RPG (nie myslic z cRPG) |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 15-04-2003, 16:55 RPG (nie myslic z cRPG)
|
|
|
Ilu z was jest RPG -owcami?
Jakie sa wasze ulubione systemy?
Czy wiecie, ze jak w piszecie Baldur's Gate albo inna gre koputerowom to sie zdenerwuje?
1) Legenda 5 Kregow
2) D&D
3) SAM (System Autorski Muchy - czyli moj, zwany tez Genialnym Dzieckiem Zega. Na razie wersja oficjalna jest niestety tylko wczesna alfom, ale w. zeszytowa przestala miescic sie w szufladzie)
4) Slayers Play By Chat (zwany tez lekko uposledzonym dzieckiem Zega)
5) Ostatnio Dabi pozyczyl mi Shadowrun. Jeszcze nie gralem, ale zapowiada sie obiecujaco. |
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 15-04-2003, 17:09
|
|
|
1) AD&D - druga edycja
2) D20 (a.k.a. D&D trzecia edycja)
3) Anime - PBCH RP system (system autorski, w 90% robiony przeze mnie)
4) G.U.R.P.S.
5) cała reszta... |
|
|
|
|
|
Dąbi
|
Wysłany: 15-04-2003, 18:24
|
|
|
No ja to oczywiście że player and master rpgowy od dawien dawna.
A ulubione... to będzie ( nie uwzględniam autorskich)
1) Warhammer --> po zmianach i przy odpowiednim prowadzeniu jest naprawde super
2 ) Shadowrun -> niedoceniana i bardzo mało znana gra ktora daje naprawdę ogromne możliwości
3) Gasnące słońca --> ogromny swiat , świetny klimat , gierka miodna
4) Wampir : Maskarada --> klimacik
5) Earthdawn --> dużo fajnych pomysłów i świerze spojrzenie na heroic fantasy
A grałem jeszcze w parę ... ( Mechawojownik, Cyberpunk 2020 , Zew Cthulhu ... ) |
_________________ Ludzie i narody będą działać racjonalnie, kiedy wyczerpią wszystkie inne możliwości. ^^ |
|
|
|
|
Boski Miszcz
Dołączył: 21 Lut 2003 Skąd: Tam, gdzie Mazoku mówi dobranoc Status: offline
|
Wysłany: 15-04-2003, 18:55
|
|
|
Ja grałem jedynie w D&D 3 ed. i itak jestem tylko MG 8) .
Xen---> podaj no adres swojej strony bo zapomniałem :? |
_________________ Ku chwale LON!
A la la la la LON, a la la la la LON LON li LON LON LON LOL, oo! |
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
|
Wysłany: 15-04-2003, 19:41
|
|
|
Boski Miszcz napisał/a: | Ja grałem jedynie w D&D 3 ed. i itak jestem tylko MG 8) .
Xen---> podaj no adres swojej strony bo zapomniałem :? |
www.anime-pbch.prv.pl zresztą wystarczyło spojrzeć na dół posta. (Z tym że wiele się teraz na stronce nie dzieje bo jest przygotowywana nowa edycja zasad i strona uległa częściowemu zawieszeniu) |
|
|
|
|
|
Dawar -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-04-2003, 22:08
|
|
|
a jak wpisze FALLOUT'a 1/2/Tactics to też się zdenerwujesz ??? no może bez tego Tactics ^_^ |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 16-04-2003, 06:53
|
|
|
Tak tez sie zdenerwuje, bo to cRPG (choc wyszla papierowa wersja).
Gry RPG (fabularne), do ktorych prawem pierwszenstwa nalezy sie ta nazwa nie sa grami komputerowymi. Mimo, ze wielu graczy komputerowych nazywa tak programy w rodzaju Baldur's Gate, Fallout, Morowind i innych.
Nie chce mi sie tlumaczyc na czym polega roznica (wytlumaczenie co to takiego jest RPG to jedna z najtrudniejszych zeczy).
Nie mniej wystarczy ze powiem, ze porownywac RPG i cRPG to tak jakby porownywac piwo alkocholwe i bezalkocholowe. |
|
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 16-04-2003, 13:33
|
|
|
właśnie papierowy fallout gdzies powienien lezec zakurzony na półce.... a mapka na korytarzu sesesees.... pamietam ile było roboty ze splejaniem... jakieś ghul z gunem... munant z czymś tam... dawno w to nie grałam... nie denerwuj sie o te cRPG dopiero teraz zajarzyłam o co dokładnie chodzi... |
|
|
|
|
|
Dawar -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-04-2003, 13:38
|
|
|
jak zwylke zapomniałam sie zalogować seeseses... ale nie bede juz mylić cRPG z RPG ^_^ |
|
|
|
|
|
Gola_s
|
Wysłany: 26-04-2003, 12:51
|
|
|
RPG to obok RTS (są na równi :D ) najfahniejsza działka gracza!
Baldurs gate, fallout(wiem wiem posnuclerar RPG), Newerwinter Nights (thx to Boski miszcz).
A grałem raz z Boskim Miszczem w D&D 3 ed. u niego na wakacjach. FAJOWIUŚKIE. A warhammera ktoś pamięta?? twsh był fajny.
Wszyscy fani RPG hip hip HURRA!!!! |
_________________ milosc... tak a zalamanie jescze gorsze... juz 2 razy w ciagu roku... ale sie nie poddam i dalej przez zycie bede parl do przodu...
Zapraszam na: www.fantasy-center.prv.pl |
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
|
Wysłany: 26-04-2003, 12:56
|
|
|
Gola_s napisał/a: | Baldurs gate, fallout(wiem wiem posnuclerar RPG), Newerwinter Nights |
Ucieeekaj! Szyko uciekaj zanim zeg to przeczyta! |
|
|
|
|
|
Dawar -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-04-2003, 17:41
|
|
|
a mi i Nenar dzisiaj dali do raciczek WARHAMERA (nie wiemczy to sie tak pisze) i normalnie tak nam się spodobało że... robimy sobie własnego RPG bedzie fajowy ^^ a i krasnoludy są the best ^^ <nieprawda elfy są the best---> Boo) idź sie utop Boo !!! |
|
|
|
|
|
Deskath
|
Wysłany: 27-04-2003, 11:26
|
|
|
Nie jestem zbyt doświadczonym graczem(grałem tylko w trzech systemach, i wszystkie mi się spodobały) D&D- trzecia edycja, Wiedźmin: Gra Wyobraźni i Warhammer |
_________________ Wielu spo¶ród żyj±cych zasługuje na ¶mierć. A niejeden z tych, którzy umieraj±, zasługuje na życie. Czy możesz ich nim obdarzyć? Nie b±dĽ więc tak pochopny w ferowaniu wyroków ¶mierci. Nawet bowiem najm±drzejszy z Medrców nie wszystko wie.
J.R.R. Tolkien |
|
|
|
|
Dąbi
|
Wysłany: 27-04-2003, 12:35
|
|
|
Cytat: | A warhammera ktoś pamięta?? twsh był fajny |
Hehehehe Warhammer to w tym kraju legenda i najpopularniejszy system. No i powiem że zasłużenie króluje :twisted: |
_________________ Ludzie i narody będą działać racjonalnie, kiedy wyczerpią wszystkie inne możliwości. ^^ |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 01-05-2003, 07:05
|
|
|
Tak, warhamer rzeczywiscie jest fajny.