Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
Ash DeLuxe
tereferekuku
|
Wysłany: 14-07-2005, 21:47
|
|
|
Heh...
ale waszą stroną zainteresowałem się bo było na niej duużo recenzji (choć z kilkoma się nie zgadzam!) ;D |
_________________ Jeśli potrafisz zachować spokój, gdy wszyscy szaleją, to znaczy że nie rozumiesz problemu. |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 14-07-2005, 21:52
|
|
|
Jeszcze tak nie było, żeby na jakiś temat wszyscy mieli takie samo zdanie - zresztą swiat byłby diabelnie nudny... A jeśli się nie zgadzasz, zawsze możesz podyskutować ;) |
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 14-07-2005, 21:53
|
|
|
Ok :) Ale widać, że skojarzenia z hentajami miałam identyczne, kiedy usłyszałam o Rozen Maiden...
A ja mam chyba niestety na rozkładzie Samurai Deeper Kyo (wietrzę kolejną chałę), a potem nie wiem, co... Zaczęłam Honey & Clover, obyczajówka jak obyczajówka, ale opening ma powalający. No i niedługo powinien się zacząć drugi sezon Rozen Maiden właśnie.
Wa-totem, a kiedy zobaczę recenzję OMG TV? |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Ash DeLuxe
tereferekuku
|
Wysłany: 14-07-2005, 22:04
|
|
|
Samuraj... kumpel podrzucił mi 3 odcinki;
zaczynał się jak Inuyasha, ale pod koniec czwartego poważnie się zastanawiałem, czy będę kontynuował swą z nim przygodę.
Ale to moje zdanie.
;) |
_________________ Jeśli potrafisz zachować spokój, gdy wszyscy szaleją, to znaczy że nie rozumiesz problemu. |
|
|
|
|
Rukia
słodka i wredna xD
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 15-07-2005, 06:06
|
|
|
Avellana, Dlaczego wredna?Serika nie była wredna,ona mi oświeciła umysł....bo ja jestem taka zapominalska że zapomniałam że to strona z recenzjami anime XD |
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 15-07-2005, 09:07
|
|
|
*tyrpa delikatnie kijkiem*
trzeba wrócic w końcu do tego ahcydzieła sztuki animacyjnej z głebokim przesłaniem... w przeciwnym wypadku nie będe mogła sie z czystym sumieniem wykłucać "Dlaczego NIE uważam NGE za cud świata i nie padam przed nim na kolana i nie wystawiam kapliczki"
***EVIL GRIN***
<zapuszcza 11 odcinek NGE> |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 15-07-2005, 12:12
|
|
|
Avellana napisał/a: | Wa-totem, a kiedy zobaczę recenzję OMG TV? | No... mam zgryz... bo głupio mi zrąbać anime którego edytorem byłem, w dodatku to ekranizacja mangi która jakieś 3 lata temu przywróciła mnie światu m&a... skutecznie, jak widać ^_^; Na razie chodzą gadki o 2 odcinkach ekstra na DVD... Będzie trzeba jednak napisać ^^ |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 18-07-2005, 23:45
|
|
|
melduję, że skończyłam NGE i został mi jeszcze End ...
*odpływa w otchłań niebytu*
Powiem jedno... 2 ostatnie odcinki - koszmar!!! Absolutny i totalny - można padaczki dostać od nadmiaru psychodeli...
*idzie spać, oby bez koszmarów* ==' |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 19-07-2005, 07:31
|
|
|
IKa - może się jeszcze poskarżysz, że woda jest bezalkoholowa;>? Kto to widział oglądać takie rzeczy o tej porze? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 19-07-2005, 08:16
|
|
|
IKa - ja miałem gorzej. Ostatni odcinek miałem z angielskim dubbingiem... |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Ash DeLuxe
tereferekuku
|
Wysłany: 19-07-2005, 16:38
|
|
|
Hej!
Tylko nie zdradzajcie zakończenia! (jestem na 5 odc. znaczy zgrywam :/)
A btw, co było pierwsze, anime czy manga? |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-07-2005, 16:46
|
|
|
Obejrzałaś...no no, gratuluję cierpliwości, jak tam się Kawior podobał ??
Co by nie mówić, End bije cała serię tv na łopatki, to właściwie zupełnie inna bajka.
Anime było pierwsze...
A ja lecę trzy serie razem...
Kannazuki no Micho - skrzyżowanie Uteny, Mechów i sailorek, podane w bardzo przyjemnym sosie, nic skomplikowanego,ale ogląda się miło.
Brother, dear Brother - cóż, manga miadży, wygląda na to, że anime wcale nie jest gorsze. I nie śmiać się tam, że orki oglądają babskie anime...
Final Fantasy: Legend of the Crystals - dla maniaków i dla tych, którzy grali w FF V, bo to anime to prequel do tego tytułu. Raczej niewiele więcej dobrego mogę o nim powiedzieć. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 19-07-2005, 18:19
|
|
|
Xeniph napisał/a: | IKa - ja miałem gorzej. Ostatni odcinek miałem z angielskim dubbingiem... |
Nawet nie chcę sobie wyobrażać... jeszcze miałbym potem koszmary po nocach albo co.
Obecnie na rozkładówce Tsubasa Chronicles. Jeszcze jedno Puuu!!! i chyba uduszę pewnego denerwującego pokemona (przepraszam, Mokonę). Poza tym seria na razie ok. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 19-07-2005, 18:45
|
|
|
A ja w tej chwili męczę (niestety, to najlepsze określenie) trzy serie:
- Samurai Deeper Kyo - na szybko, po kilka odcinków, przygotowuję się do recenzowania. Faktycznie chała zdobna, na animacji oszczędzają, fabuła składa się z kolejnych walk, bohaterowie wprawdzie dobrze wyglądają, ale przydałaby się im jakaś osobowość... W sumie chyba rzecz ma szanse się podobać 13-14-latkom, tak mi się widzi, że to był target.
- Bleach - w miarę wychodzenia. Przeciągające się walki zaczynają mnie irytować, ale w sumie w małych dawkach strawne.
- Honey & Clover - w miarę wychodzenia. Pewnie kiedyś zrecenzuję. Obyczajówka, z takich, gdzie niewiele się dzieje, a bohaterowie są dość normalni i z normalnymi problemami. Niestety, nudnawe, jakaś fabuła jednak dobrze by zrobiła. Poważne wady: o ile faceci są w porządku (jeśli chodzi o wygląd i charakter), to dziewczyny okropne. Jedna koszmarnie sztampowa (przebojowa, prędka do rekoczynów i nie umiejąca wyznać swoich uczuć temu jedynemu), a druga (z założenia chyba miała być ślicznym dziewczątkiem) jest tak koszmarnie narysowana, że przykro na nią patrzeć. Do tego bohaterowie cierpią na słowotok wewnętrzny i niestety słyszymy ich komentarze do każdej refleksyjnej sceny, którą można by inteligentnemu widzowi zostawić do przemyślenia. A, ale opening... To trzeba zobaczyć. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 19-07-2005, 19:10
|
|
|
Kaworu? milusi ... i bezpośredni XDDDD
*irytacja mode on*
okazało się, iż Enda mam pierwsze 45 minut =='' wersja podzielona na dwie częsci ...(zabija osobe, która podzieliła w tak idiotyczny sposób) |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|