Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
vries
|
Wysłany: 30-07-2008, 18:47
|
|
|
Shinpū napisał/a: | Ostacznie skończyłem wszuystkie sezony City Hunter |
No to jeszcze filmy i Angels Heart (squel CH z bardzo fajną historią wprowadzającą). ;)
nadrobiłem Doughter of 20 faces - w sumie anime jakoś nie wciąga zbyt szczególnie. Ale nie jest złe. Historia w pewnych chwilach strasznie traci tempo i to trochę denerwuje. Ogólnie wątek z tworzeniem nadludzi w latach 2 wojny światowej mi się podoba.
Bounen no Xamdou ep 1,2 - kolejne bardzo dobre anime, którego nie zauważyłem w zapowiedziach. Trochę supermocy i świat przypominający te kreowane przez studio Ghibli. Szkoda tylko, że "główny mutant" wygląda jak jakaś większa wersja pokemona (aczkolwiek nie ma co się dziwić, bo takie są standardy potworów w Japonii). Bohaterowie wyglądają dobrze. Grafika wygląda świetnie. Wygląda na to, że Bones wyszykowało smakowity kąsek dla każdego miłośnika anime. |
|
|
|
|
|
Shinpū
I'll never pray to God
|
Wysłany: 30-07-2008, 20:08
|
|
|
vries napisał/a: | Shinpū napisał/a: | Ostacznie skończyłem wszuystkie sezony City Hunter |
No to jeszcze filmy i Angels Heart (squel CH z bardzo fajną historią wprowadzającą). ;)
|
Wiem, wiem :) a AH, czytam mange, na upartego można nazwać sequelem. Jednak historie poszczególnych postaci nieco róznią się od tych z CH,szczególnie relacje Ryo i Kaori, okoliczności śmierci Makimury, etc. dlatego raczej jest to wersja alternatywna. |
_________________ Nulla lassitudo impedire officium et fidem debet
Żadne zmęczenie nie powinno przeszkadzać obowiązkowi i wierności.
Ostatnio zmieniony przez Shinpū dnia 30-07-2008, 21:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
viesiu
Ten tam taki jeden.
|
Wysłany: 30-07-2008, 20:25
|
|
|
Chciałem to zobaczyć, odkąd obejrzałem Kanona, ale dopiero teraz się za to zabrałem. Air... Przepiękne... nie pamiętam kiedy ostatni raz tak płakałem. Nawet teraz, jak o tym pomyślę to ledwo powstrzymuję łzy... lol |
_________________ "Go beyond impossible and kick the reason to the curb! That's the way of Gurren-dan!"
|
|
|
|
|
de99ial
Big Bad Wolf
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
Ari
Livin' la Vida Loca
|
|
|
|
|
Helianthus
|
Wysłany: 31-07-2008, 22:36
|
|
|
Moze to nie do konca na temat, ale przynajmniej zwiazane :) Jestem swiezo po obejrzeniu Nodame Cantabile live action. Jakie wrazenia? Bardzo pozytywne :), czym szczerze mowiac bylam dosc zdziwiona <wczesniej z japonskich sriali widzialam tylko Hana Yori Dango, ktore bylo dosc slabe>. Fabula serialu praktycznie pokrywa sie z fabula anime, czasami zauwazalam takie same komentarze, badz dialogi. Aktorzy zostali dobrani bardzo trafni i mimo, ze byly momenty ktore jednak byly dosc sztuczne i czasami razily <np. sposob w jaki Chiaki traktowal Nodame... Heh, w anime nie wglada zle jak facet trzepnie dziewczyne i ta gdzies poleci, bo traktuje sie to z przymruzeniem oka, jednak w serialu z prawdziwymi aktorami wydaje mi sie to byc juz lekka przesada...> Jednak ogolnie serial ogladalam z przyjemnym dreszczykiem :) Bardzo latwo wczuc sie w ten klimat i w sytuacje bohaterow :) A Nodame po prostu powala mnie czasami na lopatki :) Nie da sie nie polubic tych postaci:) Kazda specyficzna, ale kazda niezwykle sympatyczna.
Nie ogladalam odcinkow "special", bo wydaje mi sie, ze to juz Paris chapter a zdecydowanie czekam na jesienne anime :) szkoda, ze to tylko 11 odcinkow bedzie :( |
_________________ http://myanimelist.net/animelist/Helianthus |
|
|
|
|
Ishamael
Tkacz Sieci
Dołączył: 24 Kwi 2008 Skąd: Shayol Ghul, więzienie dla potępionych Status: offline
|
Wysłany: 01-08-2008, 17:19
|
|
|
Jestem w trakcie oglądania Samurai Champloo. Piętnasty odcinek, mam już zdanie na temat serii.;)
Z tego co wiem serial wyprodukowało to samo studio, któro stworzyło Cowboya Bebopa. Nie ma co, ci to umieją robić kino sensacyjne. Tym razem co prawda w klimatach feudalnej Japonii, ale wszechobecne techno i hip-hop są takie swojskie, że aż strach. Przeleciałem jak wiatr przez piętnaście epów i za każdym razem słuchałem openingu i endingu z prawdziwą przyjemnością. O ile ten pierwszy jest klasycznym hiphopem ograniczonym do samego rytmu i, chwilami, extra tekstu, to ten drugi jest piękną, nastrojową balladą. Cud, miód i orzeszki.:)
Ponieważ to serial o samurajach nie mogło zabraknąć scen walki, w każdym właściwie odcinku leje się krew. I to dosłownie, autorzy nie oszczędzają na keczupie, trup ściele się pod stopami Mugena i Jina gęsto, a animacja zachwyca. Mój ulubieniec Mugen porusza się jak dzikie i agresywne zwierzę.
Przyznam, że jedyne co mnie drażni to poważna dziura w fabule serialu. Otóż trzyosobowa drużyna bohaterów (Mugen, Jin i kelnereczka Fuu) trzyma się razem chyba tylko na ruskim kleju marki lepiszcze. W zasadzie powinna się rozpaść już w drugim odcinku. Cóż, chemia...
PS. Odcinek dziesiąty, "Śmiertelny obłęd", obejrzałem dzisiaj po raz piąty z rzędu. Tak proszę państwa, zabójca Shouryuu rządzi. |
|
|
|
|
|
Azariel
Muad'dib
|
Wysłany: 01-08-2008, 20:39
|
|
|
Kara no Kyoukai 3 - Wrażenie takie, że oglądnąłem to 2 razy pod rząd bardzo mi się podobało, znacznie brutalniejsze niż dwa poprzednie, lecz bardzo bogata fabuła, i tak po za tym doskonała muzyka, którą można słucha na okrągło. Czekam na 4 częśc. :) i oczywiściw polecam każdemu. |
_________________ Fragile existence, Between world's of souls
Struggle for tommorow, Grabed by a link of hope,
Simply eaten by desire of life. |
|
|
|
|
Muhomorniczy
..
|
Wysłany: 02-08-2008, 13:35
|
|
|
Great_Teacher_Onizuka oglądaie to jak bajkę z jetix,ten Onizuka jest takim palantem że już tego niewyczymie .
Moononoke ogląda sie to jak bajkę z cartoon network,i to niby miał być horror.
@!#$ |
|
|
|
|
|
Allqua
|
Wysłany: 03-08-2008, 14:57
|
|
|
Vampire Knight - i powiem to tak: Po obejrzeniu pierwszego sezonu jestem bardzo mile zaskoczona. Przeczytałam już wszystkie chaptery, jakie wyszły i nie mogę się doczekać drugiej serii. No, ale na tą trzeba będzie poczekać do Października. :/ |
|
|
|
|
|
Amarth
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 03-08-2008, 18:20
|
|
|
Xam'd: Lost Memories 1-3. Obiecująca seria. Kreska mi odpowiada tak, jak odpowiadała, kiedy oglądałam Eurekę 7. A skoro już jestem przy Eurece to muszę powiedzieć, że wszelkie podobieństwa między tymi seriami (a jest ich całe mnóswo) w żaden sposób nie czynią Xam'da rozczarowującym. Wręcz przeciwnie - wyłapywanie tych podobieństw jest samo w sobie świetną zabawą. A to, że anime korzysta z tych samych schematów co Eureka i nadal potrafi wciągnąć to dodatkowy, duży plus. |
|
|
|
|
|
Enkidu
I'll show you the Sky
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 03-08-2008, 21:58
|
|
|
Po długiej nieobecności na forum. Ostatnio 2 serie które niesamowicie mi się spodobały :
Spice and Wolf: Najbardziej podobał mi się sposób mowy Horo i ogólnie brzmienie jej głosu, poprostu mógł bym jej słuchać nie zwracając uwagi o czym mówi xD.
Kure-nai: Sensacja z odrobiną sentymentu i z wisienką w postaci słodkości dziewczynki. Naprawdę podobało mi sie wszystko w tej serii do niczego nie moge sie przyczepić a nawet nie chce szukać czegoś. Nie przesadzone i mistrzowski rodzaj humoru delikatnie pokręcony i nie przesadzony. |
_________________ Hoping for the best but expecting the worst
Do the Kirby dance! <("<) <( " )> (>")>
|
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 05-08-2008, 19:27
|
|
|
Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan 1-3 (licząc, że jest 8 odcinków)
R...r...rrranyyyyyyyyyy, co to byłoooooo? O____o'
Myślałam, że będzie dość zabawne. Ale jest raczej tępe. Szablonowe. Głupie. Wnerwiające. Ecchi. Loli. Ecchi w wydaniu loli. Kompletnie pozbawione najlżejszego chociażby dotyku logiki. Pełne niesmacznych żartów. I pokazywania majtek małych dziewczynek. I małych dziewczynek, które mają większy biust niż ja. To nienaturalne. Aaaargh, dość! ><'
Ogólnie - dalej jestem w szoku. Kontynuować serii nie będę.
EDIT
I pomyśleć, że to coś, co wyprodukowało "Dokuro-chan", czyli Hal Film Maker, pracuje teraz nad "Skip Beat!", anime na podstawie jednej w moich najulubieńszych mang. Bogowieeee, co to będzieeeee? ;___; |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 05-08-2008, 19:38
|
|
|
Muchomorniczy, Ty wogóle przeczytałeś to co napisałeś ??
Utena 15-20 Nic się nie dzieje, ja chcę rozwoju fabuły!
Lucky Star 1-3 Taaak, mógłbym to oglądać w nieskończoność. I te nawiązania do Haruhi i FMP!
PS. Easnadh, to że masz małe piersi to nie wina twórców anime (wybacz, ale nie mogłem się powstrzymać). |
Ostatnio zmieniony przez Norrc dnia 05-08-2008, 20:24, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
DiziXagi
Zettai Ryouiki
|
Wysłany: 05-08-2008, 20:01
|
|
|
Easnadh napisał/a: | I małych dziewczynek, które mają większy biust niż ja. To nienaturalne |
Zazdrość to okropna rzecz.
Zoku Sayonara Zetsubou Sensei - Ha... ha.. hahahaha. Śmiać się przestać nie mogłem. Czekam na Goku Sayonara.... SHAFT jak zwykle pokazał co potrafi, animacja jest śliczna, tła śliczne.... 9/10 i bije pokłony.
Kokoro Library 1-4 - a myślałem że w Aria nie było akcji... to jest tak wolne i sielankowe że aż prawie nieznośne... no ale ja wytrzymam... zawsze wytrzymuje. |
_________________ There is a god between the over knee socks and miniskirt. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|