Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
ka_tka
|
Wysłany: 01-09-2005, 14:17
|
|
|
Na złagodzenie doznanego szoku (TO jest MOJA szkoła?! TO jest MOJA klasa?!) oglądam School Rumble. Zadziwiające jest to, że na razie gagi mnie niespecjalnie śmieszą, ale mimo to ogląda się przyjemnie. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 01-09-2005, 19:39
|
|
|
A ja mam na bieżąco
- Bleach - następuje ta niebezpieczna chwila, kiedy retrospekcje zaczynają być ciekawsze od fabuły, mam nadzieję, że to chwilowe
- Honey & Clover - zapowiadało się dobrze, teoretycznie lubię statyczne serie, w których niewiele się dzieje, ale okazuje się, że jednak w każdym gatunku co za dużo, to niezdrowo
- Moeyo Ken TV - byłoby bardzo fajne, gdyby to coś, co powinno być pomysłem na jeden odcinek, nie stanowiło osi fabuły... Poza tym zabawne i ładne
- Emma - po pierwszych 4 odcinkach - mocna 9. Epoka wiktoriańska narysowana rewelacyjnie, muzyka piękna, animacja perfekcyjna. Ale więcej chyba nie będzie, bo jednak widać, że scenariusz pisano współcześnie... |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 01-09-2005, 20:00
|
|
|
Cytat: | - Bleach - następuje ta niebezpieczna chwila, kiedy retrospekcje zaczynają być ciekawsze od fabuły, mam nadzieję, że to chwilowe |
Ave, taka jedna sprawa, tam chwilowo sa same retrospekcje, ale naszczescie w 47 juz sie koncza, i tez jest w miare ciekawie chociaz tylko budowanie napiecia....tak wiem....juz nie spoileruje:P |
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 02-09-2005, 06:59
|
|
|
A ja w końcu zacząłem oglądać Tylora :P. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 02-09-2005, 18:54
|
|
|
Obejrzałam wczoraj Midori no Hibi. Całkiem lekka komedyjka z zabarwieniem paranormalnym [bo JAK nazwać to, czym przez większość serii Midori była?]. I z atmosferką, co jest evil i ma oczka^^ [nie mam pojęcia, o co z tym na zjeździe chodziło, ale idealnie pasuje do wyglądu sklepu z ubrankami...]. Ogólne wrażenie: kawaii! I strasznie szybko się oglądało.
I zasysam właśnie 19 Tsubasę. I czekam na 16 Trinity Blood. Nadal. |
|
|
rafal
Mroczny Kosynier
Dołączył: 02 Wrz 2005 Skąd: AnimeDream.boo.pl - Gdańsk Status: offline
|
Wysłany: 02-09-2005, 19:23
|
|
|
Ja na tą chwile rozkoszuje się Cowboy'em Bebop'em no i oczywiście Siedmioma Samurajami na AXN (dzisiaj 21:10, jak w każdy piątek ^^). |
_________________ "Nie sprzeczaj się z idiotą, bo ściągnie Cię na swój poziom i pokona doświadczeniem" |
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-09-2005, 00:22
|
|
|
No własnie Pierwszy raz ogladam serial anime tak jak powinien leciec czyli odcinek na tydzień. I nawet to nieźle sie trawi . I jest to jedyne ze wzgledu na moją hmmmm.... "wakacyjną prace" :Panime które mam czas ogladać. |
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 03-09-2005, 11:12
|
|
|
Z serią oglądaną odcinek na... wstawić jakiś dłuższy niż zmiana płytki czas... można się zrzyć psychicznie. Ja tak miałam na Slayersów. Łzy mi stanęły w oczach na tej ostatniej piosence. Autentyczne łzy wzruszenia a nie łzy rozpaczy jak przy Reyerthcie.
Ja tak więcej nie chce niczego oglądać!
Buu! Niech ten Bleach już się kończy! Niech się nie ciaglnie jak niesmaczna telenowela! To taka super seria... |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 03-09-2005, 12:55
|
|
|
GoNik napisał/a: | Obejrzałam wczoraj Midori no Hibi. |
Waaaai~~
Jedna z moich ulubionych serii.
I jedyna, w której ANI RAZU nie przewinąłem endingu... tak jak w przypadku fumoffu, nigdy nie przewijałem openingu ^_^
Teraz zawsze jak potrzebuję "podładować baterie" i zmobilizować się do pracy, zapuszczam "Mou sukoshi..." i na całe gardło wyję razem z Saori Atsumi, "Douka Kamisama boku ni yuuki wo kudasai..." _^_ nic dziwnego że to była jedna z pierwszych piosenek które przetłumaczyłem dla Tanuki?
A u mnie w kolejce na szarym końcu pojwaiły się Trigun, Angel Sanctuary i School Rumble. A na razie, popotan i ...coś jeszcze ^_~
Btw, jestem cały szczęśliwy. Jesienią rusza Gunparade Orchestra - kontynuacja Gunparade March (yaaay! Mechy ^_^) i cała masa komedii z masami shoujo w rolach głównych... od mrocznych w typie "Jigoku shoujo" (tak, to tytuł ^^::) po sugoku kawaii jak Lamune... dla zainteresowanych, garść linków do tego na co ostrzyć ząbki jesienią/zimą 2005/6...
Aria - http://www.ariacompany.net/index2.htm
Black Cat - http://www.tbs.co.jp/anime/blackcat/
Cluster Edge - http://www.cluster-edge.net/
Gunparade Orchestra - http://www.gpo-anime.jp/
Lamune - http://www.lamune.jp/
Jigoku Shoujo - http://jigokushoujo.com
Rosen Maiden - http://www.tbs.co.jp/rozen-maiden/ (TAK - będzie więcej Rozen Maiden)
Shakugan no SHANA - http://www.shakugan.com/ |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-09-2005, 13:27
|
|
|
IT. napisał/a: | Z serią oglądaną odcinek na... wstawić jakiś dłuższy niż zmiana płytki czas... można się zrzyć psychicznie. Ja tak miałam na Slayersów. Łzy mi stanęły w oczach na tej ostatniej piosence. Autentyczne łzy wzruszenia a nie łzy rozpaczy jak przy Reyerthcie.
Ja tak więcej nie chce niczego oglądać!
Buu! Niech ten Bleach już się kończy! Niech się nie ciaglnie jak niesmaczna telenowela! To taka super seria... |
Dziewczyno niekturzy moze sa zmuszeni na poswiecanie czasu w bardziej zdrowy i produktywny sposób niż spedzanie caly dzień zamkniety w dumu i ogladajac animce od rana do wieczora. Niektórym taka forma wyświtlania odpowiada nie za dużo nie z mało idealni żeby zbudowac napiecie , a i czas idealny piatek wieczór bo najczesciej mam wolne. |
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 03-09-2005, 13:41
|
|
|
Jak masz pisać "dziewczyno" to lepiej pisz "Kropeczko" -_-'
Poza tym to ja oglądam od wieczora do rana bo w dzień jestem poza domem, acz nie robię zdrowych i produktywnych rzeczy, i nie mam ani cierpliwości, ani chęci, ani możliwości oglądać czegokolwiek w piątkowy wieczór.
Każdy lubi coś innego. Jedni lubią napięcie i oczekiwanie ciągnięte w nieskończoność a inni [ja] lubią ostatni odcinek obejrzeć na początek a potem powoli układać sobie wszystko co do niego doprowadziło.
A moim ulubionym przedmiotem w szkole jest historia. |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 03-09-2005, 16:11
|
|
|
Tak!!!!!!! Już wiem na co będę czekać :D |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 03-09-2005, 17:06
|
|
|
wa-totem napisał/a: | dla zainteresowanych, garść linków do tego na co ostrzyć ząbki jesienią/zimą 2005/6... |
Ja dodam jeszcze jedną rzecz, na którą sama ostrzę sobie ząbki... (chociaż pewnie i tak jestem w tym ostrzeniu odosobniona): http://parakiss.tv
W tej chwili jestem po drugiej sesji Metropolis. Myślałam, że może jak obejrzę drugi raz, to zmienię zdanie. Nie zmieniłam. |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 03-09-2005, 17:10
|
|
|
wa-totem napisał/a: | w kolejce na szarym końcu pojwaiły się Trigun |
Na początek go! Na początek! Świetna seria, pomijając może wątek 'obiecałem mamusi, że zabijać nie będę'. I wejścia Kuroneko... <evil laughter>
Bezimienny napisał/a: |
Tak!!!!!!! Już wiem na co będę czekać :D |
Tak!!!!! Całkowicie się z toba zgadzam. |
|
|
Black_Geisha
Black Yuki
Dołączyła: 03 Wrz 2005 Skąd: hm....jak by to nazwać....nicość? Status: offline
|
Wysłany: 03-09-2005, 20:40
|
|
|
Ja ostatnio (czyli wczoraj ^^) oglądałam "Samurai 7" na AXN.Jednak kablówka czasami się przydaje :).Mam zamiar jutro obejrzeć "Peach Girl" jeśli uda mi się ją znaleźć.Eh,przydałby się porządek w moim kompiku :) |
_________________ Moje bazgroły:
www.blackgeisha.deviantart.com
Liście lubią spadać,
Dlaczego?Może poprostu spadają,
Bo kochają ziemię.... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|