Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Type-Moon/Nasuverse |
Wersja do druku |
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 20-01-2013, 14:20
|
|
|
Urawa napisał/a: | najbliżej chyba była Saber z Fate/Zero w garniaku |
Saber w garniaku nie była kobietą tylko bizonem, a długowłosych bizonów akurat w Apocryphie nie brakuje, więc dalej nie rozumiem twojego problemu estetycznego. ;p
I shugohakke, mam szczery problem ze zrozumieniem jaką jedną modłę masz na myśli, bo z wyglądu tylko Joan i Saber wykazują jakieś podobieństwo, a ono zostało już wytknięte i wykorzystane fabularnie w Fate/Zero, więc jest zwyczajnie konsekwencją ze strony autora. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 20-01-2013, 14:23
|
|
|
Cytat: | Saber w garniaku nie była kobietą tylko bizonem |
Sama jesteś bizonem. Kobiety w garniakach potrafią naprawdę dobrze wyglądać. Choć prawda, że jak się pojawiają, to głównie w produkcjach yuri. Nie, żeby mi to przeszkadzało.
Red Saber z F/A wygląda jak polska gimnazjalistka. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 20-01-2013, 14:27
|
|
|
Urawa napisał/a: | Sama jesteś bizonem. |
Saber jest mentalnie facetem i nawet jej beznadziejnie przeprowadzona ścieżka w Stay Night i moefikacja poprzez merchandise nie wmówi mi, że jest inaczej. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 20-01-2013, 14:31
|
|
|
Tren napisał/a: | Urawa napisał/a: | Sama jesteś bizonem. |
Saber jest mentalnie facetem i nawet jej beznadziejnie przeprowadzona ścieżka w Stay Night i moefikacja poprzez merchandise nie wmówi mi, że jest inaczej. |
A co mnie obchodzi mentalność, ja mówię o stronie wizualnej. |
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 20-01-2013, 14:33
|
|
|
Tren napisał/a: | I shugohakke, mam szczery problem ze zrozumieniem jaką jedną modłę masz na myśli |
Czyż nie rzuciłaś właśnie pięcioma smukłymi, długowłosymi, straszliwie poważnymi bizonami? Ale poważnie, chodzi mi o wrażenie jakie robią - wszyscy takie samo stylish badass/mystery man. Gordes jako jedyny ratuje tę ekipę przed totalnym monochromatyzmem. Tyle, że to moja osobista impresja jest - z pewnością masz inną.
oburzony edit.
Tren napisał/a: | Saber jest mentalnie facetem i nawet jej beznadziejnie przeprowadzona ścieżka w Stay Night |
Sama jesteś beznadziejnie przeprowadzona. Wara mi od oryginalnego przedstawienia postaci. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 20-01-2013, 14:36
|
|
|
Od strony wizualnej w garniturze i tak prawie nie widać, że jest kobietą, dlatego nie rozumiem czemu niby miałbyś mieć estetyczny problem. Poza tym u licha, to light novel. To nie jest od oglądania tylko czytania....
Cytat: | Sama jesteś beznadziejnie przeprowadzona. Wara mi od oryginalnego przedstawienia postaci. |
Nasu sam kiedyś przyznał, że schrzanił to jak zrobił charakteryzację Saber w tej ścieżce i nie widzę czemu nie miałabym się z nim zgodzić. |
Ostatnio zmieniony przez Tren dnia 20-01-2013, 14:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 20-01-2013, 14:38
|
|
|
Tren napisał/a: | Od strony wizualnej w garniturze i tak prawie nie widać, że jest kobietą, |
Poza tym, magiczne słowo - twarz. Tren napisał/a: |
dlatego nie rozumiem czemu niby miałbyś mieć estetyczny problem. Poza tym u licha, to light novel. To nie jest od oglądania tylko czytania.... |
Książeczka z obrazkami nie do oglądania? Oh well... Poza tym, anime, książeczki nie czytałem, czytanie takich partii tekstu z komputera, w sytuacji gdy już widziałem anime, niezbyt mnie pociąga.
EDIT: poza tym, nadal mi brakuje w Nasuverse jakiejś sensownej meganekko. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 20-01-2013, 14:48
|
|
|
Urawa napisał/a: | Książeczka z obrazkami nie do oglądania? |
To tak jak twierdzić, że czytasz film z napisami, a nie oglądasz... Litości, strony z obrazkami stanowią kilka procent objętości całej książki i można je bez problemu ignorować.
I miałam na myśli Apocryphę - czepianie się projektów postaci, których przez większość czasu nie widzisz bo czytasz tekst jest moim zdaniem strasznym czepialstwem, ale co ja wiem... |
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 20-01-2013, 14:55
|
|
|
Tren napisał/a: | Nasu sam kiedyś przyznał, że schrzanił to jak zrobił charakteryzację Saber w tej ścieżce i nie widzę czemu nie miałabym się z nim zgodzić. |
So what? W monnecie ukończenia dzieła autor może sobie spadać na drzewo - jego opinia nie jest warta więcej niż moja czy twoja. |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
|
Wysłany: 20-01-2013, 17:00
|
|
|
Osobiście nie wiem co macie do Apocryphy, szczególnie biorąc pod uwagę te niezwykłą ilość około 10-15 artów na 200-300 stron typowej LN, ale to prywatny gust każdego ;-) Mi się akurat większość postaci podoba.
shugohakke napisał/a: |
Sama jesteś beznadziejnie przeprowadzona. Wara mi od oryginalnego przedstawienia postaci. |
Cytat: |
So what? W monnecie ukończenia dzieła autor może sobie spadać na drzewo - jego opinia nie jest warta więcej niż moja czy twoja.
|
Te dwa cytaty się trochę wykluczają shugohakke... albo opinia Tren jest warta tyle samo co Twoja i nie masz nic do gadania, albo jej opinia i autora są warte mniej niż Twoja. Te dwie opcję się wzajemnie wykluczają. Osobiście stawiam na pierwszą opcję i sugeruję, abyś wyrażając swoje zdanie nie stosował od razu ad personam. |
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 20-01-2013, 18:31
|
|
|
Ja się tylko oburzałem na deprecjonowanie chronologicznego pierwowzoru (a słowo oryginalny ma wydźwięk mniej argumentu bardziej wskazania) i wyrażam swoją opinię, a potem oburzam się raz jeszcze na argument "a autor powiedział, że..." jako obiektywny kryterium oceny dzieła.
Nie ma tu żadnej sprzeczności (przynajmniej podłóg wykształcenia, które otrzymałem - nie odrzucam tezy, że ktoś może mieć inne).
Daerian napisał/a: | Osobiście nie wiem co macie do Apocryphy, szczególnie biorąc pod uwagę te niezwykłą ilość około 10-15 artów na 200-300 stron typowej LN, ale to prywatny gust każdego ;-) Mi się akurat większość postaci podoba. |
Mnie też się raczej podobają, choć wyglądają mało różnorodnie, ale to żem już pisał.
Arty są ważne - zwłaszcza jak jest ich tak mało ^^ Narzucają wyobrażenie postaci (coś za co ilustracji w literaturze raczej nie lubię) i ciężko wyprzeć z umysłu obraz, który prezentują. |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 21-01-2013, 11:24
|
|
|
Przy okazji, odnośnie Apocryphy i Zero, cytat, który bardzo mi się spodobał, więc przytoczę go w oryginale:
Cytat: | Now I'm quite confused how Bluebeard could mistake Arturia for Jeanne. I mean, she got boobs! How can you mistake 85 with a 73!? |
|
|
|
|
|
|
NecroMac
Biri biri!
|
Wysłany: 24-01-2013, 16:07
|
|
|
Urawa napisał/a: | Przy okazji, odnośnie Apocryphy i Zero, cytat, który bardzo mi się spodobał, więc przytoczę go w oryginale:
Cytat: | Now I'm quite confused how Bluebeard could mistake Arturia for Jeanne. I mean, she got boobs! How can you mistake 85 with a 73!? |
|
Holy shiet zdarzają się faceci którzy nie poznają kobiet po rozmiarze ich biustu, OMG co się w tym świecie dzieje?!
A tak na topic, Shaft Traileruje :
http://www.youtube.com/watch?v=hyH2inDY9eI |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 24-01-2013, 16:30
|
|
|
Widziałem, słabizna. Wygląda jak jakieś Black Rock Shooter.
Cytat: |
Holy shiet zdarzają się faceci którzy nie poznają kobiet po rozmiarze ich biustu, OMG co się w tym świecie dzieje?! |
Facet, który przez pół życia zajmował się gwałceniem, mordowaniem i szlachtowaniem ciał kobiet (chłopców zresztą też) winien w tej kwestii wykazać się większym znawstwem. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 24-01-2013, 16:53
|
|
|
Urawa napisał/a: | Facet, który przez pół życia zajmował się gwałceniem, mordowaniem i szlachtowaniem ciał kobiet (chłopców zresztą też) winien w tej kwestii wykazać się większym znawstwem. |
Weź pod uwagę, że Graal przywołuje Servantów w różnym wieku, Saber jest nastolatką, więc Gilles mógł po prostu uznać, że to Jeann z czasów nim urósł jej biust. Poza tym na litość on miał szaleństwo w statystykach (jeśli nie było ono widoczne na pierwszy rzut oka), nie wymagajmy od niego nadmiernego racjonalizmu... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|