Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 18-07-2008, 14:13
|
|
|
Eeee ja tam nic nie widzę na temat mangii... Albo ze mną coś jest nie tak albo gdzieś zgubiliśmy wspólną definicję terminu "manga". No nic, ja nigdy o mandze nie słyszałem, jak jest takowa daj linka bo z chęcią poczytam. |
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 18-07-2008, 15:17
|
|
|
Cytat: | 2. Linki do stron oferujących ściąganie pirackich plików (muzycznych, filmowych lub graficznych), gier i programów, a także linki do stron z crackami i pirackich serwerów będą kasowane. Pytania o takie strony będą kasowane lub ignorowane. Usuwane będą także linki do innych stron, zawierających treści zakazane przez prawo lub naruszające normy obyczajowe. |
Cytat: | Pierwszy post w temacie: http://forum.tanuki.pl/tematy10/2973.htm
Temat służy do zadawania pytań o serie polecane w jakiejś kategorii. Innymi słowy, mogą się tu znaleźć pytania w rodzaju: "jakie komedie romantyczne polecacie?", "co podobnego do aaa mógłbym obejrzeć", względnie "Widziałam bbb, ccc i ddd - podsuńcie coś w podobnych klimatach?"
Posty nie będące odpowiedziami na jedno z ostatnio zadanych pytań będą usuwane. |
Posty nie odnoszące się do tematu zostały usunięte.
Na przyszłość proszę się zapoznać z Konstytucją Forum i pierwszym postem w danym temacie, oraz używać opcji "szukaj"
IKa
Zua Biurokratka |
|
|
|
|
|
Norrc
|
Wysłany: 18-07-2008, 15:23
|
|
|
Ja nie pytam skąd mogę ściągnąć FSN, chce mieć tylko pewność, że ta manga istnieje.
Lepiej zapytać tu, skoro i tak o tym rozmawiamy, niż zakładać nowy temat: "Czy istnieje manga FSN ?"
Regulaminu chyba nie łamiemy. Mogę zapytać inaczej:
Czy ktoś czytał mangę FSN i może mi powiedzieć czy jest godna polecenia ? |
|
|
MrcN2k
|
Wysłany: 18-07-2008, 21:30
|
|
|
Mam prośbę, czy ktoś mógłby mi polecić jakieś dobre anime klimatem podobne do Shingetsutan Tsukihime albo do Soli? Te 2 już widziałem i bardzo mi się spodobały. Dlatego chętnie obejrzałbym coś podobnego. |
|
|
|
|
|
mikolajp
|
Wysłany: 18-07-2008, 22:55
|
|
|
Kara no Kyoukai? |
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 19-07-2008, 07:40
|
|
|
Jeśli chodzi o Solę to powinno Ci przypaść do gustu Kanon, Air i Clannad. |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-07-2008, 07:42
|
|
|
Poza tym Onegai Teacher, Onegai Twins, Air i To Heart. |
|
|
|
|
|
MrcN2k
|
Wysłany: 20-07-2008, 10:23
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Poza tym Onegai Teacher, Onegai Twins, Air i To Heart. |
Wszystkie poza Air widziałem.
Jeśli chodzi o Solę, to miałem na myśli bardziej tę tajemniczość, niż wątek romantyczny. Dzięki wszystkim za propozycje. |
|
|
|
|
|
Doktor J
The Mad Scientist
|
Wysłany: 22-07-2008, 21:36
|
|
|
Mam dość nietypową prośbę, a mianowicie: film w klimatach SF lub Fantasy (lub innych, byle nie szkolnym), który nie należy do żdanej serii i jest samodzielnym dziełem - tak w sam raz na jeden wieczór. |
|
|
Szuki
placek z jagodami
|
Wysłany: 22-07-2008, 22:30
|
|
|
Mononoke Hime
Ghost In The Shell
Mind Game
Vampire Hunter D - Bloodlust
Toki wo Kakeru Shoujo
Paprika
Beyond the Clouds, The Promised Place
powinno wystarczyć... |
_________________ "Chcę zjeść coś, co kiedyś oddychało, pasło się na łące i miało matkę..." xD |
|
|
|
|
Doktor J
The Mad Scientist
|
Wysłany: 22-07-2008, 23:41
|
|
|
GiTS i Mononoke Hime widziałem. Może spróbuję Vampire Hunter D obejżeć. Ogólnie to wyszły same "poważne" pozycje. Nie znalazło by się coś "z jajem"? ;) |
|
|
Litar
|
Wysłany: 23-07-2008, 01:15
|
|
|
Nie znalazła by się może jakas seria w klimatach postapo, najlepiej nie przekraczająca 40 odcinków, z niewielką (naprawde minimalną, ale obecną) dawką humoru, dość dojrzałymi kreacjami bohaterów, z dobrą, nie naiwną fabułą (ale też nie jakoś wybitnie skomplikowaną), dość mroczną grafiką (a'la ergo proxy), ale bez zbędnego patosu i marksistowskich 'prawd' o życiu?
A jeśli mam zbyt wygórowane wymagania to od dawna mam jeszcze chrapke na jakieś brutalne, chore, pokręcone (ale nie absurdalne) anime. Chciałbym widziec bohatera noszącego głównie uśniech szczęśliwego schizofenika;]
Albo cos podobnego do początkowych odcinków sola;]
Albo hmm.. takiego spokojnie ukazującego zycie z powoli rozwijajacą się fabuła, nieco melancholijnego, z subtelnym humorem, coś w stylu Air, tylko żebym nie miał potem znowu przez dwa tygodnie doła:(
Z góry bardzo dziękuję!^^ |
|
|
|
|
|
Norrc
|
Wysłany: 23-07-2008, 07:39
|
|
|
Ok, mam mało czasu więc podam tylko te melancholijne:
Kanon 2006
Clannad
True Tears
Jak wrócę ze szpitala pomyślę nad resztą.
AAA brutalne i zawiłe: Hirugashi no naku koro ni (coś świetnego, klasyka pokręconych anime) |
|
|
Teukros
|
Wysłany: 23-07-2008, 08:26
|
|
|
Litar, spróbuj Yokohama Kaidashi Kikou. Nie spełnia tylko jednego z Twoich wymagań - nie jest mroczne. Ale biorąc pod uwagę, że podobało Ci się Air, powinno przypaść do gustu. |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 23-07-2008, 11:57
|
|
|
Litar napisał/a: | Nie znalazła by się może jakas seria w klimatach postapo... |
Texhnolyze - spełnia powszystkie kryteria. Tyle, że jest bardziej mroczne niż EP. I nie ma minimalnej dawki humoru (chyba, ze przegapiłem).
Blue Gender - postapo + mechy (aczkolwiek dość dobre) + mutanty-owady. Oprawa trochę mniej mroczna niż w EP.
Wind called Amnesia - niby się kwalifikuje, ale to film.
Litar napisał/a: | A jeśli mam zbyt wygórowane wymagania to... |
Ladd się dużo śmieje (szczególnie, gdy ma w ręce swojego ukochanego shotguna) - Baccano!. Ale to nie jedyny bohater Baccano! więc nie wiem, czy się liczy.
Revy też się sporo śmieje (szczególnie, gdy ma swoją ukochaną parę pisotolecików w rękach) - Black Lagoon.
Cytat: | Mam dość nietypową prośbę, a mianowicie: film w klimatach SF lub Fantasy (lub innych, byle nie szkolnym), który nie należy do żdanej serii i jest samodzielnym dziełem - tak w sam raz na jeden wieczór. |
I do tego z jajem, tak? Dragon Half - 2 OVA - najlepsza komedia fantasy ever. W sam raz na jedną noc. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|