Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Type-Moon/Nasuverse |
Wersja do druku |
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 17-06-2012, 11:45
|
|
|
Manga to Arcudeid route, oddana całkiem nieźle, na dodatek z dobrą (tak, wyraźnie lepszą od gry) kreską. W przypadku Tsukihime unikać należy jak ognia anime (stary mem głosi "There's no Tsukihime anime"), ale manga trzyma co najmniej poziom gry, przy czym nie mamy tam tak fazowych scen hentai, jakie są w grze. Jeśli gra cię zmęczy, a będziesz chciał się dowiedzieć, co było dalej, spokojnie możesz brać się za mangę.
Przy okazji, Type-Moon ogłosiło plebiscyt na swoje najlepsze produkcje i postacie. Głosować można tutaj: https://www.typemoon.com/10thvote/ |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 17-06-2012, 14:28
|
|
|
Totem dostał w swoje rączki album z muzyką do Mahoyo.
Totem kiwa się i mruczy.
Jak ktoś nie wie o so chodzi, niech idzie i posłucha BGM na sajcie do Mahoyo.
Uwielbiam ich, za wysiłek włożony w nieprzeciętny BGM. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 18-06-2012, 20:57
|
|
|
Tak swoją drogą, na ile uniwersum Tsukihime jest pokrewne do Fate'owego? Wyczuwam pewne podobieństwa w terminologii czy też "klimacie" i obie fabuły wydają mi się (jak na razie) niesprzeczne - tj. mógłbym uwierzyć, że dzieją się w tym samym świecie. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-06-2012, 21:06
|
|
|
shugohakke napisał/a: | Tak swoją drogą, na ile uniwersum Tsukihime jest pokrewne do Fate'owego? Wyczuwam pewne podobieństwa w terminologii czy też "klimacie" i obie fabuły wydają mi się (jak na razie) niesprzeczne - tj. mógłbym uwierzyć, że dzieją się w tym samym świecie. |
Masz trzy szanse, by zgadnąć do czego odnosi się termin Nasuverse. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 18-06-2012, 21:11
|
|
|
Nic mi się nie nasuva...
...
...
...
I właśnie się doinformowałem. Ależ to jest paskudnie, niesamowicie wredne, że prawdopodobnie nigdy nie zgłębię złożoności tego świata... |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 18-06-2012, 21:43
|
|
|
shugohakke napisał/a: | Nic mi się nie nasuva...
...
...
...
I właśnie się doinformowałem. Ależ to jest paskudnie, niesamowicie wredne, że prawdopodobnie nigdy nie zgłębię złożoności tego świata... |
Nie, czemu? Wystarczy znać Fate, Tsukihime i Knk (niekoniecznie ze wszystkimi dodatkami) i śledzić trochę dyskusji, by dospoilerować się na tyle, by mniej więcej łapać świat. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 18-06-2012, 21:56
|
|
|
Tren napisał/a: | śledzić trochę dyskusji, by dospoilerować się na tyle |
Bo preferuję wiedzę z pierwszej ręki ^^
Ale pewnie masz rację. Kiedyś to zgłębię (choć samemu może faktycznie być ciężko). |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 18-06-2012, 22:01
|
|
|
shugohakke napisał/a: | Tren napisał/a: | śledzić trochę dyskusji, by dospoilerować się na tyle |
Ale pewnie masz rację. Kiedyś to zgłębię (choć samemu może faktycznie być ciężko). |
Z rzeczy które jeszcze nie są przetłumaczone na angielski ciężko mieć wiedzę z pierwszej ręki. *cough*HollowAtaraxiaiAvenger*cough* |
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 18-06-2012, 22:02
|
|
|
I share your lack of ataraxia. |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 18-06-2012, 22:08
|
|
|
Tren napisał/a: | shugohakke napisał/a: | Tren napisał/a: | śledzić trochę dyskusji, by dospoilerować się na tyle |
Z rzeczy które jeszcze nie są przetłumaczone na angielski ciężko mieć wiedzę z pierwszej ręki. *cough*HollowAtaraxiaiAvenger*cough* |
Mahoyo anyone?
(demo się nie liczy) |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 18-06-2012, 22:18
|
|
|
Urawa napisał/a: | Tren napisał/a: | shugohakke napisał/a: | Tren napisał/a: | śledzić trochę dyskusji, by dospoilerować się na tyle |
Mahoyo anyone?
(demo się nie liczy) |
W sumie, tam Mahoyo i Ataraxia. Complete Materials! Gdyby nie łypanie na dyskusje, gdzie brały udział osoby znające japoński to w życiu bym nie wiedziała, że Kiritsugu naprawdę zdradzał Iri z Maiyą, i że jego ojciec był naprawdę niezłym badassem, który wychowywał syna najlepiej jak umiał jednocześnie chowając się przed Asocjacją i Kościołem (po tym jak matka Kiritsugu zmarła w trakcie jednego z ich ataków). |
|
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 18-06-2012, 22:37
|
|
|
Notes *__*
<Type-moon, topic of eternal sorrow.>
A nie, przecież Notes BL przetłumaczyło*. Rejoice, Em...err..
*taaaa |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 18-06-2012, 23:17
|
|
|
Oh man....
Urawa napisał/a: | Ciekawe, czy przy okazji zmieniono by coś w fabule (i poprawiono scenki hentai, bo one są... cóż, kto widział, ten wie, a w końcu ja mam za sobą tylko Arcueid). |
Właśnie zrozumiałem. Ała... |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 18-06-2012, 23:21
|
|
|
shugohakke napisał/a: | Oh man....
Urawa napisał/a: | Ciekawe, czy przy okazji zmieniono by coś w fabule (i poprawiono scenki hentai, bo one są... cóż, kto widział, ten wie, a w końcu ja mam za sobą tylko Arcueid). |
Właśnie zrozumiałem. Ała... |
I to jest właśnie kolejny powód, dla którego warto czytać mangę. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|