|
Z jakiegoś powodu każdy z kontem battle.net może spróbować bety Diablo 3.
Szczegóły tutaj (a tu bardziej przejrzyście). |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
NiBl
Seeker of Truth
|
Wysłany: 19-04-2012, 06:09