RPG (nie myslic z cRPG) |
Wersja do druku |
Seshat
|
Wysłany: 02-06-2003, 21:00
|
|
|
Ha, będę żeński głosem w tej sprawie. Obecnie grywam w RPG (prawdziwe RPG a nie jakieś tam gierki komputerowe) niestety rzadko. Ale miałam do czynienia ze sporą częścią starych systemów - od pokręconego jak ruski rurociąg, polskiego systemu-liczenia- KC, przez warhamer'a, część systemów whitewolfa, kult (polecam!), po cyberpunk'a (który zresztą niespecjalnie przypadł mi do gustu). Nie wspominając już o różnych systemach autorskich....
RPG to jest coś... |
_________________ "It can't rain all the time..." |
|
|
|
|
Pico
|
Wysłany: 02-06-2003, 21:13
|
|
|
Ja też grywam w te "klocki" ale jeszcze nie rozróżniam RPG od cRPG coto właściwie jest to cRPG? |
_________________ Wiele osób myśli że jestem dziwny... mają racje... |
|
|
|
|
Gola_s
|
Wysłany: 03-06-2003, 12:39
|
|
|
No i powiedzcie mi jak go nie zabić???
Nie mam siły... składam podanie o rozstrzelanie, a jak nie to niech ka_tusia lub Boski mnie podniosą na duchu bo ja jush sie załamuje... |
_________________ milosc... tak a zalamanie jescze gorsze... juz 2 razy w ciagu roku... ale sie nie poddam i dalej przez zycie bede parl do przodu...
Zapraszam na: www.fantasy-center.prv.pl |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 03-06-2003, 14:57
|
|
|
Co to jest cRPG?
To proste: computer Role - Playing Games. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Seymour
|
Wysłany: 03-06-2003, 16:32
|
|
|
Role Play jest wtedy, gdy spotyka sie kilka osob i robia tzw sesje, gdzie wcielaja sie w inne postacie(wiem, ze beznadziejny opis, ale nic innego mi nie przyszlo do glowy). Taki jakby teatr - kazdy gracz odgrywa jak najlepiej swoja postac.
Natomiast CRPG to przerozne Fallouty, Baldursy lub Planescape'y. Wszystko co na kompa |
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 03-06-2003, 19:00
|
|
|
Nio to ja jako następny żeński głos:
Zew Cthulhu, Warhammer, ostatnio Neuroshima (świat mi się nie podoba, ale system - w sensie mechanika - genialny), Gasnące Słońca. Od czasu do czasu Dzikie Pola - ale rzadko. |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Seymour
|
Wysłany: 03-06-2003, 21:28
|
|
|
Irian_baratai --> Skoro Neuroshima dzieje sie w podobnych realiach co Fallout(postnuklearna przyszlosc) to MUSI byc dobrym systemem :) |
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 04-06-2003, 06:41
|
|
|
Ja nie umiałabym tam grać - taki pesymistyczny świat, że nic, tylko sobie żyły podciąć... Poza tym nie lubię Fallouta (i tu można mnie rozstrzelać ^_^). |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Gola_s
|
Wysłany: 04-06-2003, 13:44
|
|
|
Ja Cię rozstrzelam ze spinaczy i utopię w basenie z galaretką truskawkową :twisted:
A na poważnie to nie mam żalu i złości do Irian Baratai'a, mineło 5 tygodni zanim polubiłem Fallouta (najpierw 2 potem 1). A eraz to jeden z lepszych cRPG'ów w jakie grałem. |
_________________ milosc... tak a zalamanie jescze gorsze... juz 2 razy w ciagu roku... ale sie nie poddam i dalej przez zycie bede parl do przodu...
|
|
|
|
Seymour
|
Wysłany: 04-06-2003, 14:14
|
|
|
Irian_Baratai --> Ja na poczatku tak samo podchodzilem do tej gry. Najpierw w CDA dali F1 to wlaczylem, pogralem przez 5 min., wylaczylem mowiac:"Ale szit dali" i wyrzucilem gdzies w kat. Po dlugiej przerwie to samo pismo dalo druga czesc Fallouta no to sobie pomyslalem, ze zagram - niech strace. W sumie poczatek tez mnie za bardzo nie zachwycil, ale po dluzszym graniu gra tak mnie wciagnela, ze powiedzialem sobie, ze nie przejde 2-ki dopoki nie skoncze 1-ki. Swiat postnuklearny i questy tak mnie wciagnely, ze obie czesci ukonczylem juz z dwa razy. Niedlugo szykuje sie trzeci powrot na pustkowia :) |
|
|
|
|
Gola_s
|
Wysłany: 11-06-2003, 13:55
|
|
|
Kiedy Fallout3???
Ja Fallout 1 i 2 przeszedłem z 3-4 razy i planuje w wakacje przejść je jeszcze raz.
BTW: Pozdrawiam wszytstkich fanó cRPG i RPG i falloutomaniaków! |
|
|
|
|
Pico
|
Wysłany: 11-06-2003, 13:55
|
|
|
No tera wiem co to cRPG (ale dalej tego nie czisz :) dop.PDS) |
_________________ Wiele osób myśli że jestem dziwny... mają racje... |
|
|
|
|
Boski Miszcz
Dołączył: 21 Lut 2003 Skąd: Tam, gdzie Mazoku mówi dobranoc Status: offline
|
Wysłany: 11-06-2003, 18:41
|
|
|
Hmmm... ja gram w D&D 3 ED, ale mam samych przygłupów w drużynie^^. Grałem też w Warhammera i RPG i FB. Przyznam, że wolę ten drugi |
_________________ Ku chwale LON!
A la la la la LON, a la la la la LON LON li LON LON LON LOL, oo! |
|
|
|
|
Gola_s
|
Wysłany: 13-06-2003, 11:09
|
|
|
Na naszej stronie jestb obrazek dragon Slayera z tejże gry
Warhammer FB.
A ja chyba kupie sobie podręcznik do Neuroshimy :)
Boski => Jak przyjade to urządzimy sesje i podczepiesz mnie do drużyny OKI? |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 31-07-2003, 11:53
|
|
|
Ostatnio na forum nastapila spora rotacja kadr, wiec postanowilem wskrzesic ten temat.
Gwoli przypomnienia: BG, NWN, Falout i Diablo to cRPG. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
|