Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ciekawostki okołogrowe |
Wersja do druku |
rage96
|
Wysłany: 13-06-2013, 21:07
|
|
|
Nie wspomniałeś o najważniejsze rzeczy. Na PS4 będzie można grać w używane gry, na nowej konsoli Microsoftu już nie. |
_________________ MyAnimeList |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 13-06-2013, 21:50
|
|
|
To ja tak z innej beczki, bo konsole mnie nie kręcą - Kickstarter nowej gry twórców Neverhooda. Nie wiem jak wy, ale moim zdaniem Neverhood był super, fajnie by było zobaczyć coś więcej w tym stylu. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 15-06-2013, 18:15
|
|
|
A to akurat żadna nowość ani niespodzianka. Szczególnie przy obecnej generacji, gdzie zarówno PS4 jak i Xbone to właściwie PC-ty.
Zresztą nie tylko oni robią ludzi w balona, producenci gier też bardzo często używają do pokazów gier konsolowych komputerów, normalka. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 15-06-2013, 18:24
|
|
|
Mogliby przynajmniej próbować udawać, że istnienie konsol ma jakieś uzasadnienie poza robieniem z ludzi baranów i goleniem z kasy;p. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 16-06-2013, 08:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 16-06-2013, 04:42
|
|
|
Po przeczytaniu czegoś więcej o powyższym, okazało się, że Ms faktycznie nie gra fair - sprzęt, którego używają, nie korzysta nawet z karty AMD, jak ich konsola. Zamiast tego w środku siedzi top-tier GeForce, lol. |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 18-06-2013, 15:19
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Mogliby przynajmniej próbować udawać, że istnienie konsol ma jakieś uzasadnienie poza robieniem z ludzi baranów i goleniem z kasy;p. |
Handheldy?
Ja tam nie lubię się ze swoim 3DSem rozstawać. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 18-06-2013, 15:39
|
|
|
RepliForce napisał/a: | Handheldy?
Ja tam nie lubię się ze swoim 3DSem rozstawać. |
Ale my nie do końca o tym... |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 18-06-2013, 16:02
|
|
|
No rozumiem, że o Xpudle jeden rozmawiacie, że na prezentacjach gry na Peckach są odpalane, ale zrozumiałem, jako konsole ogółem zostały potępione, jako coś, co jest wcale nie potrzebne. Nie jako te stacjonarne, a ogół. Chociaż chciałbym zauważyć, że w przeszłości, docelowo to konsola dawała nam rozrywkę związaną z grami, pecety miały do pracy być. No i na konsole wychodzą jednak te "eksluziwy", jak na przykład poki, gears of war, czy Kingdom Hearts
Co do samego Xboxa... lepiej kupić PS4. Albo WiiU. Mniejsza cena, więcej gier, mniej inwigilacji. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 18-06-2013, 16:49
|
|
|
Cytat: | Chociaż chciałbym zauważyć, że w przeszłości, docelowo to konsola dawała nam rozrywkę związaną z grami, pecety miały do pracy być. |
W przeszłości docelowo wibratory służyły do leczenia histerii, a kokaina do leczenia depresji.
Cytat: | No i na konsole wychodzą jednak te "eksluziwy", jak na przykład poki, gears of war, czy Kingdom Hearts |
Oczywiście, że wychodzą, przecież skoro już się tworzy takie niepotrzebne nadmiarowe byty to trzeba jakoś uzasadnić ich istnienie w oczach klientów. Jest to jednak wyłącznie wybór twórców, niczym nie uzasadniony z punktu widzenia technologii. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 18-06-2013, 16:54
|
|
|
Na GOGu jest wielka letnia wyprzedaż, 50% na wszystko, codziennie nowe superoferty, a przez najbliższe 48h Torchlight za darmo. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 18-06-2013, 19:30
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Oczywiście, że wychodzą, przecież skoro już się tworzy takie niepotrzebne nadmiarowe byty to trzeba jakoś uzasadnić ich istnienie w oczach klientów. Jest to jednak wyłącznie wybór twórców, niczym nie uzasadniony z punktu widzenia technologii. |
Oj tutaj to chyba powinno być jeszcze inaczej. Konsole do gier w początkowej fazie istnienia zapewniały natychmiastowe włączenie gry bez żadnych problemów z jej instalacją. Wkładało się carta i się grało. Natomiast sama gra była zrobiona tak by na stosunkowo małych możliwościach sprzętu (taniego) zrobić spore zamieszanie. Obecnie konsola do gier nie służy już tylko do gier i to jest jej największy problem. Przypomnę, że pegazus , famicom czy nes to w istocie okrojona wersja c64, gdzie samo załadowanie gry było sztuką :] Dlatego cartowe konsole były tak bajecznie proste w obsłudze (a carty rzadko podrabiane w domu) i robiły furorę w czasach gdy nie było jeszcze windowsa :P
Dzisiejsze "konsole" to uproszczone kompy i w sumie teraz ich istnienie rzeczywiście ma mało sensu. Co innego przenośniaki, bo to w dalszym ciągu służy przede wszystkim do grania i chyba głównie dzięki Japończykom. |
|
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 18-06-2013, 20:10
|
|
|
Mai_chan napisał/a: | Na GOGu jest wielka letnia wyprzedaż, 50% na wszystko, codziennie nowe superoferty, a przez najbliższe 48h Torchlight za darmo. |
You indeed bring joy into my life.
Edit: co tam Torchlight, Tyrian for free! |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 28-08-2013, 16:26
|
|
|
Nintendo zapowiedziało... 2DSa. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|