Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Type-Moon/Nasuverse |
Wersja do druku |
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 06-07-2012, 21:43
|
|
|
Progeusz napisał/a: | Szczególnie jeśli chodzi o końcówkę, która w F/Z była dosyć rozczarowująca |
Ej, końcówka Zero była FABULOUS. Kto widział, ten wie. ;p
Poza tym na litość to prequel, musiał zostawić otwarte wątki, bo zadaniem HF było je zamknąć. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Progeusz
|
Wysłany: 06-07-2012, 22:54
|
|
|
Niby gdzie się czepiałem otwartych wątków? Chodzi mi o wykonanie. QUALITY Kiri vs Kerry, brak Emiyi, pocięta walka Saber z Ber, za słabo pokazany pożar, praktycznie zero Gil x Grail-kun... |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 06-07-2012, 23:50
|
|
|
Progeusz napisał/a: | Chodzi mi o wykonanie. QUALITY Kiri vs Kerry, brak Emiyi, pocięta walka Saber z Ber, za słabo pokazany pożar, praktycznie zero Gil x Grail-kun... |
BDs! Czekamy na pełną wersję na Blue-Rayach. Jeśli chodzi o braki to ufotable samo przyznało, że nie mieli dość czasu antenowego by wcisnąć pełny odcinek. A biorąc pod uwagę, że w pierwszym BD sporo scen było praktycznie rysowanych od nowa to można mieć nadzieję, że naprawią niedociągnięcia.
I finał nie był taki tragiczny w porównaniu z masakrą jaką był 17 odcinek. Ściśnięcie materiału na dwa odcinki w jeden, olanie całej burzy emocjonalnej jaką przeżywał Kirei i kaijiowate nosy... seriously. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Progeusz
|
Wysłany: 07-07-2012, 00:27
|
|
|
Fakt, możliwe że to poprawią, ale mają naprawdę sporo do zrobienia, dużo więcej niż w pierwszym sezonie. Zobaczymy, może nawet podniosę ocenę, szanse są.
a jak mówiłem, że Guilty Crown ma dużo lepszą grafikę, to ludzie nie słuchali
Gomen, ale w 17. byłem zbyt zajęty rozpływaniem sie nad Iri x Maiya i Gil x Kiri by zauważyć jakiekolwiek niedociągnięcia (fakt, trochę ich było) |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 07-07-2012, 00:50
|
|
|
Progeusz napisał/a: | Gomen, ale w 17. byłem zbyt zajęty rozpływaniem sie nad Iri x Maiya i Gil x Kiri by zauważyć jakiekolwiek niedociągnięcia (fakt, trochę ich było) |
Moim problemem był fakt, że Gen zbyt dobrze pisze. Scena ze sztylecikiem jest moją ulubioną i czytałam ją po kilkanaście razy, a poprzedzająca ją rozmowę Gilgamesha i Kireia tylko trochę mniej. A ja głupia jeszcze odświeżyłam sobie wszystkie wydarzenia z tego odcinka przed obejrzeniem ich. Przy samym oglądaniu praktycznie odhaczałam w myślach wszystkie sceny których mi brakowało i zmiany.... |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 07-07-2012, 13:09
|
|
|
Progeusz napisał/a: | wa-totem no baka | Progeusz, trzeba to brać w kontekście japońskich obyczajów biznesowych.
Najpierw kontrakt, potem oficjalne ogłoszenie zazwyczaj z otwarciem strony... kiedy projekt jest mniej-więcej pół roku od emisji. Potem data antenowa itd itd.
Styl odpowiedzi, i fakt że tak starannie podnosili wszystkie "przeciw" sugeruje, że zapewne jakieś rozmowy są w toku. A że może z nich nic nie wyjść, to wiadomo - w końcu sukces oznacza, że "dostawca" franczyzy też będzie chciał więcej.
No i do tego, twój cytat odnosi się do "oficjalnej" sesji Q&A na panelu, podczas gdy mniej oficjalne wypowiedzi w "budce" Fate/Zero były ponoć bardziej otwarte.
Progeusz napisał/a: | No ale HF pewnie dostaniemy za jakieś 2-3 lata... | Tu masz rację - tyle samo upłynęło od pierwszych plotek, że Ufotable "robi coś dużego" w świecie Fate. Wtedy zresztą też spekulowano, że idzie o HF. Ciekawe zaś jest to, że wtedy było dość twarde dementi, i plotki ucichły aż do oficjalnego ogłoszenia o Fate/Zero... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 09-07-2012, 18:39
|
|
|
Type Moon Fest!
Pierwsza dziesiątka Type-Moonowego rankingu: http://www.crunchyroll.com/anime-news/2012/07/08/results-announced-for-type-moons-10th-anniversary-character-poll
Lolth, Fate zeżarło całe top10 facetów, i żeby było śmieszniej połowa przypadła Kotomine i Emiyom. XD
Poza tym doczekaliśmy się oficjalnego potwierdzenia *DUM DUM DUM* ojcostwa Caren.
Oprócz tego pokazano podobno PVkę do remaku Tsukihime, acz jeszcze nie wypłynęła ona w internecie. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 09-07-2012, 18:58
|
|
|
Że Shiki na drugim? Ciekawe. Za to miłą niespodzianką jest wysoka pozycja Ridera, który przegonił nawet Gila. No i Lancer, ale że ten z Fate/saty night zamiast tego z Fate/Zero... |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 09-07-2012, 19:11
|
|
|
Urawa napisał/a: | No i Lancer, ale że ten z Fate/saty night zamiast tego z Fate/Zero... |
A co w tym dziwnego? Lancer ze Stay Night jest bardziej. Diarmuid pozostaje jednak potwornie pasywny w porównaniu. I nie ma nawet połowy tego badassowato-morderczego uroku. |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
|
Wysłany: 09-07-2012, 20:07
|
|
|
Urawa napisał/a: | No i Lancer, ale że ten z Fate/saty night zamiast tego z Fate/Zero... |
Co w tym dziwnego? Lancer z Fate/Stay Night jest postacią ciekawą, o silnym charakterze, interesującej osobowości i wyjątkowo "cool" zasadach.
Nawiasem mówiąc, chętnie zobaczyłbym jego spotkanie z Iskanderem, mają całkiem podobne charaktery.
Tren napisał/a: |
Lolth, Fate zeżarło całe top10 facetów, i żeby było śmieszniej połowa przypadła Kotomine i Emiyom. XD |
Nie, gdzie Shiki! :D |
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 09-07-2012, 20:31
|
|
|
Daerian napisał/a: |
Nie, gdzie Shiki! :D |
Jak się doczekamy anime Tsukihime, zrobi się popularny w rankingach! |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 09-07-2012, 21:25
|
|
|
Mój hipsterski duch został zaspokojony dwoma najbardziej irytującymi patafianami w pierwszej trójce panów. Mam widać talent do antypatii względem powszechnie wielbionych postaci.
Swoją drogą, dlaczego jest 11 pozycji damskich? Fanatyczny fan Illyasviel wśród lokalnej moderacji? Czy też czerwona Saber nie liczy się jako postać? |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 09-07-2012, 21:47
|
|
|
Podejrzewam, że była po prostu wyrównana ilość punktów, więc postanowili ją dodatkowo ogłosić. Pierwsza dziesiątka to to co ujawniono podczas Type-Moon Festu. Reszta rankingu ma zostać opublikowana w bliżej nieokreślonej przyszłości. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 10-07-2012, 00:38
|
|
|
Fate/Stay Night Realta Nua pojawi się na Vicie. Uh. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 10-07-2012, 10:07
|
|
|
Tren napisał/a: | Poza tym doczekaliśmy się oficjalnego potwierdzenia *DUM DUM DUM* ojcostwa Caren. | Link pls? |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|