Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
Maja-Sul
|
Wysłany: 11-07-2008, 18:57
|
|
|
Mam ochotę na coś podobnego do Higurashi no Naku koro ni, tylko proszę, oglądałam już drugą serię, elfen lied też... więc, jak znacie coś podobnego w klimacie do tego to byłabym bardzo wdzięczna |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-07-2008, 19:03
|
|
|
School Days. Zdecydowanie. |
|
|
|
|
|
Zibek1
Gość
|
Wysłany: 12-07-2008, 20:11
|
|
|
Cośpodobnego do Higurashi no Naku Koro ni
Krew + krew+krew !!
Ostry horror i mroczny klimat.
Żeby się zabijali co chwile.
Dzięki za pomoc |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-07-2008, 08:57
|
|
|
Zibek1 napisał/a: | Cośpodobnego do Higurashi no Naku Koro ni
Krew + krew+krew !!
Ostry horror i mroczny klimat.
Żeby się zabijali co chwile.
Dzięki za pomoc |
Elfenlied i Kite mi przychodzą do głowy. Poza tym Hellsing w wersji OAV. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-07-2008, 11:17
|
|
|
Coś podobnego do Code Geass.
Ale nie pod względem mechów. Chodzi mi o brak jasnego podziału na dobro i zło, ciekawą fabułę i postacie, jakieś przesłanie i dużą satysfakcję z oglądania.
Gundamy i Death note odpadają. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-07-2008, 11:49
|
|
|
"Locke Superczłowiek" - to z mang. Do tego "Legend of Galactic Heroes" - masz dwie frakcje, które obie walczą o dobro w swoim rozumieniu tego słowa.
Oczywiście Utena - tam nie ma w ogóle podziału na dobro i zło, zaś bardziej pokręconej fabuły trudno szukać. |
|
|
|
|
|
Anginsan
Doryjczyk
|
Wysłany: 13-07-2008, 17:27
|
|
|
Witam to mój pierwszy post na tym forum chciałbym was gorącą powitać a więc szkoda czasu więc lecimy
Oglądałem
D.Gray-man
FLCL
Full Metal Panic!
Full Metal Panic? Fumoffu
Fullmetal Alchemist
One Piece 25 odcinek i stoi :(
Ouran High School Host Club
School Rumble
School Rumble 2
Hayate no Gotoku
Bleach
Naruto
Każde to po trochu komedia jedno więcej jedno mniej i tu rodzi się moje pytania:
Chciałbym oglądnąć sobie jakąś komedie która zwaliła by mnie z krzesła jak School Rumble lub Ouran !! mile widziane parę propozycji !!
Następnie interesuje mnie jakieś przygodowe anime z domieszką humoru !!! Klimat i etc. dowolne :) tu też bardzo mile widziane parę propozycji :)
Wreszcie prosiłbym o propozycje anime gdzie porusza się tematy Życia i śmierci zależało by mi na jakiejś ujmującej historii która naprawdę potrafiła by mnie wzruszyć i wryć się w pamięć !!
Bardzo bym prosił o podanie po kilka propozycji do każdego pytania !
Przepraszam że odrazu aż tyle rzucam ale po co spamować sto razy jak można raz :)
Zależało by mi na seriach gdzieś do 51 odcinków nie więcej :) no ale w ostateczności może być więcej :)
Zwracam się do was z wielką nadzieją jako że jesteście ekspertami w sprawach anime zaproponujecie mi na pewno coś ciekawego :) |
|
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 13-07-2008, 18:27
|
|
|
Anginsan napisał/a: | Następnie interesuje mnie jakieś przygodowe anime z domieszką humoru !!! Klimat i etc. dowolne :) tu też bardzo mile widziane parę propozycji :) |
Spróbuj Dragon Half i Gokudou-kun Manyuuki |
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-07-2008, 20:48
|
|
|
Anginsan napisał/a: | Chciałbym oglądnąć sobie jakąś komedie która zwaliła by mnie z krzesła jak School Rumble lub Ouran !! mile widziane parę propozycji !! |
Azumanga Daioh , Lucky Star.
Ewentualnie Excel Saga (niech niska ocena cię nie zniechęci, tu masz recenzję na azunime, ale o tym ciii... ), która jest równie szalona jak FLCL.
Anginsan napisał/a: | Następnie interesuje mnie jakieś przygodowe anime z domieszką humoru !!! Klimat i etc. dowolne :) tu też bardzo mile widziane parę propozycji :) |
Większość Shounen'ów ma domieszkę komedii, oraz tendencję do przeradzania się w tasiemce. Mogę polecić ostatnio recenzowaną Gintamę, oraz xxxHolic - uwaga, to nie jest ecchi - jak może się wydawać z tytułu.
Anginsan napisał/a: | Wreszcie prosiłbym o propozycje anime gdzie porusza się tematy Życia i śmierci zależało by mi na jakiejś ujmującej historii która naprawdę potrafiła by mnie wzruszyć i wryć się w pamięć !! |
Haibane Renmei - wspaniała i inteligentna seria, która wzrusza i ryje się w pamięć. I proszę się nie zrażać brakiem fanserwisu i gołych piersi.
Oraz Code Geass ^^", rzecz jasna. |
|
|
|
|
|
Anginsan
Doryjczyk
|
Wysłany: 14-07-2008, 10:52
|
|
|
Cytat: | Haibane Renmei - wspaniała i inteligentna seria, która wzrusza i ryje się w pamięć. I proszę się nie zrażać brakiem fanserwisu i gołych piersi. |
Fanserwis i piersi w anime to raczej coś czego nie lubię :)
Dziękuje bardzo za wszystkie propozycję mam teraz zajęcie na jakiś czas jeszcze raz dziękuje :) |
_________________ Celuj w Księżyc ,bo nawet jeśli nie trafisz, będziesz między gwiazdami.
Nigdy nie pozbawiaj nikogo nadziei, może to wszystko, co mu pozostało. |
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 14-07-2008, 22:41
|
|
|
A zna ktoś anime, gdzie jest intryga polityczna, mam na myśli państwo, które uciska naród, Ci się organizują ruch oporu itp... coś na kształt code geass, ale nie muszą być mechy i technologia rodem z gundama ^^
chodzi o to jak od zera można odzyskać niepodległość;d |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-07-2008, 08:52
|
|
|
cesarz vedry napisał/a: | A zna ktoś anime, gdzie jest intryga polityczna, mam na myśli państwo, które uciska naród, Ci się organizują ruch oporu itp... coś na kształt code geass, ale nie muszą być mechy i technologia rodem z gundama ^^
chodzi o to jak od zera można odzyskać niepodległość;d |
"Kamienie na Szaniec". Tam masz nawet biszonena noszącego kobiece imię.
Z mang przychodzi mi do głowy "Locke", a gier "Final Fantasy VI", ale z anime...W sumie w pierwszym Gundamie było dokładnie tak. |
|
|
|
|
|
BloodRevan
[Miejsce dla sponsora]
|
Wysłany: 15-07-2008, 09:27
|
|
|
Anginsan napisał/a: | przygodowe anime z domieszką humoru |
Dziwne, że nikt jeszcze Slayers nie podał... Tym bardziej, że od niedawna można się cieszyć nową serią.
Anginsan napisał/a: | Chciałbym oglądnąć sobie jakąś komedie która zwaliła by mnie z krzesła jak School Rumble |
Seto no Hanayome, a jeżeli akcja nie musi być osadzona w szkole to polecam Tower of Druaga |
|
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 15-07-2008, 15:08
|
|
|
Anginsan, wzruszające serie które zapadają w pamięć:
-Kanon 2006
-Air
-Clannad
-Bokurano
-Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora
Komedia zwalająca z nóg:
-Great Teacher Onizuka
Akcja z domieszką humoru:
-Fate/Stay Night
-Samurai Champloo
-Soul Eater
Oczywiście wszystko po trochu w najlepszym stylu to Code Geass
Starałem się wymienić tylko to, co coś ciekawego sobą reprezentuje.
PS. Full Metal Panic! The second raid ? |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|