Bohomazy Cromella |
Wersja do druku |
Cromell
sekai no ichiban spammer
|
Wysłany: 29-03-2010, 15:56 Bohomazy Cromella
|
|
|
Niezmiernie cierpię z braku skanera, a foto jakie jest, każdy widzi.
Postać: Seras Victoria, inspiracja: Hellsing tom II
Rysowane niezawodnym ołówkiem z Ikei, czas pracy w przybliżeniu: 30 min.
http://img11.imageshack.us/img11/6659/zdjcie0017b.jpg
Jak dorwę skaner to zastąpię to foto skanem lepszej jakości... mile widziane oceny i konstruktywna krytyka. ^^
Z czasem postaram się też wrzucać więcej rysunków...
EDIT na życzenie Życzliwego Użytkownika :) |
_________________ Si Deus pro nobis, quis contra nos?
http://l-factor-reborn.forumotion.net/ - Let's get it rollin'!
Ostatnio zmieniony przez Cromell dnia 29-03-2010, 23:06, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 29-03-2010, 16:22
|
|
|
Sam w rysowaniu jestem noga, więc nie rysuję (a przynajmniej nikomu nie pokazuję moich bazgrołów) i w związku z tym dobrych rad nie dam, natomiast mogę stwierdzić jedno: biedna Anatomia-chan najwyraźniej uciekła stąd ze wstydu. Popracuj nad tym bo jak na razie to niestety ta postać człowieka nie przypomina. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Alex Ashtray.
*Androgyne Emo*
|
Wysłany: 29-03-2010, 18:52
|
|
|
Hm.. nie jest źle...tylko łepek za mały w stosunku do tułowia, grubość rąk też troche mi nie gra :) |
|
|
Meloprof
Początkujący Rysownik
|
Wysłany: 29-03-2010, 20:33
|
|
|
Morg, przesadziłeś zdecydowanie z tą anatomią.. Jeśli jesteś noga w rysowaniu i się nie znasz zbytnio, to może nie krytykuj niepewnie aż tak :P
Prawda, grubość rąk troche nie gra, ale do reszty zastrzeżeń nie mam. |
|
|
Morg
|
Wysłany: 29-03-2010, 20:53
|
|
|
Meloprof napisał/a: | Jeśli jesteś noga w rysowaniu i się nie znasz zbytnio, to może nie krytykuj niepewnie aż tak :P |
Nie muszę znać się na rysowaniu, żeby krytykować rysunki. Czy jak idziesz do kina, to potem nie komentujesz filmu, bo sam nie umiesz filmów kręcić? Idąc tym tropem - recenzje filmów powinni pisać tylko reżyserzy. No właśnie - absurd, nieprawdaż?
Co do anatomii, skoro jestem wywoływany do tablicy, to moje spostrzeżenia:
- Prawa ręka jest zbyt chuda i w dodatku przyczepiona do reszty ciała pod cokolwiek dziwnym kątem;
- Lewa ręka - patrzę na zgięcie w łokciu i nieustannie zastanawiam się w ilu miejscach jest złamana... poza tym też ma coś nie tak z grubością i przytwierdzeniem do reszty ciała;
- Szyja jest jak na moje oko chyba nieco zbyt krótka, głowa też ma trochę dziwny kształt;
- Piersi tak nie działają;
- Pani na rysunku chyba zgubiła gdzieś biodra.
|
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 29-03-2010, 21:17
|
|
|
Morg napisał/a: | Pani na rysunku chyba zgubiła gdzieś biodra. |
Niestety z tego powodu i ze względu na twarz wygląda jak facet z piersiami... Jestem okrutna wiem. Morg ma rację popracuj nad anatomią. Poprzyglądaj się jak wyglądają ruchy tego typu u prawdziwego człowieka.
Podoba mi się za to jak rysujesz ubrania. Dobrze wychodzą, wyglądają naturalnie moim zdaniem. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 29-03-2010, 22:47
|
|
|
....Nie wiem w ogóle o co cała dyskusja, skoro autor tematu nie raczył nawet tego zdjęcia OBRÓCIĆ, żeby ewentualni widzowie nie musieli sprawdzać, czy im błędnik nie wariuje przy przechylaniu głowy o 90 stopni.
Pomijam łaskawie wielkość obrazka, tę da się wyskalować nawet w przeglądarce.
W kwestii samej pracy, zanim i jeśli cokolwiek skomentuję, mam jedno pytanie: 'inspirowana drugim tomem', czy przerysowana z kadru? |
|
|
Cromell
sekai no ichiban spammer
|
Wysłany: 29-03-2010, 23:13
|
|
|
GoNik, zdjecie przeskalowane, obrócone... Zainspirowane kadrem, który mi się spodobał i spróbowałem narysować postać z niego samodzielnie... czyli hmm na dobrą sprawę tak, przerysowane. Czy dyskwalifikuje mnie to?
Sasayaki, Morg, owszem, anatomia wciąż mi nie wychodzi. Ale staram się to zmienić; czy mi się uda to już inna sprawa. :) |
http://l-factor-reborn.forumotion.net/ - Let's get it rollin'! |
|
|
|
|
Meloprof
Początkujący Rysownik
|
Wysłany: 30-03-2010, 13:52
|
|
|
No dobra, gdy patrzę na obrazek bez przechylania głowy, to zauważam więcej błędów przyznaję :P
A ty panie Morg nie porównuj rysowania do filmów, bo to inna bajka moim zdaniem.
@Crommel zdecydowanie Cię nie dyskwalifikuje to, że przerysowałeś ten rysunek, ale nie ukrywam, że dobrze gdybyś pokazał w 100% własną twórczość. :P |
|
|
Cromell
sekai no ichiban spammer
|
|
|
|
|
Meloprof
Początkujący Rysownik
|
Wysłany: 30-03-2010, 14:25
|
|
|
Nie wiem jak inni, ale mi się to bardzo podoba. |
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 30-03-2010, 15:11
|
|
|
Cromell napisał/a: | czyli hmm na dobrą sprawę tak, przerysowane. Czy dyskwalifikuje mnie to? |
No wiesz, ja się zawiodłam... osobiście uważam że przerysowanie to jeszcze nie sztuka.
I, o proszę! Piękny statek- to jest coś! Według mnie bardzo dobry rysunek. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Cromell
sekai no ichiban spammer
|
Wysłany: 30-03-2010, 15:31
|
|
|
Dziękuję. :)
Co do pierwszego rysunku: w stylu mangowym można powiedzieć że stawiam dopiero pierwsze kroki, wciąż nawet nie jestem pewny czy jest to styl dla mnie odpowiedni; z tego względu wciąż próbuję swoich sił wzorując się na czymś już istniejącym... Efekty jak się okazuje nie olśniewają, niemniej nie chcę tak od razu poddawać się w swych wysiłkach ku opanowaniu tego stylu. Zwłaszcza że nie planuję "żyć z rysowania" i robię to głównie dla przyjemności. Publikując tu swoje rysunki chciałbym tylko w odrobinę bardziej obiektywny sposób ocenić swoje postępy - ja na przykład jestem zadowolony z tego rysunku mimo pełnej świadomości o jego wadach i niedoróbkach, co nie przeszkadza mi w jednoczesnym dążeniu do poprawienia swoich umiejętności, jakie by one mizerne nie były na chwilę obecną. |
http://l-factor-reborn.forumotion.net/ - Let's get it rollin'! |
|
|
|
|
Alex Ashtray.
*Androgyne Emo*
|
Wysłany: 30-03-2010, 18:12
|
|
|
Hej, przerysowanie to nuda i się nie liczy moim zdaniem jako rzecz do pokazania. Do przećwiczenia samemu- tak.
Statek jest świetny!! Naprawdę mi się podoba :) I ten wiatr, i woda... cudo! |
|
|
Cromell
sekai no ichiban spammer
|
|
|
|
|
|