Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 10-05-2005, 20:42
|
|
|
Powtarzają... Tylko trzeba wynukać godzinę prawidłowo. Daimos leciał całkiem niedawno, teraz chyba Bia leci. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 10-05-2005, 21:36
|
|
|
godzina 6.40 rano -> 2 seriale. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 11-05-2005, 09:10
|
|
|
GiTS się skończył... Właśnie przed chwilą Ave dostała reckę. Teraz Kurogane. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Totalizator
I Think I Can
|
Wysłany: 11-05-2005, 15:38
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Jednak nie Kurogane a GiTS II oglądam. Warto obejrzeć... Animakcja i muzyka świetna... Gdyby tylko tak nie rozmawiali o niczym... GiTS ma opinię filozoficznego. Cóż, jeśli filozofia polega na tym, że trzy postacie przez 15 minut na raz:
- snują wywód o symbolice lalek
- recytują haiku
- cytują biblię
to ja chyba pomyliłem kierunki, bo tego nie studiuje.
Ale warto dla tej kreski obejrzeć. |
We wszystkich GITSach między filozofowaniem a akcją panowała równowaga, dziwne jest więc dla mnie co zrobiono z Innocence. Jestem fanem GITS a nie byłem w stanie obejrzeć filmu do końca bez ziewania z nudów, pomimo iż np. całe odcinki w GITS:SAC składające się z JEDNEGO DIALOGU łykałem bez problemu. Duża część filozofowania w Innocence wydaje się wciśnięta na siłę, byle by na siłę dodać filmowi głębi, która obu serialom i pierwszemu filmowi wyszła samoistnie. Innocence to dla mnie po prostu odcinanie kuponów od popularności serii. Szkoda. |
_________________ Podążaj za białym kurwikiem... |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-05-2005, 18:08
|
|
|
Utena the Move, właśnie skończyłem. Miałem to w trzech częściach i oglądałem w przeciągu dwóch tygodni. Pokręcone jak diabli, dużo bardziej niż wersja TV, co akurat mi się podoba. Podobnie końcówka chyba nieco lepsza niż w serialu. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 11-05-2005, 19:00
|
|
|
Cytat: | Duża część filozofowania w Innocence wydaje się wciśnięta na siłę, byle by na siłę dodać filmowi głębi, która obu serialom i pierwszemu filmowi wyszła samoistnie. |
Zgodzam się, choć oglądałem na razie tylko kawałek:P. Autentycznie wysiadłem na jednym z pierwszych dialogów. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Aliens
|
Wysłany: 11-05-2005, 21:34
|
|
|
Mai_chan napisał/a: | Powtarzają... Tylko trzeba wynukać godzinę prawidłowo. Daimos leciał całkiem niedawno, teraz chyba Bia leci. |
Jeżeli mówisz prawdę i tylko prawdę, to może coś wyczaję na Polonii 1.
Ahh te słodkie wspomnienia o Generale Daimosie :)... muszę to wyłapać :twisted:
Tylko, że w programie TV nie ma Polonii od 6:00... coś sie wykombinuję :)))) cherio |
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 12-05-2005, 16:48
|
|
|
Ja jakiś czas temu widziałam kawałek Daimosa, ale ograniczyłam się do przetworzenia informacji i zgaszenia tv. Nie mam pojęcia, kiedy i o jakiej godzinie to było...
Aktualnie Stellvię oglądam. Tzn stanęłam na odcinku bodajże 12 i jakoś czasu znaleźć nie mogę. Może dlatego, iż symptomy przesłodzenia widzę i że z mojej ulubionej postaci zrobili "tą złą, która jednak przyznaje się, żałuje i obiecuje zmianę, chociaż zupełnie to do niej nie podobne" XD |
|
|
|
|
|
Doreen
Little Lotte
|
Wysłany: 13-05-2005, 10:47
|
|
|
A ja odstawiłam na chwilę Noir i WHR i oglądam Elfen Lied. Jakby ktoś wziął tragiczne przeszłości postaci z Evangeliona, ilość krwi i latających kończyn z Hellsinga, Chi z Chobitsów i wymieszał to wyszłoby coś na kształt EL. Tylko mniej traumatyczne ;P.
Jestem chyba na 5 odcinku i w każdym coś mnie zaskoczyło (co uważam za duży plus, bo zazwyczaj za wcześnie się orientuję, co będzie dalej :D) Na mnie w każdym razie połączenie słodkiej Nyuu i brutalnej Lucy robi duże wrażenie. Tak samo jak opening "Lilium" |
_________________ "The tiny spark you give,
Also set my heart aflame...
That all the songs you hear me sing,
Are echoes of your name."
Ikonka stąd
|
|
|
|
|
selene
a slave of death
Dołączyła: 14 Maj 2005 Skąd: zapomniane okolice Wrocka Status: offline
|
Wysłany: 14-05-2005, 13:56
|
|
|
Jestem właśnie świerzo po obejrzeniu pierwszego odcinka Trinity Blood i powiem tak... JAKIE TO PIĘKNE! XD Naprawdę, takie było moje pierwsze wrażenie - szczęka w dół i oczka przyklejone do monitora. Anime jest cudownie piękne, muzyka równie dobra. Co do fabuły... hm, chyba za wcześnie jeszcze żeby się wypowiadać bo widziałam tylko 1 odc. ale zapowiada się znakomicie :) Wampirki i ich pogromcy w nowym wydaniu, mniam ;) |
_________________ Sora kara ochitekuru no wa are wa ame dewa nakute... |
|
|
|
|
Aliens
|
Wysłany: 14-05-2005, 14:35
|
|
|
IKa napisał/a: | godzina 6.40 rano -> 2 seriale. |
Wiem, że trochę późno zacząłem sprawdzać, ale w programie telewizyjnym, nie ma żadnego wątku o Daimosie. Jest tylko Yattaman, Królewna Śnieżka :) i coś tam jeszcze.
Chyba skończyli nadawać Generała Daimosa na Polonii 1 :(
Jeżeli się mylę, proszę mnie o tym powiadomić, może będzie jakaś nadzieja. |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 14-05-2005, 18:11
|
|
|
ja nie napisałam, że akurat Daimos nadawany jest w tym momencie =='
O tej porze sa nadawane codziennie 2 seriale na Poloni 1 i z duzym prawdopodobieństwem będą znów powtarzać Daimosa. Wystarczy tylko sobie popatrzeć na stronce Polonii1, który serial leci i obliczyć kiedy się skończy. A potem mniej więcej w tym czasie, kiedy powinna następna powtórka wejść sprawdzić, czy to czasem nie Daimos. Proste?
I nie pytaj się, jaka jest strona Polonii1 ->use google |
|
|
|
|
|
Aliens
|
Wysłany: 14-05-2005, 18:18
|
|
|
Hmm ... google powiadasz
Z tego co wyczaiłem, aktualnie Generał Daimos już nie jest puszczany na Polonii 1. :(
Wiadomość dla mnie bolesna, ale co poradzić. :( |
|
|
|
|
|
Mizuumi
translator
|
Wysłany: 15-05-2005, 07:31
|
|
|
Okeeeey O_O
Jestem po pierwszym odcinku "He Is My Master"
... niech mnie ktoś uderzy.
Jak moze sie podobac Anime, w ktorym w trakcie pierwszego odcinka jedna z glownych bohaterek zostaje zgwalcona przez jej pet aligatora ( "aww, isn't Pochi kawaii?" "KYAAAAA DASUKETE!") ?!
(usmialam sie do lez przez calosc, to jest tak... GLUPIE XD!)
a generalnie to przede wszystkim wciaz koncze Wolf's Raina (ep 21 currently) |
Ask yourself Ask your mom Ask DNA |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 15-05-2005, 08:37
|
|
|
Co ty Hentaje oglądasz? Swoją drogą ostatnio zauważam, że kobiety do tego rodzaju produkcji ciągnie bardziej, niż takie szowinistyczne samce jak ja...
Ja oglądam Peacemaker Kurogane. Nudne to... Niby wojna, niby zabjstwa polityczne, niby opowieść o brutalności bratobójczych walk... A 12 pierwszych epizodów w 80% składa się z gagów i scenek w rodzaju wycieczki na festiwal. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
|