Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bohomazy Cromella |
Wersja do druku |
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 02-04-2010, 20:23
|
|
|
Spróbuj robić im jakieś wyraźniejsze zdjęcia, bo na tym niewiele tak naprawdę widać. Wydaje mi się, że rysunek nie jest zbyt czysty - nie jestem na 100% pewien czy to nie są cienie, ale jeżeli nie, to musisz nad tym popracować. Podkładaj sobie kartkę pod dłoń, na koniec wytrzyj tło gumką. Poza tym nos jest dziwny. Oczy faktycznie trochę skopałeś. Dobrze, że próbujesz nadać włosom połysk i że w przedziałku są ciemne, natomiast samo wykonanie trudno ocenić, bo jest w kij niewyraźny skan/zdjęcie. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
pannacotta
holy cow bow wow wow~!
|
Wysłany: 03-04-2010, 10:09
|
|
|
Hmm, mam wrażenie, że oczy są trochę za blisko siebie, ale oprócz tego praca jest całkiem ciekawa. Podoba mi się ten wyraz twarzy, fryzura też jest bardzo fajna...^^ |
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-04-2010, 10:22
|
|
|
Cromell, czy ty czasem w swoim rysunku nie ucharakteryzowałeś faceta na kobietę? |
|
|
|
|
|
Cromell
sekai no ichiban spammer
|
Wysłany: 03-04-2010, 11:26
|
|
|
Altruista napisał/a: | Cromell, czy ty czasem w swoim rysunku nie ucharakteryzowałeś faceta na kobietę? |
Pytaj się mnie, a ja ciebie. Ale raczej nie facet.
Dziękuję za wszystkie opinie. :) Ćwiczę intensywnie rysowanie oczu bo jak widać mi jeszcze nie wychodzą, a przydaloby się nie tylko żeby rozstaw był odpowiedni, ale też oba były takie same... co niekoniecznie zawsze mi się udaje. |
_________________ Si Deus pro nobis, quis contra nos?
http://l-factor-reborn.forumotion.net/ - Let's get it rollin'! |
|
|
|
|
Galnea
Wierna Imperialistka
|
Wysłany: 03-04-2010, 11:38
|
|
|
Rozstaw oczu można bardzo łatwo ustalić - odległość między nimi jest po prostu równa szerokości każdego z nich. Tworząc portret zacznij od narysowania krzyża, a potem na poziomym ramieniu odłóż trzy odcinki o równej długości - jeśli jesteś dokładny to cyrklem, jeśli nie to palcami.
W ogóle to radziłabym zacząć od rysowania postaci en face, bo jest to stosunkowo proste i łatwiej da się wyliczyć proporcje. Na 3/4 czas przyjdzie, kiedy nabierzesz biegłości. |
|
|
|
|
|
Cromell
sekai no ichiban spammer
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 05-04-2010, 17:46
|
|
|
To może od góry:
- głowa nieco za mała w stosunku do korpusu
- górna część korpusu - klatka piersiowa i ręce - wyszły ci naprawdę nieźle
- za to niestety od pasa w dół jest tragicznie - postać nie ma w ogóle tyłka, a pokaźny biust sugeruje, że nie powinna być w tych okolicach płaska jak decha :) Nogi są nieco przykrótkie oraz, przede wszystkim, cienkie jak patyczki i strasznie krzywe.
Główny problem polega na tym, że górne okolice sugerują dobrze zbudowaną kobietę, a dół wyraźnie przeszczepiono jej od niedojadającego chucherka. Przyjrzyj się zdjęciom stojących kobiet i przerysuj nogi, a powstanie solidna praca.
Jakbyś jeszcze do tego robił zdjęcia mniej rozmazane... |
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 05-04-2010, 17:59
|
|
|
Właściwie mogę się podpisać pod postem Gonik, przy czym dla mnie od pasa w dół pani wygląda jakby miała złamany kręgosłup. Mam wrażenie, że nogi są po prostu narysowane pod niewłaściwym kątem. |
|
|
Cromell
sekai no ichiban spammer
|
Wysłany: 05-04-2010, 18:08
|
|
|
http://img401.imageshack.us/img401/7035/zdjcie0037s.jpg
Poprawka tyłka ;P
Nie przesadzacie trochę? Bo pomyślę, że narysowałem mutanta z Czarnobyla.
Ta "krzywość" nóg to tak zwane kolano. I chciałem żeby nogi były odrobinę zbyt szczupłe... możliwe że trochę za bardzo :P. Wiem że kąty nie są idealne, ale od razu "złamany kręgosłup"? |
_________________ Si Deus pro nobis, quis contra nos?
http://l-factor-reborn.forumotion.net/ - Let's get it rollin'! |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 05-04-2010, 18:19
|
|
|
Okej, jak narysowałeś pupę, jest lepiej. I już wiem, co mi nie grało: po prostu odległość od talii do końca pupy jest zbyt duża, w sensie, ten odcinek ciała jest za długi. Poza tym, wiesz, szczupłe nogi swoją drogą, ale pani nie ma łydek... I ta krzywizna, o której pisała Gonik, niestety nie ma nic wspólnego z kolanami :P |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|