Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Z jaką klasą postaci mógłbyś się utożsamić |
Jaką rolę w drużynie chciałbyś pełnić? |
Wojownik |
|
13% |
[ 11 ] |
Paladyn |
|
7% |
[ 6 ] |
Czarodziej |
|
30% |
[ 26 ] |
Uzdrowiciel |
|
4% |
[ 4 ] |
Złodziej |
|
13% |
[ 11 ] |
Bard |
|
9% |
[ 8 ] |
Strzelec |
|
8% |
[ 7 ] |
Maskotka/element komediowy |
|
13% |
[ 11 ] |
|
Głosowań: 84 |
Wszystkich Głosów: 84 |
|
|
|
Wersja do druku |
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 18-09-2008, 08:25
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Totem napisał/a: | Mojej postaci, CZARNEGO CHAREKTERU, tradycyjnie brak? |
W drużynie?! | Teoretycznie mógłby to być Czarny Charakter dla tych innych drużyn, nie dla swojej :) Np. dla (jak o było? aha) zgrai wiernych orków mógłby być całkiem miły... to źle brzmi... ekhem, wyrozumiały? ;) |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
de99ial
Big Bad Wolf
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 18-09-2008, 13:05
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Totem napisał/a: | Mojej postaci, CZARNEGO CHAREKTERU, tradycyjnie brak? |
W drużynie?! | Przepraszam bardzo, ale wyliczyłeś głównie członków często spotykanych po "jasnej" stronie przygody.
Wiesz jaki to wysiłek zebrać grupę rębajłów, orków, trolli, demoniszcz, nekromantów i magów mrocznej strony i chaosu by ochronić nawet najmniejszy loszek przed nieustannymi pielgrzymkami tej jasnej szarańczy?
Najmniejsza ruina, i z każdego kąta wystawia nos jakiś nadęty paladyn - samozwańczy dobrodziej świata, co drzewko chcę ściąć na opał to pod nim jakiś elf siedzi, co wieża to nie ma dnia by jakiś wędrowny obszarpaniec z kosturem/różdżką nie próbował jej zająć. A spróbuj takiemu powiedzieć, że to nie JEGO wieża, że to miejsce jest już nawiedzone i że ma się wynosić!
Ech...
O próbie aprowizowania większej organizacji normalną, dziejowo sprawiedliwą, kapitalistyczną, prawnie legitymizowaną przywilejem silniejszego wyprawą łupieżczą nawet nie wspomnę. Wiesz co ten elfio-ludzki pi-ar zrobił z władcą Angmaru? Normalnie draństwo... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Azag
Shade Reaver
|
Wysłany: 18-09-2008, 14:20
|
|
|
Wybrałem Złodzieja - ale tylko z braku Łowcy-Tropiciela - brakuje mi go, czemu go nie ma??
W świecie fantasy zapewne wybrał bym właśnie taką rolę - być jak najdalej od miasta, jego knowań, brudu i hałasu. Jak jednak znam siebie skończyłbym prawdopodobnie jako dowódzca zwiadowców, dzięki kapitalnej, (nie chwaląc się) sprawdzonej w realu, orientacji w terenie - w nocy i w dzień - bez różnicy, a dlaczego dowódzca to trzeba zapytać się tych co w różnych sytuacjach słuchają moich poleceń :)... Gdybym musiał walczyć prawdopodobnie szybko bym zginął - zważywszy, że podczas bitwy byłbym w "pierwszym szeregu" (przeżywalność 5%). |
_________________ "Doprawdy, najpewniejszą drogą do piekła jest droga stopniowa - łagodna, miękko usłana, bez nagłych zakrętów, bez kamieni milowych, bez drogowskazów" |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 18-09-2008, 14:26
|
|
|
Cytat: | Heh... A dlaczego nie ma archetypicznych typów tylko same profesje, do tego z D&D? |
Mówiąc brutalnie szczerze - bo tak. Jeśli chcesz możesz założyć osobny temat o archetypach - nie zapomnij wtedy dodać "Głównego Złego", bo ta ankieta wyraźnie ogranicza Totema... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
de99ial
Big Bad Wolf
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 18-09-2008, 16:01
|
|
|
Azag napisał/a: | Wybrałem Złodzieja - ale tylko z braku Łowcy-Tropiciela - brakuje mi go, czemu go nie ma?? |
Bo "ranger" nie ma polskiego odpowiednika, strzelec jest najbardziej bliskoznaczny, a ankieta może mieć maksimum osiem pozycji. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Rhey
|
Wysłany: 18-09-2008, 17:37
|
|
|
Oczywiście czarodziej - wtedy nikogo nie zdziwiłby mój aspołeczny charakter a w razie czego mógłbym wszystko w promieniu 100m zmienić w zgliszcza. :D |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 18-09-2008, 17:48
|
|
|
Wybrałam Paladyna. Nie wiem czemu, ostatnio naszła mnie ochota na pomaganie ludziom - Paladyn jak najbardziej się do tego nadaje. (nie, nie idę na medycynę...)
Nie mówimy tu o zaszufladkowanym paladynie z wielką tarczą, który zawsze mądrze mówi i wspiera wszystkich dobra radą.
Moja postać pewnie była by swego rodzaju samotnikiem, schowanym w sobie. Po co ludzie muszą wiedzieć czemu chcesz walczyć? Każdy ma jakieś powody, nie każdy chce się nimi dzielić.
Pewnie kopała bym *tyłki* i zaganiała wszystkich do walki. |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Irin
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 18-09-2008, 19:22
|
|
|
Czarodziejką, wiedźmą, zjawą, czymkolwiek, co dysponuje sporą magią. Nawet nie sporą. Dużą. Bardzo dużą. Z tej prostej przyczyny, że magia od zawsze mnie pociągała. Tylko zamiast alienować się w samotnej twierdzy, alienowałabym się podróżując. |
|
|
|
|
|
Amnezjusz
Pan Patafian
|
Wysłany: 18-09-2008, 20:03
|
|
|
Bard, bo jest majstrem od wszystkiego ale w niczym nie jest mistrzem... Bo siedzi sobie taki w knajpie pyka na lutni, sączy winko... W walce to zapewne latałbym naokoło z jakims instrumentem/przedmiotem magicznym i próbował pomóc kompanom plumkając jakieś ożywcze melodie ;) No i moja ulubiona postać sesyjna, Ezjusz z Amnu, była bardem. bardem który pracował nad wzmocnieniem i spotężnieniem dźwięku swej lutni ;P |
_________________ Moim zdaniem... cement jest o wiele... bardziej interesujący... niż to się ludziom wydaje. - RJ Patafian. |
|
|
|
|
Azag
Shade Reaver
|
Wysłany: 19-09-2008, 00:41
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Bo "ranger" nie ma polskiego odpowiednika, strzelec jest najbardziej bliskoznaczny, a ankieta może mieć maksimum osiem pozycji. |
Nie moglbym bym strzelcem :) - z prostego powodu nie potrafie celnie strzelac - trzesie mi sie reka jak strzelam - przynajmniej przy strzelaniu z wiatrowki :) Wydaje mi sie wiec ze z lukiem, kusza, dmuchawka tez mial bym problem :) Lepiej chyba szlo by mi strzelanie z procy.
Zauwazam natomiast ze w ankiecie wygrywa czarodziej - bardzo duzo czarodziejow - no ale ankieta zadaje pytanie "Kim chcialbys byc" a nie "Kim bys byl" wiec w sumie na zyczeniach i marzeniach mozemy pozostac :)
Acha - sory za brak polskich znakow w tym poscie |
_________________ "Doprawdy, najpewniejszą drogą do piekła jest droga stopniowa - łagodna, miękko usłana, bez nagłych zakrętów, bez kamieni milowych, bez drogowskazów" |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 19-09-2008, 08:39
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: |
Bo "ranger" nie ma polskiego odpowiednika, strzelec jest najbardziej bliskoznaczny, a ankieta może mieć maksimum osiem pozycji. |
Najbliższą pod względem funkcjonalnym do Rangera postacią nie jest strzelec (kto gra w DeDeki ten wie, że ten "Strzelec" mało strzela) tylko Łowca albo Tropiciel. Prawdziwy, DeDekowy Ranger oparty jest na postaciach Rangers of the North. Wiadomo, jacy z nich byli strzelcy. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Lokstar
Wiejski Głupek
|
Wysłany: 06-01-2009, 19:00
|
|
|
Hmm jako zdeklarowany antyfan dedekowskiej mechaniki, i częściowo świata, z niechęcią wybrałem "wojownika". Zaś opisując postać bardziej, myślę że genialnie czułbym się jako : krasiek , Zabójca Trolli, z oburęcznym runicznym toporem. :P Czytać : postać na 2-3 sesje.
Taki mały offtop, chyba nikt sie nie obrazi, widzę że jeśli chodzi o RPG to będę miał tutaj ciężkie życie :P, gdyż uważam za oczywistą wyższość Warhammera nad Dedekiem :P |
_________________ And you will know, My name is The Lord , when i lay my vengance upon them! |
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 06-01-2009, 20:14
|
|
|
Wojownik, a raczej wojowniczka co by mogla mieczem wojowac
i podporzadkowac sobie niewierny lud i wszystkich facetow xP |
Ostatnio zmieniony przez Issina dnia 06-01-2009, 20:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|