Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
Djorn
Gość
|
Wysłany: 21-10-2007, 16:04
|
|
|
spokojnie. czytalem regulamin. dzieki |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 21-10-2007, 23:23
|
|
|
Z komediowych fantasy polecam też Mahou Senshi Riui (znane też jako Rune Knight Louie i Rune Soldier) |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Red
|
Wysłany: 21-10-2007, 23:38
|
|
|
Witam was.
Z góry informuję że nie przeczytałem poprzednich 12 stron z kilku powodów, brak czasu na przedzieranie sie przez tyle stron pomimo tego prószę o odpowiedz na moje pytanie :)
Otóż poszukuje anime które będzie spełniało kilka kryteri:
1. Akcja, humor, rozterki bohaterów jak w FMA (Fullmetal Alchemist)
2. Humor i romanse, miłości jak w Love Hina
3. Po części akcja i też motyw romansowy w Raxphonie (chodzi mi o odcinek 19 który wali po mordzie że tak to ujmę)
4. Akcje, humor, rozterki z przeszłości, klimat taki jak w Cowboy Bebop.
5. do tego żeby jeździło po psychice :)
6. Zapewniało nie dosyt po obejrzeniu i zapewniało wiele godzin rozterek...
Jeśli któreś z anime jakie znacie spełni połowę wymagań a najlepiej wszystkie (mało możliwe) to proszę mi polecić je :) |
|
|
|
|
|
mikolajp
|
Wysłany: 22-10-2007, 00:52
|
|
|
Ojej, ciężki orzech do zgryzienia. ;D
Punkty od 4-6 spełnia Neon Genesis Evangelion, jednakże to bardzo kontrowersyjne anime, nie daję głowy, że się spodoba.
3 (?), 6 (to zdecydowanie) oraz chyba 5 spełnia Code Geass, które gorąco polecam.
Poza tym, bardzo niejasne te punkty, wyznacznik "akcja" oraz "humor" pojawiają się w 3/6 punktów, a "romanse" w dwóch. ;D
Stawiam jednak, że Code Geass i Evangelion mogą się spodobać, mi bardzo. |
|
|
|
|
|
Renji09
|
Wysłany: 22-10-2007, 19:04
|
|
|
Ludziska mam do was zapytanko :D czy ktos z was mogl by mi wskazac komedie typu Lovely Complex albo Love Hina ??
jesli to mozliwe prosil bym o podanie duzej liczby serii :D
EDIT:
Cytat: | 2. Humor i romanse, miłości jak w Love Hina |
do tego proponowal bym ci Lovely Complex moze nie jest takie bardzo podobne do LH ale tez jest niczego sobie :P
EDIT2:
Cytat: |
5. do tego żeby jeździło po psychice :) |
jesli bys mi tu wytlumaczyl w jaki sposob ma ci to "jedzic" po psychice to chetnie podam ci jakis tytul :P
Glupi blad na smierc zapomialem o edytorze :P
Zedytowano. Prych! Mai |
Ostatnio zmieniony przez Renji09 dnia 22-10-2007, 19:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 22-10-2007, 19:22
|
|
|
Na bogów chaosu!!
W prawym górnym rogu każdego posta jest taki guziczek "Edytuj". Jak sama nazwa wskazuje, służy on do edycji swojego posta. Pisanie TRZECH postów pod rząd jest ogromnym nietaktem i podpada pod spamerstwo.
Renji09 dostaje pierwsze i ostatnie ostrzeżenie słowne.
EDIT: Uświadomiono mnie właśnie, że użytkownik już jedno ostrzeżenie słowne dostał. W związku z tym należy się ostrzeżenie "właściwe". Trzy takie czerwone paseczki pod nickiem oznaczają zakaz pisania na forum, sześć - bana.
Użytkownikowi proponuję ponowną (bo z pewnością czytał regulamin przy rejestracji, PRAWDA?) lekturę Konstytucji Forum Tanuki oraz zapoznanie się z podstawowymi zasadami netykiety. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Djorn
Gość
|
Wysłany: 22-10-2007, 20:42
|
|
|
jeszcze raz dzieki wszystkim, czekam na kolejne propozycje |
|
|
|
|
|
Red
|
Wysłany: 24-10-2007, 20:26
|
|
|
Renji09 napisał/a: |
jesli bys mi tu wytlumaczyl w jaki sposób ma ci to "jedzic" po psychice to chętnie podam ci jakis tytul :P
Zedytowano. Prych! Mai |
Chodzi mi żebym czół uraz psychiczny ;p. Jakby to wytłumaczyć... Kojarzysz 19sty odcinek Raxephona? Jak
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Ginie ta co z nią uciekał?
Coś w tym stylu. Ja gdy to zobaczyłem poczułem jakby dostał cegłą ;p No może złe porównanie ale byłem w szoku, czułem te emocje jakie czuli bohaterowie. Ogólnie nie da się tego opisać. Coś jak e Elfen Lied. Te cierpienia jakie przeżywała Lucy gdy była dzieckiem i zresztą każda postać. Albo jak oglądaliście film "Reuqiem for a dream" to jak się film kończy to się jeszcze kilka minut siedzi w szoku ;>
Spoilery się UKRYWA!! Mai |
|
|
|
|
|
Renji09
|
Wysłany: 24-10-2007, 21:07
|
|
|
No myślałem i myślałem co by ci tu zaproponowac Red i pomyslalem o tej serii Iriya no Sora, UFO no Natsu nie wiem czy ci sie spodoba i czy to o taka ci chodzi ale nawet jesli nie trafi to w twoj gust to seria jest raczej warta obejrzenia ^-^ |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 25-10-2007, 19:55 poszukuje anime dla mnie
|
|
|
witam szanownych forumowiczów nie mam pojecia czy rejestracja na kolejnym forum jest dobrym pomysłem ale co robić na elektrodzie czy purepc o anime sie nie rozmawia :D
do sedna (jeśli schrzaniłem działy prosze mnie nie banować z miejsca :D )
moja sytuacja w swiecie anime kształtuje sie następujaco
obejazłem ok 245 godzin anime (nie licząc powtórek i serji typu pokemon) i zaczyna mi sie kształtować gust chciał bym wiec za tym podażyć ale jako że moja wiedza o anime jest mizerna i nie bardzo lubie czytać masy recenzji zanim do czegos dobrne ( z reszta i tak nie umiem czytać :P ) z reguły jestem wzrokowcem i połowa anime była wyłowiona po ładnych oczach lub z czegoś w rodzaju toplist
mam 2 podstawowe gatunki których podstawową specyfikacje postaram sie przedstawić
pierwsza grupka
komedia + szkoła + współczesna japonia + zjawiska paranormalne i ich ukrywanie (amnezia, kosmici, vampiry itp) dodatkową wytyczną może być to że lubie absurd i sarkazm a za romansidłami nie przepadam
(flcl, karin, nanaka 6/17, melancholy of harushi suzumiya lekko załapują sie tu jeszcze school rumble i azumasnga)
druga grupa anime które lubie jak chyba wszyscy to
sf + cyberpunk + jakaś katastrofa w tle (w skrajnych przypadkach zagłada ludzkości)
(gits, evangelion, lain, elfen lied, wolfs rain, kurau phantom memory)
moje ulubione anime to
haibane renmei
gits sac sss
jezeli ktoś mógł by mi polecić coś z tej pierwszej grupy lub coś pośredniego obydwu był bym bardzo wdzięczny
Scalono do właściwego tematu. Witamy na forum.
IKa |
|
|
|
|
|
demonperes
|
Wysłany: 27-10-2007, 12:49
|
|
|
Niedawno skończyłem Darker than Black i Death Note stwierdziłem ze ten kierunek Anime najbardziej mi odpowiada, moje pytanie jest skierowane do was abyście mi polecili coś w tym klimacie. Ewentualnie może to być jakaś smutna i poważna seria. |
|
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 27-10-2007, 13:51
|
|
|
demonperes napisał/a: | Niedawno skończyłem Darker than Black i Death Note stwierdziłem ze ten kierunek Anime najbardziej mi odpowiada, moje pytanie jest skierowane do was abyście mi polecili coś w tym klimacie. Ewentualnie może to być jakaś smutna i poważna seria. |
Polecam:
Monster
Code Geass: Hangyaku no Lelouch |
|
|
|
|
|
demonperes
|
Wysłany: 28-10-2007, 02:10
|
|
|
Dzięki za odpowiedz wymienione tytuły przez ciebie na pewno sprawdzę, i czekam na jeszcze inne propozycję. Darker than Black cenie sobie za wspaniałą kreskę i dobrze przemyślaną historie, choć w tym aspekcie nie mam dużego pola do popisu ponieważ moja lista Anime którą widziałem jest uboga |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 29-10-2007, 21:46
|
|
|
No dobra ostatnio wcale nie mam pomyslu za co sie wziac. Chcialabym jakis fajny wyciskacz lez. Ogladalam Hanbun no tkuski ga noboru sora, air, saikano, chrono chrusade. Prosilabym o jakas w miare krotka serie nie przekraczajaca 26 odcinkow. Chialabym poryczec sie tak porzadnie, bo naprawde rzadko mi sie to zdarza, a jak juz to trwa to z 10 sekund. Chce szczrze i prawdziwie szlochac. Dobra wiem jestem nienormalna, ale ja naprawde lubie sie wzruszac. |
|
|
ClareSilverEyes
Monika Anna Clare
|
Wysłany: 29-10-2007, 21:56
|
|
|
Widze Iza tez lubisz tego typu anime ale mnie wzusza kazde anime co ma nutke dramatu
czyli wolf's rain wzrusza ale pod koniec dopiero,jeszcze mnie wzielo anime Air tam to szykuj chusteczki xD |
_________________ [*][*]/CzarnaAnielica Niewolnica Diabla\[*][*] |
|
|
|
|
|