Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
BECK
|
Wysłany: 25-11-2008, 18:27
|
|
|
Avellana napisał/a: | Seria nie została chyba nawet zsubowana w całości, ponieważ ukazała się wersja USA. A poza tym, w ramach ciekawostek - to JEST wydawane w Polsce.
|
Oczywiście dobrze wiem, że ta seria jest dostępna w Polsce, znam ceny i wiem gdzie bym kupował, jeśli bym miał kupić.Kwestia jednak jest następująca - nigdy nie wydałem jeszcze pieniędzy na jakiekolwiek anime bądź mange bez sprawdzenia go wcześniej - czytaj ściągnięcia 1-2 odcinków, bądź obejrzenia skanów kilku chapterow - " Nie kupuj kota w worku" to bardzo przydatne powiedzenie. Chyba nie jest to nic zdrożnego. Natomiast w tym wypadku nie mam możliwości obejrzenia jakiegokolwiek odcinka Negima!?, ponieważ nigdzie nie można tego zdobyć poza od razu sklepem, a jednak tanie to nie jest. Dlatego liczyłem na jakieś konkretne informacje na temat tego anime. |
|
|
|
|
|
Quaigon
|
Wysłany: 26-11-2008, 17:48
|
|
|
Potrzebuje jakiegos anime typu code geass lub death note. Najlepiej zeby bylo osadzone w przyszlosci ale zeby tak jak w code geass bohaterowi mieli ciekawe moce |
|
|
|
|
|
SadMar
|
Wysłany: 26-11-2008, 18:08
|
|
|
Czy jest jakieś anime stylem i klimatem podobne do Monstera, które ktoś mógłby mi polecić? Nie przeszkadzają mi elementy SF. |
_________________ "Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych nigdy ich nie osiągnie..." |
|
|
|
|
Voltron
Gość
|
Wysłany: 27-11-2008, 22:11
|
|
|
Witam. Poszukuję wszelkiego rodzaju romantycznych anime z happy endami. Znaczy się, że na końcu bohater i bohaterka DEFINITYWNIE wyznają sobie miłość, wiecie, kocham cię, całus, i żyli długo i szczęśliwie :D :D. Nie muszą być to ABSOLUTNE romanse, jeśli ktoś nie ma pomysłu, bo serie z silnym wątkiem romantycznych w innych klimatach (np. Marcoss Frontier i Full Metal Panic, aczkolwiek, nie ma tu rozwiązania miłosnego więc nie z tego typu endingami) też mogą być. Bardzo mi zależy na definitywnych, miłosnych, happy zakończeniach, bo złapałem ostatnio nielichego doła i potrzebuję radosnych, wzruszających pick- upów. Więc proszę was o pomoc. Wiem, że niejedna osoba polecała takie anime ale wolałbym żeby to było sklecone w jeden post, góra kilka, bo takie rozbicie na 80 stron postów jest troszkę męczące :) . THX ZA POMOC!
PS. Ai Yori Aoshi podniosło mnie troszkę na duchu , aczkolwiek dopiero po zakończeniu mangi wylałem ze szczęścia tony łez :D :D. To się nazywa happy end!!!!!! |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 27-11-2008, 23:12
|
|
|
romantyczne z hapyendem :P
w komediowych jest tego troche ja znam np
Hand maid May (polecam odcinek 11/10 "they can":] )
Karin
Lovely Complex
Mahoromatic (gdy sie obejży do końca)
Midori no hibi
Moon Phase
machoraba
girls bravo
bardziej poważne
rec
Video Girl Ai
Onegai teachet/twins
Asatte no Houkou
Aishiteruze Baby
maison ikkoku
Nogizaka Haruka no Himitsu
Nie wiem czy dokładnie o to chodzi ale we wszystkich tych anime wątek pary bohaterów zawsze kończy się hapyendem. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Nyax
|
Wysłany: 28-11-2008, 18:21
|
|
|
Witam ponownie. Poszukuje anime z dawka fanservisu. Na ambitnej fabule i inteligentnych wypowiedziach mi nie zalezy i dobrze by bylo gdyby bohater byl plci meskiej(np. To Love ru). Z gory dzieki i pozdrawiam. |
_________________ Refused... |
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-11-2008, 20:25
|
|
|
Kanokon - Najbardziej zboczone ecchi ostatnich lat. Chyba najbardziej warta polecenia, ale jest tak zboczona, że większość komedyjek ecchi się chowa. Byłby z tego dobry hentai. I nie daj się nakryć rodzince przy oglądaniu tego ;P
Green Green - Tak jak wyżej (prawie), tyle że starsze.
Rosario + Vampire - Ekranizacja dobrej mangi, w której dziury fabularne łatano majtkami.
Ikkitousen (trzy serie) - Bijatyka + majtki. |
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 28-11-2008, 20:35
|
|
|
Lime-iro Senkitan - najbardziej żałosna rzecz, jaką widziałem. Ecchi w stężeniu wręcz niestrawnym (majtki w roli głównej) + patriotyzm (wojna rosyjsko-japońska) + szkoła (na pokładzie statku wojennego ==) + magical girls + Rasputin przywołujący demony. Ostrzegam jednak - posiadam dosyć dużą wytrzymałość na tandetę, ale od tego odpadłem po trzech odcinkach. Jeśli jednak, jak stwierdziłeś, nie zależy ci na fabule i inteligentnych bohaterach, to możesz obejrzeć.
Aktualnie wychodzące Akane-iro ni Somaru Saka - jeśli nie jesteś obeznany w schematach, to da się oglądać. Może nawet zaśmiać parę razy. |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 28-11-2008, 22:42
|
|
|
Hm, a ja właśnie potrzebuje pewnego tytułu, którego sam odnaleźć nie mogę.
Chodzi konkretnie o coś o cechach podobnych do Nogizaka Haruka no Himitsu - lekkie, wesołe, a przede wszystkim pozytywne. Takie do odciążenia po ciężkich seriach, coś dobrego dla relaksu. Podkreślam, że chodzi mi głównie o te trzy wyszczególnione cechy, nie o gatunek, bo przecież taki Gurann Lagann też spełnia te wymagania, a jest to zupełnie inny gatunek. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 28-11-2008, 23:01
|
|
|
Toshokan Sensou - pomiń skrajnie idiotyczny setting (wojna bibliotekarzy i cenzorów w świetle prawa), a dostaniesz wspaniałą serię obyczajową ze świetnymi, dającymi się lubić postaciami i naturalnie rozwijającymi się między nimi uczuciami. Pod koniec (2 ostatnie odcinki z tego co pamięŧam) wprawdzie jest niezbyt radośnie, ale i w Nogizace Haruce twórcy nieco podangstowali, więc nie powinno to przeszkadzać. |
|
|
|
|
|
Voltron
Gość
|
Wysłany: 28-11-2008, 23:37
|
|
|
kokodin- dzięki za te tytuły romantyczne z happy endami. Jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to piszcie, im więcej romantyków happy end tym lepiej!! Czas się cieszyć i płakać ze wzruszenia.
PS. Aha, Ef - a tale of memories też romans happy end (właśnie obejrzałem), słodkie zakończenie!
Aha, i jak możecie, to polećcie jakieś dobre anime akcji. Może być mecha, sf, wojenne. Takie jak: (te oglądałem): Code Geass, Macross Frontier, Full Metal Panic, Bleach i Naruto. Dużo akcji i najlepiej z jakąś porządną fabułą i światem (Macross F i CodeGeass rządzą!). |
|
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 29-11-2008, 00:04
|
|
|
Legend of the Galactic Heroes - chyba najlepsze wojenne science-fiction, ba! najlepsza seria wojenna, jaką dane mi było obejrzeć. Nie ma tu mechów, za to są statki bojowe, dużo strategii i taktyki, przemyślana i zaskakująca fabuła, mnogość bohaterów. 110 odcinków i to wcale nie jest za dużo - cały czas coś się dzieje, nie ma tu fillerów, czy fanserwisu. W takim Code Geass, które Ci się bardzo spodobało jest masa nawiązań do tej właśnie serii. Jeśli polubiłeś/lubisz serie wojenne, to to jest rzecz którą powinienneś zobaczyć, absolutny klasyk, który mimo swoich lat do dzisiaj zachwyca.
Aktualnie wychodząca Tytania [uwaga, spoilery] też jest dobrą serią wojenną, acz i tu jest masa nawiązań do LoGH.
Dobrą serią wojenną, acz w innym klimacie jest też Crest of the Stars i jego kontynuacje. |
|
|
|
|
|
Voltron
Gość
|
Wysłany: 29-11-2008, 00:29
|
|
|
Hmmm, CotS widziałem, nie przypadł mi raczej do gustu (kurczę, kreska mnie odrzucała, no i elfy w kosmosie.........heh, jestem fanem fantastyki więc mnie to troszkę zdeprymowało). Legend of the Galactic Heroes może być rzeczywiście fajną i świetną, wciągającą serią!! właśnie 5 odcinki obejrzałem, jednak muszę odsapnąć po oglądnięciu Macross Frontier, bo przeskok jakości grafiki i keski (o efektach nie wspomnę) jest taki, że nie mogę się skupić na fabule. Troszkę odczekam :D :D.
Więc może troszkę nowsze anime akcji bym prosił, bo w tych starych trudno mi się odnaleść :D :D :D.
PS. Anime romantyczne z happy endem też dalej podawajcie jeśli tli się wam coś w główkach :D :D |
|
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 29-11-2008, 00:39
|
|
|
Po Bleachu i Naruto wnioskuję, że shounenami nie gardzisz. Inuyasha - zdecydowanie nowsze od LoGH, acz w żadnym stopniu wojenne, czy science-fiction. Fantasy w bardzo dobrym wydaniu, które przyjemnie się ogląda. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 29-11-2008, 02:50
|
|
|
Akcja z ciekawą fabułą z takich mniej denerwujących polecał bym dwie 50-tki.
blood+ i eureka 7 A jak nie widziałeś jeszcze to kinówkę Fullmetal Alchemist:
Conqueror of Shamballa można by też się pokusić o Trinity Blood. Poza tym przejrzał bym tanuki po tagach "przygodowy" po ukryciu tytułów alternatywnych daje ok 4 strony :P |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|